Seuraa 
Viestejä45973

http://www.helium.com/items/1882339-doo ... ling-event

Jos tämä katastrofi tapahtuu, se tapahtuu kuuden kuukauden sisällä - varoittavat asiantuntijat.

Sivut

Kommentit (20)

Voisiko yellowstonen purkaus lievittää tälläistä katastrofia? sehän aiheuttaisi ilmaston suuren kylmenemisen ja ukkoset vähenisivät joka taas vähentäisi metaanin ja hapen seoksian räjähtelyä maanpinnalla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja jos tuota metaania ei olisikaan maailman lopun aineksiksi, niin metaaniahan tässä ei oikein kaivattaisi ilmastonmuutoksen kannalta. Mikäli metaania tulee suuria määriä ja ilmasto lämpenee hieman, niin merten pohjissa olevat metaanijäät voivat alkaa sulamaan... Tai ainakin Siperian suot sulavat, ja sitten metaanijäät. Suothan ovat olleet muutenkin sulamaan päin.

Tuon uutisen mukaan öljylähteestä purkautuu 60 % öljyä ja 40 % metaania, eli metaania on jo tullut pihalle aika tavalla.

Voin taas kerran kuvitella BP:n öljylautalla käydyn keskustelun:
-Työntekijä: "Näyttää vaaralliselta, siellä on metaania"
-Työnjohtaja: "Poraa kuule ihan rauhassa vaan, kaikissa öljylähteissä on metaania. Muistithan laittaa turvalaitteen?"
-Työntekijä: "Kyllä mä taisin sen laittaa" (Lähtee porailemaan)
(Räjähdys ja öljyvuoto)
Myöhemmin:
(Merenpohja vajoaa, giganttinen metaanikupla upottaa öljyvuotoa tukkivan henkilöstön aluksineen, valtava tsunami pyyhkii rannikolta kaiken ja myrkylliset yhdisteet tappavat eloon jääneet, käynnistyy kiihdytetty sukupuuttoaalto ja ilmastonmuutos)

Dredex
Mikäli metaania tulee suuria määriä ja ilmasto lämpenee hieman, niin merten pohjissa olevat metaanijäät voivat alkaa sulamaan...Kerropa tämän logiikka: Kun ilma lämpenee vaikkapa asteen, niin merivesi 500 metrin syvyydessä lämpenee. Miten? Ja kuinka paljon?

Pikkasenkin kun lämpenee, niin metaanijäät alkavat sulamaan. Aluksi reunoilta, mutta sitä metaanijäätä on niin paljon, että metaania riittää. Mutta olipa selitys mikä tahansa, niin prosessi on jo käynnistynyt:
Uutinen

Sitä paitsi on vähän vaikea päästä ilmastotavoitteisiin, jos metaania tuprautellaan oikein urakalla ilmaan ihan noin niinkuin tyyliin "variksille kans".

Dredex
Pikkasenkin kun lämpenee, niin metaanijäät alkavat sulamaan. Aluksi reunoilta, mutta sitä metaanijäätä on niin paljon, että metaania riittää. Mutta olipa selitys mikä tahansa, niin prosessi on jo käynnistynyt:
Uutinen

Sitä paitsi on vähän vaikea päästä ilmastotavoitteisiin, jos metaania tuprautellaan oikein urakalla ilmaan ihan noin niinkuin tyyliin "variksille kans".author="<a href="http://fi.wikipedia.org/wiki/Metaanij%E4%E4">Wiki</a>" kirjoitti:
Esiintyminen

Metaaniklatraattia on kerrostunut kylmiin meren syvänteisiin ja mannerjalustojen mannerrinteisiin, joissa pohjaveden lämpötila on alle 2 °C ja pohjan 0 °C. Metaani syntyy hapettomilla, nopeasti hiiltä kerrostavilla mannerjalusta-alueilla anaerobisen bakteeritoiminnan takia. Se on osa hiilen kiertokulkua. Metaaniklatraatti on aina alle 2000 m:n syvyydessä, koskaan sitä ei esiinny kuumassa maan sisuksissa. Mantereella metaaniklatraattia on hiekkakivessä alle 800 m:n syvyydessä Siperiassa ja Alaskassa.
Niin, että uudelleen. Mitenkäs se vesi siellä 500 metrin syvyydessä lämpenee KAKSI astetta? Mistäs reunoilta se prosessi alkaa, kun metaaniklaraatti esiintyy alle 2 celsiuksen lämpötilassa. Aikas vähän tommosia reunoja?

Dredex
Pohjoinen lämpiää eniten ja siellä on eniten myös metaanijäätä.Kerro nyt, kuinka paljon se lämpenee.

Sanotaan, että jos esimerkiksi ilma pohjoisessa lämpenee hurjat viisi astetta, niin paljonko se merivesi siellä 500 metrin syvyydessä lämpenee? Ja millä aikavälillä? Ja millä mekanismilla.

Vaikea sanoa paljonko lämpenee. Tarvitaan jokin tutkimus. Tulee kuitenkin ottaa huomioon, että suurin osa lämmöstä menee meriin, mistä se sitten kulkeutuu pohjoiseenkin. Ja kun jäät sulavat pohjoisessa, aurinko lämmittää merta enemmän ... ja suurin osa lämmöstähän menee siis mereen. Jos ilma lämpenee muutaman asteen, se ei kerro vielä koko totuutta siitä, paljonko meret lämpenevät.

Puhuikohan joku nyt itsensä pussiin ja nopeasti

Sviddu siinä vaiheessa kun meressä on 500m syvyydessä vesi lämmennyt useita asteita, niin mun pienin murhe on tuo metaani.

Mutta miten selitätte sen, että metaania kuitenkin purkautuu metaaniklatraateista?
Uutinen

Oli miten oli, niin tämän ketjun alkuperäinen uutinen uutisoi seuraavaa:

"251 million years ago a mammoth undersea methane bubble caused massive explosions, poisoned the atmosphere and destroyed more than 96 percent of all life on Earth."

Eli 251 miljoonaa vuotta sitten mammuttimainen merenalainen metaanikupla aiheutti massiivisia räjähdyksiä, myrkytti ilmakehän ja tuhosi yli 96 prosenttia kaikesta elämästä maapallolla.

Toisin sanoen, ilmastonmuutos on toinen asia, metaaniräjähdys on sitäkin suurempi huoli. Nyt BP:n öljyvuotoalueella on havaittu merkkejä merenpohjassa vastaavasta räjähdysvaarasta. Siis puolen vuoden sisään nähdään, tuleeko maailmanloppu.

Onkohan muuten noita jääkauseja otettu huomioon näissä massasukupuuttohommissa?

Nopea wikipediattaminen kun paljastaa jonkinlaisia yhtäläisyyksiä massasukupuuttojen ja jääkausivaiheiden kesken. Tai lähinnä sen, että ne nyt on sattuneet samoihin aikoihin sellaisiin parinkymmenen miljoonan vuoden aikaikkunaan, joka lienee maapallon historiassa melko lyhyt aika.

Nykyinen aika taitaa olla taas jääkausiaikaa, joten ei olisi ihme, jos massasukupuutto olisi tälläkin hetkellä käynnissä.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Onhan tuo ihan vakavastiotettava uhka. Metaania esiintyy missä vain missä sitä ei ole vielä päässyt purkautumaan ja jos ilmasto lämpenee huomattavasti viimevuosisatoja lämpimämmäksi (joko ihmisen vaikutuksesta tai sitten ei, ei merkitystä tässä) niin uusia metaanipesiä pääsee purkautumaan.

Jäämereltähän metaania jo purkautuu vaikka millä mitalla, voi olla että siperiasta seuraavaksi.

Ihan yleisesti ottaen, aloitusviestin linkkiä kommentoimatta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat