Seuraa 
Viestejä45973

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Israel+valmistautui+pys%C3%A4ytt%C3%...

Israel valmistautuu taas pysäyttämään Gazaan pyrkivän laivan. Viimeksi laivojen pysäyttäminen meni väkivallaksi ja ammuskeluksi molemmin puolin, sitä on foorumilla jo puitu tässä ketjussa ( http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/i... ).

Olisiko Israelin mahdollista pysäyttää laivat muulla tavalla kuin "miehittämällä" ne tai ylipäätään nousemalla laivoille. Tarkoitan esim. systeemiä, jossa kaksi sotalaivaa vetää välissään vaijeria, joka sotkeentuu pysäytettävän laivan potkuriin (vaijerissa lisäksi jotain koukkuja tai vastaavaa?), ja sitten hinaa laivan johonkin Israelin satamaan. Vai olisiko mahdollisesti kovassa merenkäynnissä homma aivan liian vaarallista?

Puhutaan tässä ketjussa siitä, miten rahtilaiva-kokoisten laivojen (tai miksei myös pienempienkin veneiden) pysäyttäminen onnistuu laivan ulkopuolelta.

Kommentit (5)

Vene ainakin pysähty kun muovikassi juuttu potkuriin, luulin et potkuri irtos kun kone alko huutaa täysillä kierroksilla n. 50 vauhdissa.
Jotain kangasta tai muovikalvoa laivan eteen riittävästi niin pysähtyy varmaankin se.

fenomenologi
Vene ainakin pysähty kun muovikassi juuttu potkuriin, luulin et potkuri irtos kun kone alko huutaa täysillä kierroksilla n. 50 vauhdissa.
Jotain kangasta tai muovikalvoa laivan eteen riittävästi niin pysähtyy varmaankin se.Riittääköhän kaksi sotalaivaa hinaamaan rahtilaivan, josta potkuri on sotkettu johonkin satamaan turvallisesti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä35390
fenomenologi
Jotain kangasta tai muovikalvoa laivan eteen riittävästi niin pysähtyy varmaankin se.Tämä on kyllä israelilaiseen ongelmanratkaisukulttuuriin paremmin sopiva väline. Siinä on sekin etu, ettei tarvitse miettiä alusten hinaamisia tai netissä leviäviä ikäviä videoita. Pienellä tuurilla homma menee laivanromun luonnollisen uppoamisen piikkiin, ja muuten se lienee joku mikä lie Hamasin itsemurhasukellusvene, joka harhautui israelilaisen sotalaivan sijaan väärään kohteeseen.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
stume618
Riittääköhän kaksi sotalaivaa hinaamaan rahtilaivan, josta potkuri on sotkettu johonkin satamaan turvallisesti?Miksei käytettäisi tähän tarkoitukseen hinaajia?

Foltillassa Israel pysäytti kaikkien muiden veneiden ja laivojen moottorit, paitsi tietenkin Mavi Marvaran. Miten tuo moottorien sabotointi tehtiin, sitä ei kerrottu missään. Mavi Marmaran moottoreita ei kuullemma sabotoitu siksi, että pelättiin sen joutuvan merihätään. Parempi siis mennä ampumaan matkustajia, kuin päästää laiva ajelehtimaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat