Seuraa 
Viestejä45973

Mitenhän tämän selittäisi. No mitä voimanlähdettä suosittelisitte jos tarvitsisi nostaa 200kg ilmaan. Tarkoitan nyt esim suihkumoottoria enkä mitään nosturia. Mikä olisi helpoin tapa etc. Tietysti kahdelle moottorilla pitäisi tasapainottaa etc, mutta mitä käyttäisitte ja kuinka nopeasti sillä liikuttaisi jotain 200kg:ta(ei lasketa moottorien sun muiden bensojen painoa)

Sivut

Kommentit (16)

CE-hyväksytty
Kuinka korkealle? Piitäisikö sitä ohjata jotenkin?hmm... Sanotaan vaikka 10-15 metrin korkeuteen, mutta toivoisin, että sen saisi pysymään siellä ja mahdollisesti mentyä ylävistoon maasta katsoen. Vaakatasossa lentäminenhän on liki mahdotonta ilman siipiä ja paineita. Ohjaamisesta ei niin väliä, mutta mitä pienemmät moottorit sinäänsä parempi.

Ups unohdin. Erittäin olennaista olisi ilmassa pysyminen, vaikka jonkun puolisen tuntia... Saisinhan jo jonkun pullon käsin noihin korkeuksii. :F

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Määrittenä massa on lentotaitteen alkuehtojen kannalta merkityksetön. Esimerkiksi myytinmurtajat saivat kuumavesivaraajan noin 170 m korkeudelle pelkästään poistamalla siitä suojalaitteet.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327

Riippuu siitä, mikä laite tuo on ja mikä on käyttötarkoitus ja budjetti. Riittääkö se, että laite toimii kerran vai pitääkö sen pystyä useaan lentoon?

Jos kyse on harrasteesta, tekisi mieli sanoa unohda koko juttu. Sillä tietotaitotasolla, joka johtaa esitetynkaltaiseen kysymykseen, homma on mahdoton.

Noilla ehdoilla, jos tarkoitus on lentää hitaalla nopeudella vakiokorkeudessa, suihkumoottori on tarpeettoman kallis ja polttoainesyöppö ratkaisu. Noin alkuun tulee mieleen käyttää tunnettua ja koeteltua ratkaisua, helikopteria. Teet vaan tarpeeksi ison. Tai sitten jonkinlainen ufo, jossa on kolme puhallinta. Puhallinten keskinäisiä nopeuseroja muuttamalla laitetta voi kallistaa samoin kuin helikopteria.

Kannattaa huomata, että vain alle 25 kg:n lentolaitteet mahtuvat radio-ohjattavien lelujen kategoriaan. Sitä painavamman radio-ohjatun lentolaitteen lainmukainen toteuttaminen maksaa varmaan kuusinumeroisen summan pelkkään viranomaisten voiteluun. 200 kiloisella on syytä lentää niin matalalla puiden tai rakennusten katveessa, että se ei kiinnitä lennonjohdon huomiota.

Maahan vaijerein kytketty kopteri on edullisin ja sillä nostaa hyötykuormaa hallitusti niitä köysiä säädellen. Kuumailmapallo on toinen vastaava mutta sääarka.

Video ei näy mulla. Tuntuu, että tarkoitus mennyt vieläkin vähän huti. No idea ei ole edes jämähtää sinne 10 metriin vaan liikkua siellä. Vähän niin kuin lentokone...

hän mainitsi, että on edullinen jos objekti ei jää ilmaan. Haluaisin sen liikkuvan siellä...

Enkä hae valmista laitetta vaan tapa. Esim. lentokoneessa potkuri, turbiini tai vastaava.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327
Hunttah
Ups unohdin. Erittäin olennaista olisi ilmassa pysyminen, vaikka jonkun puolisen tuntia... Saisinhan jo jonkun pullon käsin noihin korkeuksii. :Fasdf
Melko edullinen keino, jos saat tarvikkeet hankittua ja voit tinkiä siitä, että objekti ei jää ilmaan leijumaan.Jos pidetään tavoitteena puolen tunnin lentoaikaa, tuo keino ei enää ole kovin edullinen tai helppo.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327
CE-hyväksytty
Muistakaa että radio-ohjattavien lentskereiden taajuus harrastekäytössä on 35kHz.35 MHz. Toki 27 ja 40 MHz:nkin alueita saa käyttää, mutta 35 MHz on varattu vain lentäville malleille. Tänä päivänä on kyllä vaikea perustella megahertsiradion hankintaa, kun 2,4 GHz:n systeemit ovat hyviä ja halpoja.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Neutroni
CE-hyväksytty
Muistakaa että radio-ohjattavien lentskereiden taajuus harrastekäytössä on 35kHz.35 MHz. Toki 27 ja 40 MHz:nkin alueita saa käyttää, mutta 35 MHz on varattu vain lentäville malleille. Tänä päivänä on kyllä vaikea perustella megahertsiradion hankintaa, kun 2,4 GHz:n systeemit ovat hyviä ja halpoja.Joo sori. Megoja tarkoitin, Muistuin vaan ettei kukaan RC-autolla tiputa naapurin lentskaria tonttiin. Ja tottahan on se, että tiheemmillä taajuksilla saa harrastella aikalailla vapaasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat