Seuraa 
Viestejä45973

author="<a href="http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2225377">iltasanomat.fi</a>" kirjoitti:

Huikea löytö merenpohjasta Ahvenanmaalla

Ahvenanmaalla ihmetellään merenpohjasta löytynyttä vanhaa samppanjapulloa. 1700-luvun lopulta peräisin olevasta hylystä löytyneen juoman uumoillaan olevan jopa maailman vanhinta lajissaan, kertoo Åland-lehti, joka uutisoi löydöstä ensimmäisenä.

Lehden mukaan pullo sisältöineen on lähetetty ranskalaisen laboratorion tutkittavaksi.

Hylyssä oli täyden samppanjapullon lisäksi useita tyhjiä pulloja. Hylky itsessään osoittautui luultua vanhemmaksi. Myös sen historiaa halutaan tutkia tarkemmin.

Samppanjan on arvioitu olevan aikaisintaan vuodelta 1782. Laiva puolestaan on lähtenyt Ranskasta viimeistään vuonna 1788, koska seuraavana vuonna vallankumous pysäytti kaiken kauppaliikenteen.

Samppanjan löysi ahvenanmaalainen sukeltaja Christian Ekström. Pullon löydettyään hän maistoi sen sisällä ollutta nestettä ja totesi sen olevan samppanjaa.
author="<a href="http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/1156865/suomalaissukeltaja-loysi-merenpohjasta-------euron-samppanjaa">mtv3.fi</a>" kirjoitti:

Suomalaissukeltaja löysi merenpohjasta 50 000 euron samppanjaa

Ahvenanmaalla ihmetellään merenpohjasta löytynyttä vanhaa samppanjapulloa. 1700-luvun lopulta peräisin olevasta hylystä löytyneen juoman uumoillaan olevan arvoltaan jopa 50 000 euroa, kertoo Ålandstidningen, joka uutisoi löydöstä ensimmäisenä.

Samppanjat löysi ahvenanmaalainen sukeltaja Christian Ekström 55 metrin syvyydestä. Pullon löydettyään hän maistoi sen sisällä ollutta nestettä ja totesi sen olevan samppanjaa.

Lehden mukaan pullo sisältöineen on lähetetty ranskalaisen laboratorion tutkittavaksi. Se saattaa olla maailman vanhinta juomiskelpoista samppanjaa, jonka arvo on lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan mahdollisesti jopa 50 000 euroa. Ruotsalainen samppanjaspesialisti Richard Juhlin oli melko varma siitä, että löytö on Veuve Clicquot -merkkistä.

Hylyssä oli täyden samppanjapullon lisäksi useita tyhjiä pulloja. Hylky itsessään osoittautui luultua vanhemmaksi. Myös sen historiaa halutaan tutkia tarkemmin. Samppanjan on arvioitu olevan aikaisintaan vuodelta 1782.

Siis kyllähän minullekin tulee heti mieleen maistaa kaikkia löytämiäni nesteitä, juuh.

Oli kallista juomaa, mutta ei ole enää. Se olisi voinut myydä ihan avaamattomana. Hinta olisi kiivennyt vieläkin korkeammaksi. Valtio olisi tietysti sen vienyt, koska taitavat kaikki noin vanhat löydöt olla aina valtion omaisuutta. Mutta kuitenkin.

Kommentit (8)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Eipä noin vanhassa shampanjassa ole hiilihappoja jäljellä enää muutenkaan. Shampanja ei myöskään oikeasti säily vuosisatoja, joten aika typerää maksaa 50 000 euroa pilalle menneestä viinistä. Viinikellarin brassailutuotteeksi tuollaisen joku öky keräilijä varmaan hankkisi, ja hankkii edelleen, vaikka korkki onkin avattu. Juotavaksi sitä ei hankita. Tai ei ainakaan kannata hankkia.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
Eipä noin vanhassa shampanjassa ole hiilihappoja jäljellä enää muutenkaan. Shampanja ei myöskään oikeasti säily vuosisatoja, joten aika typerää maksaa 50 000 euroa pilalle menneestä viinistä. Viinikellarin brassailutuotteeksi tuollaisen joku öky keräilijä varmaan hankkisi, ja hankkii edelleen, vaikka korkki onkin avattu. Juotavaksi sitä ei hankita. Tai ei ainakaan kannata hankkia.Niinpä. Joku toinen Awards-ehdokas olisi sen ostanut.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Eikös Darvin Awards -palkinto ole mahdollista saada vain jos saa itsensä oman typeryytensä ansiosta hengiltä ja on miespuolinen vainaja?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
vihertaapero
Eikös Darvin Awards -palkinto ole mahdollista saada vain jos saa itsensä oman typeryytensä ansiosta hengiltä ja on miespuolinen vainaja?

Pitää poistaa itsensä geenipoolista, eli se riittää myös että tulee lisääntymiskyvyttömäksi. Naisetkin voivat osallistua.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9461

Lainaus Phonyn tekstin lainauksesta
"....Hylyssä oli täyden samppanjapullon lisäksi useita tyhjiä pulloja. Hylky itsessään osoittautui luultua vanhemmaksi. Myös sen historiaa halutaan tutkia tarkemmin. Samppanjan on arvioitu olevan aikaisintaan vuodelta 1782"

Ei kai tuo nyt ihme jos täysi pullo löytyy pohjasta. Juhannuksenakin menee varmaan korikaupalla.

Se kyllä kiinnostaa, että kuka ne muut pullot oli tyhjentänyt. Ruokolahden leijona ???

Phony
author="<a href="http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/1156865/suomalaissukeltaja-loysi-merenpohjasta-------euron-samppanjaa">mtv3.fi</a>" kirjoitti:
Hylyssä oli täyden samppanjapullon lisäksi useita tyhjiä pulloja.Tulikohan tässä samalla selville, miksi samppanja ylipäätään päätyi merenpohjaan?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat