Seuraa 
Viestejä45973

Moyon sanoma ei suinkaan ole se, etteikö Afrikka tarvitse rahaa rikkaista maista, vaan että se tapa jolla sitä valtioidenvälisenä kehitysapuna on annettu, ei ole Afrikkaa juurikaan auttanut. Länsimaiden apu on päinvastoin ylläpitänyt ja ruokkinut riippuvuutta, tehottomuutta ja korruptiota. Afrikka tarvitsee rahaa ja investointeja, mutta ne on hankittava markkinoilta markkinaehtoisesti, jolloin markkinavoimien kuri pitää huolen siitä, että rahahanat sulkeutuvat heti, jos tulosta ei synny tai raha katoaa väärinkäytöksiin. Moyo pyrkii myös esimerkein osoittamaan, että se on mahdollista kun Afrikan maat oppivat sen, mitä markkinoiden luottamuksen ylläpitäminen hyvänä hallintona edellyttää.

Vielä enemmän he saattavat nikotella, kun Moyo kirjoittaa Kiinasta afrikkalaisten ystävänä ja kiittää sen kehitysyhteistyö- ja investointipanosta Afrikassa.

Enpä nikottele lainkaan, Kiina on Afrikassa oikealla tiellä eli odottaa myös tulosta ehtona investoinneille. Vihervasemmistolaisille maailmanparantajille tosin ns kehitysmaiden nousu on ikävä asia, se kun ei juurikaan korreloi maihin syydetyn kehitysapurahan kanssa. Intia, Kiina ja Brasilia ovat hyviä vastaesimerkkejä verrattuna suoriin investointiin.

http://www.tuomioja.org/index.php?mainA ... category=3

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 14&ext=rss

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat