Seuraa 
Viestejä9031

Ostin ionisoivan hammasharjan (ionic toothbrush) muutama päivä sitten. Karppausfoorumilla oli joitain tyytyväisiä laitteen käyttäjiä, joten minäkin innostuin.

Laitteesta ei löydy suomeksi kovinkaan paljon tietoa tai käyttäjäkokemuksia netistä, ja englanninkielinenkin materiaali on usein markkinahenkistä. Onko täällä kirjoittavilla käyttökokemuksia tai käsityksiä laitteen tehosta tai turvallisuudesta? Omat kokemukseni ovat olleet hyvin positiivisia: harja poistaa kaiken plakin, myös yhdessä hampaassani olevasta syvästä kolosta, josta sähköhammasharja ei plakkia pystynyt poistamaan vaan piti hammastikulla kaivella. Nykyisellä ruokavaliollani plakkia ei tosin kovin paljon kerry, mutta harjan toimivuus on silti helppo huomata esim. harjaamalla vain toinen puoli suusta ja vertailemalla kielellä eri puolen hampaita.

Kaksi pientä sivuvaikutusta olen havainnut: ensimmäisellä kerralla yhdestä kohtaa ikenestä vuoti verta, mitä ei ollut tapahtunut kertaakaan viimeiseen puoleentoista vuoteen sähköhammasharjaa käyttäessäni ja vähäsokerisella ruokavaliollani. Oletan että se johtui uuden hammasharjan kyvystä poistaa plakkia aivan ienrajasta, mikä aiheutti ikenen pienen vaurioitumisen. Itse harjaus oli hyvin hellävaraista. Tuon kerran jälkeen ei vuotoa ole enää esiintyntyt. Toinen sivuvaikutus on lievä, mutta ei häiritsevä jomotus ikenissä harjaamisen jälkeen. Sekin menee pian ohi.

Tässä on ionisoivan hammasharjan esittely:
http://www.youtube.com/watch?v=T5_1GUIK-tc

Tässä lisää esittelyä:
http://www.ionicbrush.com/

Harjan kanssa ei tarvitse käyttää hammastahnaa, joten siinä säästää rahaa (onko tarpeettomasta hammastahnasta jopa haittaa, esim. fluorin myrkyllisyys?). Ioninen harja on kuitenkin kalliimpi kuin tavallinen harja, joskaan ei välttämättä kalliimpi kuin sähköhammasharja.

Tässä on muutama pubmedin tutkimus ionisoivasta hammasharjasta, joiden mukaan ionisoiva harja ei ole ainakaan tehottomampi kuin tavanomainen:

Clinical evaluation of an ionic tooth brush on oral hygiene status, gingival status, and microbial parameter.
"Results shown a significant reduction in all the parameters and the reduction was more significant in active and inactive ionic toothbrush users. It was concluded that both active and inactive ionic toothbrushes reduced the plaque index and gingival bleeding index scores significantly and active ionic tooth brushes were more effective as compared to inactive ionic toothbrushes."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17051872

Efficacy of an ionic toothbrush on gingival crevicular fluid--a pilot study.
"It may be concluded that the performance of an ionic toothbrush does not differ from that of a conventional brush."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18841741

Onko siis kyseessä parannus tavanomaiseen hammasharjaan, jota suomalaisetkin hammaslääkärit ennen pitkää ryhtyvät suosittelemaan, vai pelkkä hypetetty turhake?

Sivut

Kommentit (19)

Eikö se tuossa selvin sanoin seiso?

""It may be concluded that the performance of an ionic toothbrush does not differ from that of a conventional brush."

Suomeksi: "Johtopäätöksenä mainittakoon että ionisen hammasharjan suoritus ei eroa tavallisesta hammasharjasta."

Toisin sanoen, teitä on huijattu. Huomionarvoinen seikka on, että tuo lause ei viittaa suorituskykyyn, vaan suoritukseen, eli ei tue sitä väitettä että ioninen hammasharja ilman tahnoja tms. toimisi "vähintään yhtä hyvin" kuin tavallinen. Niillä ei yksinkertaisesti ole käytännöön toiminnallista eroa.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Veikko
Eikö se tuossa selvin sanoin seiso?

""It may be concluded that the performance of an ionic toothbrush does not differ from that of a conventional brush."

Suomeksi: "Johtopäätöksenä mainittakoon että ionisen hammasharjan suoritus ei eroa tavallisesta hammasharjasta."

Toisin sanoen, teitä on huijattu. Huomionarvoinen seikka on, että tuo lause ei viittaa suorituskykyyn, vaan suoritukseen, eli ei tue sitä väitettä että ioninen hammasharja ilman tahnoja tms. toimisi "vähintään yhtä hyvin" kuin tavallinen. Niillä ei yksinkertaisesti ole käytännöön toiminnallista eroa.


Niin, mutta toisaalta se toinen tutkimus väittää että "active ionic tooth brushes were more effective as compared to inactive ionic toothbrushes". Eli kun ionisoivassa hammasharjassa on virtaa, se on tehokkaampi kuin virraton ionisoiva hammasharja. Millä se selittyy?

Sitä en ole pätevä sanomaan, eroaako virraton ionisoiva hammasharja tavanomaisesta hammasharjasta.

Mutta onko ionisoivan hammasharjan itse toimintaperiaattessa jotain pielessä, siis teorian kannalta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kfa
Seuraa 
Viestejä2517

"Electrophoretic Efficiency of an Ionic Toothbrush" vuodelta 2006 ei konseptia juurikaan kehu
http://acta.chem-soc.si/53/53-4-521.pdf

Se ei olekaan ioni - hammasharjavalmistajan sponsoroima kuten tämä:
http://www.ijdr.in/article.asp?issn=097 ... t=Deshmukh

Hämmästyttävää kyllä tiedon Vantaa eli englanninkielinen Wikipedia ei vielä osannut kertoa mitään kyseisestä tuotteesta.

Googlaus sanoilla ionic toothbrush scam voisi olla hyödyksi. Itse harkitsen tuollaisia ihmeuutuuksia vasta siinä vaiheessa, kun tuotteen spämmäys ja viraali - markkinointivaihe (lue "hopotus", esimerkkinä http://www.hopottajat.fi/miksi_ostaisin_kampanjan.php, todennäköisesti paraikaa käynnissä) on mennyt ohi ja siitä alkaa olla oikeasti tietoa olemassa. Netissä kun ei voi luottaa siihen että foorumilla tuotetta kehuvat anonyymiöt sivupersoonineen eivät olisi tavalla tai toisella itse hyötymässä toiminnastaan.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ionisointi on käytössä jo ainakin ilmanpuhdistimissa. Electroluxin Oxy3Silence ionisoi pölyhiukkaset ja kiinnittää ne suodattimeen:

"Laite ionisoi ilmassa olevat pienet hiukkaset, jotka sähköllä varattu pääsuodatin vetää puoleensa. "
http://www.electrolux.fi/Files/finland_ ... n_2006.pdf

"Electrostatic Precipitator Filter (ESP)
Positive and negative charged airborne particles are drawn like magnets from the ionizing chamber to the charged filter plates."
http://www.electrolux.com.sg/node81.asp ... fitid=4354

Keskustelua ionisoivista ilmanpuhdistimista: http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskust ... ointi.html

Minulla on juuri tuo laite, ja lyhyenkin käytön jälkeen se on täynnä siihen kiinnittynyttä hiukkastöhnää, eli ionisointi toimii hyvin. Mutta toimiiko sama periaate hampaan pinnalla olevaan plakkiin?

"Electrophoretic Efficiency of an Ionic Toothbrush" vuodelta 2006 ei konseptia juurikaan kehu

Kiitos, täytyypä tutustua.

Lentävien leivänpaahtimien tuotanto, markkinointi ja myyminen tulisi kriminalisoida luonnonvarojen tuhlauksena ja ihmisten Pavlovilaisuuteen taipuvaisuuden hyväksikäyttönä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
kfa
"Electrophoretic Efficiency of an Ionic Toothbrush" vuodelta 2006 ei konseptia juurikaan kehu
http://acta.chem-soc.si/53/53-4-521.pdf

Ei kehu, mutta myöntää kuitenkin että tehossa voi olla perää tavoilla, joita tuossa tutkimuksessa ei käsitelty:

The results of this investigation are seemingly in
contradiction with several clinical studies which report
on statistically significant improvements in Loe Gingival
Index scores and the Quigley-Hein Plaque Index scores
after a several-month use of the ionic toothbrush. The
present study does not preclude such possibilities.
Electrophoresis is only one of the several phenomena
that can occur in electrochemical systems upon
application of external electric field. Electrolysis might
also be important. During electrolysis, new species,
such as H3O+ or OH- ions, are formed. These species
can have a pronounced bactericidal effect, but now due
to the phenomenon of electrolysis, a fundamentally
different process than the iontophoresis.En osaa suomentaa noita termejä, koska en ymmärrä niitä, mutta tuossa todetaan useissa kliinisissä tutkimuksissa havaitun ionisoivan hammasharjan tehon, ja että se voi johtua muista tekijöistä kuin tässä tutkitusta elektrophoresiksesta, mitä se sitten onkin.

Ite haksahdin ostamaan ionisoivan hiustenkuivaajan, kun oli Lidlissä tarjouksessa. Tykkään. Tuntuu jättävän hiukset vähemmän sähköisiksi. Lisäksi siinä on viilennystoiminto.

Jostakin luin, että negatiivisilla ioneilla olisi positiivinen vaikutus mielialaan. Negatiivisia ioneja syntyy mm. löylynheitossa hyvässä saunassa sekä aina veden rikkoutuessa. Se selittäisi ihmisen viehtymystä uimarantoihin, suihkulähteisiin -ja suihkuun. Puutarhassa olemme käyttäneet keinusadettajaa huvimajan vieressä kostuttamassa ja viilentämässä ilmaa.

Tuntuisi noilla olevan yhteys rentoutumiseen ja mielihyvään -tai sitten mää vaan kuvittelen!

Ding Ding

En osaa suomentaa noita termejä, koska en ymmärrä niitä, mutta tuossa todetaan useissa kliinisissä tutkimuksissa havaitun ionisoivan hammasharjan tehon, ja että se voi johtua muista tekijöistä kuin tässä tutkitusta elektrophoresiksesta, mitä se sitten onkin.
Tuossa epäillään että laitteen varsinaisen väitetyn toimintaperiaatteen sijaan mitatun efektin taustalla, mikäli se on todellinen, voisi olla myös elektrolyyttiset efektit jotka saavat aikaan vapaita happiradikaaleja - vähän kuin purskuttelisi vetyperoksidilla.

Itse tosin epäilen tätä, koska elektrolyysiä varten tarvitaan merkittäviä sähkövirtoja joita ei tuollaisessa laitteessa oikein synny.

Veikko

Itse tosin epäilen tätä, koska elektrolyysiä varten tarvitaan merkittäviä sähkövirtoja joita ei tuollaisessa laitteessa oikein synny.Eli ei kun anodi ja katodi jokaisen hampaan vastakkaisille puolille ja purskuttelemana sopivaa liuosta? Patentin paikka.

vierailija
Seuraa 
Viestejä215
Shan
Veikko

Itse tosin epäilen tätä, koska elektrolyysiä varten tarvitaan merkittäviä sähkövirtoja joita ei tuollaisessa laitteessa oikein synny.Eli ei kun anodi ja katodi jokaisen hampaan vastakkaisille puolille ja purskuttelemana sopivaa liuosta? Patentin paikka.Mitä mahtaa amalgaamipaikat tykätä sähköstä?

vierailija
Shan
Veikko

Itse tosin epäilen tätä, koska elektrolyysiä varten tarvitaan merkittäviä sähkövirtoja joita ei tuollaisessa laitteessa oikein synny.Eli ei kun anodi ja katodi jokaisen hampaan vastakkaisille puolille ja purskuttelemana sopivaa liuosta? Patentin paikka.Mitä mahtaa amalgaamipaikat tykätä sähköstä?Myönnetään että en ihan täysin vakavissani ollut tuon postauksen suhteen

Ding Ding
Minulla on juuri tuo laite, ja lyhyenkin käytön jälkeen se on täynnä siihen kiinnittynyttä hiukkastöhnää, eli ionisointi toimii hyvin. Mutta toimiiko sama periaate hampaan pinnalla olevaan plakkiin?Jaakko totesikin jo korkeajänniteistä ionosaattorisi sisällä - joita ei taatusti tuossa hammasharjassasi ole.

Toivottavasti ei ollut kallis peli. Vaan yleensä nämä retkutustuotteet eivät ole mitään halpoja. Pitäähän konnien saada rahansa.

Ps. Ilmanpuhdistimesi tuottaa ionion lisäksi myös otsonia. Olithan tietoinen? http://lampopumput.info/foorumi/index.p ... pic=1096.0

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat