Seuraa 
Viestejä45973

Eli onko keinotekoinen lihas (esim. ihmisen hauislihas) mahdollinen tehdä toimivaksi ja niin, että se saisi käskyt samasta lähteestä kuin luontainen lihas?

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kurremus
Seuraa 
Viestejä383

Jos ne kerran aivojen tietovirtaa voi tulkita jopa kuviksi asti, niin miksei siis voisi ottaa lihas-hermoratojen impulsseja tietokoneelle, laskea niiden data ja liikuttaa moottoreita/robottia datan mukaisesti? On varmaan vain perhanan sotkuista ja hankalaa puuhaa, vaikka tietäisikin että mitä hermoratoja voi ottaa käyttöön ja mihin yhdistää "kuuntelijat"... Toisalta, eihän sitä ole välttämättä pakko leikata mitään, jos vain laittaisi sellaiset lääkärisarjoista tutut elektrodit kuuntelemaan hermorataimpulsseja?

Eri asia on sitten se, että voitaisiin tuottaa biologinen kone/moottori, jonka energia olisi varastoittuneena biomassaksi, jota se käyttäisi kuin ihmisen lihas. Kuvitelkaa, semmoinen iso rasvapussi, joista olisi syöttö suoraan soluihin, ja sitten olisi vielä happivirta. Solut saisi supistumaan käskysimpulssilla, jonka jälkeen solu purkaisi varastoimaansa energiaa supistumalla, ja sen jälkeen solu lataisi purkautuneet akut polttamalla rasvaa(ja happivirta kytkettäisiin päälle).

Nykytekniikalla olisi ainakin mahdollista kasvattaa aito lihas kantasoluista, jota voitaisiin ohjailla sähköimpulsseilla. Lihas saisi kaiken tarvittavan energian ravintoliuoksesta.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
kurremus
Jos ne kerran aivojen tietovirtaa voi tulkita jopa kuviksi asti, niin miksei siis voisi ottaa lihas-hermoratojen impulsseja tietokoneelle, laskea niiden data ja liikuttaa moottoreita/robottia datan mukaisesti?On toki mahdollista.

http://www.youtube.com/watch?v=wxIgdOlT2cY

On varmaan vain perhanan sotkuista ja hankalaa puuhaaOnhan se - ei ole sattumaa, että yo. videossa alumiiniprofiili peittää apinan päähän kytketyt kaapelit.

Miksei synteettistä lihasta käytetä energiantuotantoon (veivi+generaattori), vai kuluttaako lihaksen tarvitsema happi ja sokerin teko enemmän energiaa mitä lihas pystyy antamaan.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
schrödinger's cat
Nykytekniikalla olisi ainakin mahdollista kasvattaa aito lihas kantasoluista, jota voitaisiin ohjailla sähköimpulsseilla. Lihas saisi kaiken tarvittavan energian ravintoliuoksesta.
vai pystytään? miksei näin olla tehty ja valjastettu energiantuotantoon?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
vai pystytään? miksei näin olla tehty ja valjastettu energiantuotantoon?Varmaan pitkälle samoista syistä kuin että miksi antimateriaa ei olla vielä valjastettu energiantuotantoon vaikka sitäkin onnistutaan jo varsin näppärästi valmistamaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat