Seuraa 
Viestejä5662

Niin, ajattelin rakentaa itelleni pienen helikopterin millä lentelen jokapaikkaan.

Nii, miten lasketaan se että mitenkä paljon nostetta se sirkkeli "katossa" tuottaa? Että riittäskö vaikkapa ruohonleikkurin moottori antamaan nosteen sille kopterille?

Onkos niillä sirkkelien siipien pituudella kuinka paljon merkitystä? Että jos laittais vaikka 10 metrin pituset propellit, niin antaisko se paremman nosteen, kuin mitä 1-2 metrin?

Entäs kuinkas ison roottorin pitäisi olla? Liittäskö 10 cm?

Haittaisiko ponttoonit paljoaan sen helikopterin nostamiseen ilmaan? Siis muutenkin kuin painon mukaan. aerodynaamisesti jne.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Sivut

Kommentit (42)

Ruohonleikkuri ei jaksa nostaa itseään. Tarvitaan paljon kovemmat litratehot.

Myytinmurtajissa koettivat, ja jos en ihan väärin muista niin 25 HP ei riittänyt nostamaan miestä ja sitä laitosta ilmaan, mutta hilkulla oli. Nurkasta jo nousi. Eivät sitten löytäneet siihen tehokkaampaa tai kevyempää vakiomoottoria, joten idea tuomittiin mahdottomaksi.

Mutta jos sen pannun olisi virittänyt tappiin asti niin että kuskia alkaa jo hirvittää, niin olisi saattanut nousta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Mikäs se olikaan se paloruiskulennätyskone millä lennettiin veden päällä ja hinattiin perässä pumppuyksikköä?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873
TERÄS NALLEPUH
Niin, ajattelin rakentaa itelleni pienen helikopterin millä lentelen jokapaikkaan..

Suurin ongelma on se että kun se helikopteri kulkee johonkin suuntaan niin se pyrkii kaatumaan. Helikopterin liikkuessa toinen roottorin lapa menee kulkusuunnan mukaisesti "myötätuuleen" ja toinen roottorin lapa menee "vastatuuleen", jolloin kulkusuunnassa vasemmalla ja oikealla puolella kopteria on roottorissa erilainen noste. Tuota varten tarvitaan monimutkainen roottorin lapakulman säätönivelistö.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323

Rakenna aluksi pieni lapakulmaohjattu RC-helikopteri, säädä se toimivaksi ja opettele lentämään, niin tuskin enää haluat itse kyytiin.

Tässä lähellä on yhdellä tyypillä rakennussarjasta koottu oikea yhden miehen minihelikopteri. Lento on hirveän näköistä vaappumista. Ehkä se ei tunnu kyydissä niin pahalta, kun voi tuntea liikkeet ja ohjata kopteria, mutta ulkoapäin se näytää aika riskaabelilta. Kuten joku sanoi, helikopteri on luonnostan epästabiili laite, ja pienessä kopterissa se näky ja tuntuu.

Hyvä nyrkkisääntö on, että helikopterin nupissa (lapojen kääntökoneisto) ja roottorissa jokainen yksityiskohta merkitsee, yleensä dramaattisella tavalla. Se on aerodynaamisesti erittäin monimutkainen laite, jonka suunnittelu ilman erikoisosaamista on mahdotonta.

Neutroni
Se on aerodynaamisesti erittäin monimutkainen laite, jonka suunnittelu ilman erikoisosaamista on mahdotonta.Jos tekisi helikopterin neljän erittäin pienen pienoismoottorin avulla niin se voisi onnistua ilman erikoisosaamista?
Vai onkohan meillä kaikilla yhdessä kuitenkin osaamista ihan riittävästi?
Kyse on tietysti muutaman gramman painoisesta vekottimesta, mikä osaa ohjata itseään vaikka asunnossa törmäämättä mihinkään.
Vois suunnitella sellaisen, yritämmekö osata?
Teinixi vois näyttää suunnan kauko-ohjaimella, kopteri ei tietysti menisi rikki jos tekee ohjausvirheen, tiäre.fi-kopteri ei törmää mihinkään.
Varmaan ihan kaupallisesti kannattava olisi se, jos ei kiinalaiset kopiois ideaa.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Kuvan vatkain on autogiro, ei helikopteri.

Helikopterin tekniikka erittäin simppeli. Ei todellakaan vaadi rakettitekniikkaa. Roottorin lavat kylläkin tuottavat teeseitsemiehelle tenkkapoon. Arvaamatonta materiaalin väsymistä ilmenee.

Peruspikkukopteria ohjataan sauvalla kallistamalla akseliltaan nivellettyä pääroottoria "menosuuntaan". Nousu tapahtuu lapakulmaa jyrkentämällä vasemmalla olevasta "käsijarruvivusta" nostamalla ja kaasuttamalla siinä olevasta "moottoripyöräkaasukahvasta". Peräsimen virkaa hoitaa takana oleva potkuri jonka kierroslukua säädetään pikkuvispilöissä variaattorilla polkimien avulla. Koko hoito on vain mekaaninen akseli/vipuhässäkkä.

Väkkyrä pysyy hallinnassa ainoastaan aktiivisella ohjauksella. Kamala lennettävä siis. "Oikeissa koptereissa" automaatiota.

Kuvan autogiro älyttömän helppo lentää, vakaa, halpa, ultrakevyt luokka, helppo huoltaa, erittän lyhyt nousukiito, taitava laskeutuu parkkirutuun, jne, jne.

- Ubi bene, ibi patria -

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
Pacanus Rusticanus
Helikopterin tekniikka erittäin simppeli. Ei todellakaan vaadi rakettitekniikkaa.Oletko paljonkin rakennellut helikoptereita pitkästä tavarasta? Arvaan että et.

Tuo vertaus rakettiin on sikäli hyvä, että kumpikin on periaatteessa yksinkertainen, mutta käytännön mekaaninen toteutus on jotain aivan muuta.

Koko hoito on vain mekaaninen akseli/vipuhässäkkä.Niin on, ja juuri sen hoidon mitoittaminen sellaiseksi, että se kestää rasitukset ja täyttää ilmailussa vaadittavat äärimmäiset luotettavuusvaatimukset, mutta ei paina liikaa, on yllättävän haastava tekninen ongelma.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Ei tehty valmiiksi. Sitten tehtiin autogiro kopioiden MadMax kakkosen giron konsepti pysäytyskuvista ja julisteista. Sekin jäi vaiheeseen kun kukaan ei suostunut koekaniiniksi. Moottorina VW 1800 boxer jokkispalikoilla. Se oli kai 80-luvulla. Koekaniinipuoli arasteli kun samoihin aikoihin eräs tyyppi silppusi itsensä ropelipropulsioisella moottorireellä kun tössäytti sen maantienojaan.

Tuo autogiroksi luulemani vispilä tuolla aiemmin onkin kopteri. Vilkaisin ohimennessäni tällä kertaa sitä yli o,25 sekuntia.

Rakettipuolta en edes unissani yrittäisi.

Armeijassa tuli pruuvattua hydrokopteria. Turha vehje.

Helikopteria, sellaista muinaista digitöntä osaan lentää, mutta lupia ei ole.

- Ubi bene, ibi patria -

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Pacanus Rusticanus

Helikopteria, sellaista muinaista digitöntä osaan lentää, mutta lupia ei ole.Oletko lentänyt, edes kokeillut, vai luuletko osaavasi?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat