Seuraa 
Viestejä45973

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nimethän voisi kokeilla myös suomentaa. Eli kyseessä oleva ryhmä on suomeksi putkimadot.

Putkimadot ovat laajalle levinnyt ryhmä akvaattisia matoja, joita esiintyy kaikkialla merten syvyyksistä (kuten nuo Tyräpojan linkittämät) aina viemäreihin saakka. Niistä tunnetuin ja etenkin akvaarioharrastajien vanha tuttu on Tubifex tubifex. Suomalaisittain lajilla ei liene sen kummempaa nimeä kuin putkimato, mutta englanniksi se tunnetaan vähemmän yllättäen "liejumatona" tai "viemärimatona".

T. tubifex elää luonnossa monenlaisten järvien ja jokien pohjaliejussa, mutta koska se kestää likaista ja vähähappista vettä poikkeuksellisen hyvin, sitä esiintyy myös viemäreissä. Koska viemäreissä ei juuri mikään muu elä, putkimadoille ei siellä ole kilpailijoita eikä saalistajia. Niinpä ne esiintyvät melkoisina määrinä, ja niiden tapa tarrautua toisiinsa sotkuisiksi kasoiksi tekee lopputuloksesta jokseenkin epämiellyttävän. Videossahan nuo putkimatokasat näkyvät harvinaisen selvästi.

Tästä samasta syystä niitä myös käytetään laajalti akvaariokalojen ruokana, koska kasoiksi kerääntyvät madot on helppo kerätä ja puhdistaa. "Tubifex-kuutioita" löytyy joka akvaarioliikkeen hyllystä.

Oudon näköinen ei ole aina yhtä kuin tieteelle tuntematon, tai varsinkaan uusi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Carolinan "tuntematon elämänmuoto" todettiin putkimadoiksi:
http://flyawaysimulation.com/article3596.html

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat