Seuraa 
Viestejä45973

Minne kunnasta katoaa rahat? Tuontitavaraan, joka tuodaan kunnan rajojen ulkopuolelta.

Näitä ovat mm. bensiini ja viinit. Niiden kulutusta kaavoittaja voi vähentää esim tekemällä surkeat tiet ja kaavoittamalla pitäjän ainoan Alkon niin vit*un korpeen ettei sinne pääse mitenkään järkevästi, kuin korkeintaan jäätietä pitkin.

Maksaleikkaus maksaa 50 000 euroa, mutta suurin osa tästä rahasta jää kuntaan. Yli puolet ainakin, luulisin. Alkoholin menosta taas ei jää kuin Alkon myyjän kunnallisverot ja ostovoima.

Kuntaan jäävällä rahalla on vipuvaikutus, esim 5x. Kunnasta katoavalla rahalla on myöskin negatiivinen vipuvaikutus, samalla kertoimella. Se usein unohtuu.

Kommentit (3)

Käykää paikkakunnan paremmalla huoltikalla. Niitä on aina, mutta eri riipuen kaudesta. Niissä on tyyris kuppila, jossa työaikaan käy haalarikansaa ja turisteja. Juuri se huoltikan rahasampo. Jos ette löydä sitä niin häipykää elävään kuntaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
CE-hyväksytty
Kyllä väki muuttaa pois jos alkoa ei ole työmatkan varrella. Verotulot tippuu ja kyläkoulu lakkautetaan.Ai että lapsiperheet tykkää muuttaa Alkon läheisyyteen? Esim esikaupunkien omakotitaloalueet?

Ja jos joku muuttaa kunnasta pois siksi että Alko on kauempana, niin tämähän on juuri tarkoitus. Työpaikka jää vapaaksi, sen täyttää joku muu, verotulot pysyy samana mutta suurempi osa siitä jää alueelle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat