Seuraa 
Viestejä602

Jos 80kg jamppa punnertaa kahdella kädellä normaaliin tapaan, niin paljonko painoa hän punnertaa?

Mikäli kaikille ei ole selvä... niin tässä kuva

Sivut

Kommentit (26)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Seuraa 
Viestejä6984

Laita henkilövaaka lattialle ja sen päälle n. metrin pituinen lauta poikittain. Punnerra siten, että pidät kiinni laudasta. Lue suoraan vaa'asta, mitä näyttää. Lukema on eri silloin, kun kädet ovat suorassa verrattuna siihen, että ne ovat koukussa.

Valistunut arvaus on että n. 50 % omasta painosta, ihan sen perusteella kuinka paljon itse jaksan punnertaa verrattuna penkkipunnerrukseen. Riippuu varmaan painopisteestäkin: jos on paljon massaa yläkropassa ja tikkujalat niin enemmän.

Scylla
Valistunut arvaus on että n. 50 % omasta painosta, ihan sen perusteella kuinka paljon itse jaksan punnertaa verrattuna penkkipunnerrukseen. Riippuu varmaan painopisteestäkin: jos on paljon massaa yläkropassa ja tikkujalat niin enemmän.Sitä painoa voi ohjata enemmän yläkropalle, vaikka olisi tikkujalatkin. Itse tein tuossa pari viikkoa ennen kesälomaa punnerruksia siten, että nostin jalat korkean tuolin päälle, jolloin pystyin punnertamaan ikään kuin syvemmälle. En osaa sanoa, oliko se raskaampaa kuin vaakatasossa punnertaminen, mutta ainakin elättelin sellaista toivetta.

Eikös tuossa käy niin, että kun on rinta on lähellä maata, on käsillä kutakuinkin 50% paino. Sitten kun nousee ylöspäin, selkä/jalat eivät ole enää vaakatasossa vaan jalkojen suuntaan alaspäin hieman kallellaan, jolloin siis jaloilla on hieman enemmän painoa. Eli käsien työ kevenee loppua kohden. Riippuen siis käsien pituudesta lopussa käsillä oleva paino vaihtelee hieman, mutta alhaalla se olisi puolet.

Jos nostaa jalat tasolle niin, että selkä on vaakatasossa yläasennossa, on tällöin loppuasennossa puolet painosta käsillä, alatasossa hieman enemmän. Tällöin myös nostotyön tekevät lihakset tietenkin hieman muuttuvat. Tietääkseni tuolloin rasitus siirtyy rintalihaksessa hieman ylemmäs, ja mahdollisesti myös olkapäihin.

Muoks: Ei mutta nyt hoksasinkin. Kyllä siinä käsille tulee hieman enemmän kuin puolet, koska kädethän eivät sijaitse ihmiskehon päässä, samalla tavoin kuin jalat ovat punnerrusasennossa "taain" osa.. Eli käsien yli menee vielä pää, ehkä vähän hartioita, joten onhan siellä hieman enemmän painoa. Lisäksi pitäisi huomioida kehon eri osien painosuhteet. Riippuen kehotyypistä voi tietenkin yläkropassa olla enemmän painoa kuin jaloissa. Mitä isompi ylävartalo, sitä enemmän käsille töitä.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Olisikohan minulla ollut joskus 90kg-painoisena vaa'an lukema rauhallisesti punnertaessa ~70kg, kun pidin jalat tuolin päällä. Sen verran rauhallisesti tosiaan, että kädet suorina, kesken liikkeen ja kädet koukussa lukema pysyi kutakuinkin samana. Voisi testata uusiksi, mikäli vaa'assa olisi vielä eloa.

Scylla
Valistunut arvaus on että n. 50 % omasta painosta, ihan sen perusteella kuinka paljon itse jaksan punnertaa verrattuna penkkipunnerrukseen. Riippuu varmaan painopisteestäkin: jos on paljon massaa yläkropassa ja tikkujalat niin enemmän.Aika vahvasti alakanttiin arvioitu. Omakohtaisten vaakatestien ja erinäisten lähteiden perusteella 2/3 on hyvä lähtökohta, mutta esimerkiksi 3/4 on mahdollinen, jos liha on keskittynyt selvästi yläruumiiseen. Vertaaminen penkkipunnerrukseen on hiukan ongelmallista, koska mm. tangon tasapainossa pitäminen, liikkeen syvyys ja käsien asema suhteessa kehoon luo usein merkittäviäkin eroja.

Selkä vaakasuorana en saa kovinkaan montaa punnerrusta. "Luonnollisessa" asennossa n. 30-40.. Tuo selkä vaakasuorana tai hieman mutkalla ylöspäin on kevyempi selälle, mutta raskaampi käsille. Muutama punnerrus menee tuolla tyylillä, mutta aion parantaa tulosta!!

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Vlastelin

Aika vahvasti alakanttiin arvioitu. Omakohtaisten vaakatestien ja erinäisten lähteiden perusteella 2/3 on hyvä lähtökohta, mutta esimerkiksi 3/4 on mahdollinen, jos liha on keskittynyt selvästi yläruumiiseen. Vertaaminen penkkipunnerrukseen on hiukan ongelmallista, koska mm. tangon tasapainossa pitäminen, liikkeen syvyys ja käsien asema suhteessa kehoon luo usein merkittäviäkin eroja.

2/3 lienee aika lähellä totuutta. leukoja menee huomattavasti vähemmän mitä punnertaa, mutta leukojen vedossa ongelmana on lisäksi heiluvan liikkeen stabiloiminen mikä sekin vie energiaa lihaksilta. minkä % kropasta jalat painavat, jos fysiikka on sopusoinnussa ?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

asdf
Seuraa 
Viestejä12057

Olihan tätäkin pakko kokeilla. Koko kropan paino oli nyt 79,9 ja punnerruspaino tasan 60. Eli 3/4 tuohon punnerrukseen tuli. Vähän yllätyin, olisin kuvitellut, että punnertaessa nostaa vain noin puolet painostaan.

Jalkojen nostaminen punnertaessa jollekin tasolle ei välttämättä tee punnerruksesta raskaampaa, rasitus vaan siirtyy eri lihaksille. Mitä korkeammalla jalat ovat, sitä enemmän punnerrus ottaa olkalihaksiin ja vähemmän rintalihaksiin. Tämä siis kommenttina Shriekin viestiin, vaikka hänelle nämä jutut lienevät tuttuja.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Ensin kun testasin, tulokset olivat:
Ala-asennossa 71,5%
Yläasennossa 63,5%

Sitten älysin, että tottahan vaa'an korkeus pitää kompensoida, joten hain hyllystä kodin lääkärikirjaston kirjan osa 6 vuodelta -79.

Sen kanssa tulokset olivat:
Ala-asennossa 74%
Yläasennossa 67%

Se, miksi yläruumiissani näyttäisi olevan massaa suhteellisesti enemmän kuin vaikkapa asdäffällä, johtuu suunnattoman kokoisesta päästäni.

asdf
Seuraa 
Viestejä12057
CE-hyväksytty
Se, miksi yläruumiissani näyttäisi olevan massaa suhteellisesti enemmän kuin vaikkapa asdäffällä, johtuu suunnattoman kokoisesta päästäni.

Meniks laskut ihan pilkulleen?
60 / 79,9 * 100 = 75,094. Suurinpiirtein.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat