Seuraa 
Viestejä45973

Otetaanpa käsittelyyn yksi neljästä olevista perusvoimista eli sähkömagneettinen säteily.
Tämän spektri hajaantuu gamma, röntgen, ultravioletti, näkyvään valoon, infrapuna, mikroaallot sekä radioaaltojen kesken.
Suurimmasta osasta tätä spektriä säteilyä voidaan eri välinein kuvata erikoisin kameroin. Mikä estää teoriassa tai jota käytännössä kehittämään "kameraa" joka kuvaa mikro ja radioaaltoja? Tämän säteilyn kvanttina eli välittäjäaineena toimii kuitenkin fotoni.
Ja ei, en ole hakemassa vastauksena radiota vaan aidon oikeaa tapaa kuvata näitä visuaalisesti. On täysin eri olisiko kuvassa mitään järkeä. Ehkä ristiin rastiin meneviä aaltomaisia viivoja tjs mutta sepä tässä ei olllut pointti.

Kommentit (6)

Sähkömagneetinen säteily = fotonien liikehdintää. Muuttuu vasta mittalaitteessa sähköksi ja sähkön liike tuottaa magneettivuon. Termi lienee niiltä ajoilta, kun ei tunnettu fotonia.

Itseäni kiinosti jokunenvuosi sitten "eri taajuudella" kuvaaminen. Vois tulla veikeitä kuvia. Oikeastaan kyse lienee eri aallonpituuksien visualisoimisesta:
Otetaan radiovastaanotin, jokaiselle eri äänelle muodostetaan kuvallinen vastine. Liikutetaan radiota vaikka neliön alueella, jolloin eri kohdista tulevat eri signaalit piirtyy neliön muotoiselle paperille kuvaksi.

Eli lopunperin muutetaan aallonpituutta ihmissilmälle sopivaksi.

Mielessäni mietiskelin kuvaa, jossa paikallinen tv-masto loistaa kuin aurinko, ja rakennukset osin läpinäkyviä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31338
Argonautti
Suurimmasta osasta tätä spektriä säteilyä voidaan eri välinein kuvata erikoisin kameroin. Mikä estää teoriassa tai jota käytännössä kehittämään "kameraa" joka kuvaa mikro ja radioaaltoja?Ei mikään, ja kuvaava radioastronomia on arkipäivää. Koska "kameran" erotuskyky on riippuvainen aallonpituuden ja aukon suhteesta, radioaaltokameroiden rakenne tulee hieman konstikkaammaksi, jos halutaan hyvä erotuskyky. Siihen on ratkaisu, kytketään koko joukko erillisiä radioteleskooppeja interferometrisesti yhteen, jolloin efektiivinen aukon koko voi olla kymmeniä kilometrejä ja erotuskyky mikroaaltoalueella optisten kaukoputkien luokkaa ja parempikin.

Esim: Very Large Array.

On täysin eri olisiko kuvassa mitään järkeä.Onhan noissa paljonkin järkeä, avaruudessa on jos jonkinlaisia radioalueella säteileviä kohteita.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Penttinen
Mielessäni mietiskelin kuvaa, jossa paikallinen tv-masto loistaa kuin aurinko, ja rakennukset osin läpinäkyviä..

Tämä ei taida ilman ammattilaisvehkeitä, jollaisista Neutroni mainitsikin, onnistua. Erotuskyky on vain niin surkea.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat