Sääskipihvit

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Hillajänkällä tarpoessani tuli mieleen dokumentti, jossa afrikkalaiset pyysivät sääskiä kosteilla astioilla ja muovasivat massan pihveiksi.
Mitenkähän nämä kotimaiset hyttyset, mäkärät, polttiaiset ym.., minkähän makuisia pihvejä niistä saisi?
Muovaisi massaksi ja pilkkoisi pihveiksi, maustaisi viisipippurilla, suolalla, tai soijalla. Paistaisi öljyssä pannulla ja eikun syömään.

Miten sinä maustaisit sääskipihvin?

Olisi ainakin proteiinipitoista evästä.

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

Odotan noin mielenkiintoiseen ehdotukseen palstamme Kokeilevan Keittiön suhtautuvan alustavasti myönteisesti.
Elegantisti tuohiroppeelle taiteltu Sääskipurilainen maistuisi varmaan S. Berlusconillekin.

Vierailija

Niin. Suomalaisista sääskipihveistä ei liene kellään isommin kokemuksia. Voivat olla ihan hyviäkin. Joku kun rohkenee tehdä ensimmäiset ja rekentaa niiden pohjalta kattavan ruokalistan, voitaisiin Pohjoissuomen jokavuotinen "sääskiongelma" kääntää positiiviseksi. Odoteltaisiin hyviä sääskivuosia, ihmiset heluisivat kattiloiden ja haavien kanssa jängillä. Sääskikeitto ei näin äkkipäätä kuulosta hyvältä, mutta kai siihenkin jokin resepti löytyisi.

Lippa Luke
Seuraa 
Viestejä484
Liittynyt18.12.2005

Hyttysia et varmaan saa niin paljoa kerattya etta niista pihvin saisit mutta koetappa kerata niiden toukkia.

Afrikassa kerran maistoin Moskiiton toukista tehtyja kakkuja, vahan kuten riisi kakku mutta maku ei ollut hullumpi. Sopiva proteiini lisa heidan ruokaan kun niita Malaria moskiittoja on siella enemmankin.

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

Vierailija

Lapsuudesta muistikuva. Olimme isän ja veljeni kanssa kalastusreissulla Hossassa ja sääskiä oli niin pirusti. Paistoimme illalla nuotiolla lättyjä (räiskäleita) ja sääskiarmadat iskeytyivät myös paistinpannulle. Lätyistä tuli hyvin rapeita kun niissä oli n. 20 % sääskivainaita. Maku oli hyvä. Hyönteiset proteiinilähteinä ovat tulevaisuudessa oiva vaihtoehto laiduntavien elukoitten sijaan.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Minäkin lähtisin siitä että kuivaisin sääsket miedolla lämmöllä uunissa. Sen jälkeen maustaisin ne grillimausteella ja möisin Finnkinon aulassa. Kilpaileisin popcornien kanssa samassa segmentissä.

Hämmentää.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005
Vatkain
Minäkin lähtisin siitä että kuivaisin sääsket miedolla lämmöllä uunissa. Sen jälkeen maustaisin ne grillimausteella ja möisin Finnkinon aulassa. Kilpaileisin popcornien kanssa samassa segmentissä.



Sääskiin kannattaisi varmaan kehittää jonkinlainen kokkareistusmenetelmä, jolla sääsket saataisiin paakkuuntumaan helposti naposteltaviksi suupaloiksi. Muuten hyttysmuhjua voi olla aika ikävä syödä pimeässä, leffan jälkeen hyttysen siipiä on joka lävessä. Tarvitaan jokin sopivan tahmaava mausteseos ja esim. pyörivä rumpu. Sopivan kokkarekoon saavutettuaan siivekkäät paahdetaan rapeiksi.

Oletetaan hypoteettinen skenaario - entä jos osoittautuu, että hyttyset ovat aivan erityisen hyviä, kun ne paahdetaan verta pullollaan? Veriletut ja musta makkarakin on nannaa. Raaka-aineen hankkiminen voisi muodostua eettisesti arveluttavaksi tai vähintäänkin teknisesti haastavaksi.

Vierailija
Heksu

Oletetaan hypoteettinen skenaario - entä jos osoittautuu, että hyttyset ovat aivan erityisen hyviä, kun ne paahdetaan verta pullollaan? Veriletut ja musta makkarakin on nannaa. Raaka-aineen hankkiminen voisi muodostua eettisesti arveluttavaksi tai vähintäänkin teknisesti haastavaksi.



Vierailija
Heksu
Raaka-aineen hankkiminen voisi muodostua eettisesti arveluttavaksi tai vähintäänkin teknisesti haastavaksi.

Moottoripyöräily on kyllä tuomittu ympäristön vastaisena egoiluna, mutta jospa sitä voisi perustella proteiinin hankintana? Suu auki vaan.

Vierailija

Hyönteistoukkamöhjö vois olla aika hyvä vaihtoehto, kun raaka-aineessa ei olisi turhia kitiini- tai muita raaja/siipiaineksia.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Sääsket on makeita. Tuleehan niitä syötyä kun seisoo virvelöimässä jossain jokivarressa. Ei siinä kelatessa ehdi/pysty kädellä niitä suupielestä hätistelemään. Kieli on paras ase.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Vatkain
Minäkin lähtisin siitä että kuivaisin sääsket miedolla lämmöllä uunissa.



No eipä niistä kyllä jäisi jäljelle mitään.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005
Electric shadow
Moottoripyöräily on kyllä tuomittu ympäristön vastaisena egoiluna, mutta jospa sitä voisi perustella proteiinin hankintana? Suu auki vaan.



Ennen wanhaan mulla oli avopotta ja kyl sai kerätä naamasta ötököitä. Olen senverran hapannaama että harvemmin tulee hymyiltyä kovin leveästi, hyttyset olis kyllä ollu helppo kaivella kielellä hampaiden välistä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Aweb
Vatkain
Minäkin lähtisin siitä että kuivaisin sääsket miedolla lämmöllä uunissa.



No eipä niistä kyllä jäisi jäljelle mitään.

Jaa oletko keksinyt miten materia katoaa?

Hämmentää.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3262
Liittynyt16.3.2005

Sataan grammaan raaka-ainetta tarvitaan 40-50 000 hyttystä á 2-2,5 mg. Sääksipihvejä saisi useammankin lätkäisemällä hengiltä vain yhden siivekkään.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Vatkain
Aweb
Vatkain
Minäkin lähtisin siitä että kuivaisin sääsket miedolla lämmöllä uunissa.



No eipä niistä kyllä jäisi jäljelle mitään.

Jaa oletko keksinyt miten materia katoaa?



Neste haihtuupi. Sen jälkeen itikasta ei ole jäljellä muuta kuin näivettyneet kuoret ja siivet.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat