Seuraa 
Viestejä1918

NÄin olen kirjoittanut:

Johtiko Niilo Yli-Vainion hörhöily tilastollisesti merkittäviin itsemurhiin parantumattomien keskuudessa?

Kappaleen 5 s. 42 mukaan jossa tarkastellaan kirjan lääketieteellisosaa todetaan yhteenvetokappaleessa seuraavaa:

”Yhteenvetona voidaan todeta, että sittemmin kuolleista sairautensa parantuneeksi ilmoittaneita oli yhteensä 12, 8 naista ja 4 miestä. Näistä 4 kuoli sairastamaansa pahanlaatuiseen kasvaimeen, 3 teki itsemurhan, 3 kuoli sydänsairauteen ja 2 kuoli liikenneonnettomudessa.....”

Huomion arvoisa kappale on s. 42 alin kappale: ”Kolme itsemurha näin pienessä määärässä kiinnittää huomiota...” ….”Kun suisidi-insidenssi vuonna 1980 jona tuktimusaineistokerättiin oli 25/100 000 asukasta kohti, voidaan voidaan n. 700 henkilön otoksessa odottaa 0-(1) itsemurhaa. ( Suomen virallinen tilasto, Kuolemansyyt 1980) Jos tuo 700 uskovaisen otos kerrotaan luvulla 1428 saadaan n. 100 000. Eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä että uskovaisen riski kuolla hoitamattomaan tautiin on 57-kertainen!
( Tarkoittaa tässä: Mielenterveydenhäiriöt, itsemurha-alttius etc..)

Tilastot puhuvat karua kieltä siitään joka vahvistaa oman henkilökohtaisen näkemykseni: Uskonnnollisssa yhteisöissä koetut pettymykset omaan heikkouteen uskon ja parantumattomuuden suhteen tuottaa kantajalleen suurta häpeää ja pettymyksen karvaita kokemuksia. Lääkkeeksi helluntailaisille tarjoan liittymistä Luterilaiseen kirkkoon ja takaisin ruotuun palaamista. Siellä te voisitte uskoa ilman haitallista ihmeiden korostamista.

Kirja: Kirkon Tutkimuskeskus: Uskonnolliset ihmeparantumiset lääketieteellis-psykologisesta näkökulmasta*.
Yllämainittu lainaus on poistettu täältä palstalta:http://www.netmission.fi/fi/index.php?show=messages&tid=17290&selPage=2

Tuolla ovat säännöt:http://www.netmission.fi/fi/ehdot/?id=231

Siis lakia enemmän tuntevat, rikkooko tämä teidän oikeustajuanne vastaan, olla uskonnoton ja ilmaista vapaasti mielipidettään?

*http://www.helmet.fi/record=b1408561~S9*fin

-

Kommentit (5)

Palstan pitäjä saa tehdä ihan mitä lystää ja julkaista tai olla julkaisematta tekstejäsi, ilman minkään lain estämistä. Ei hän sinun sananvapautta rajoita eikä uskonnonvapauslakia, sillä niitä voit edelleen harjoittaa muualla.

En kyllä yhtään ihmettele etteivät julkaisseet, kun menit tuputtamaan heille toista kirkkokuntaa. Miksi et voinut kirjoittaa neutraalisti, ts. uskonnottomasti? Mikä ihmeen pelastus se luterilainen kirkkokaan on?

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
JaakkoFagerlund

En kyllä yhtään ihmettele etteivät julkaisseet, kun menit tuputtamaan heille toista kirkkokuntaa. Miksi et voinut kirjoittaa neutraalisti, ts. uskonnottomasti? Mikä ihmeen pelastus se luterilainen kirkkokaan on?
No, myönnettäköön että provosoin turhan rohkeasti sillä Luterilaisuuskortilla. Niin tein sen johdosta koska uskon että Luterilainen kirkko on piirun verran maltillisempi ja suvaitsevaisempi kannanotoissaan ympäröivään yhteiskuntaan suhteutettuna fundamentalistempaan helluntaisuuntaukseen.

Kiitos, kuitenkin valistavasta vastauksesta.
Lyön päätäni vain seinään siellä netmissionissa, harkitsen sen käyttiksen poistamista...

-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JaakkoFagerlund
Mikä ihmeen pelastus se luterilainen kirkkokaan on?En nyt oikein ymmärrä mitä sekoilet. Etkös muka oo kuullu, et saa tehdä mitä tahansa, kunhan vaa uskoo johonkin.
Urpo sitten pelastuu/tilanne nollautuu kun kertoo papille että mitä on tehnyt hän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat