Seuraa 
Viestejä3164

Tämäntyyppisen mainoslauseen näin bussin seinään kiinnitetyssä julisteessa äsken. (Laho keskusyksikköni kieltäytyi tallentamasta tarkkaa sanamuotoa.) Näin vihjaillen houkutellaan väkeä katsomaan uutta tieteiselokuvaa.
Jäin miettimään sitä, millaisten havaintojen perusteella ihmiset rupeavat epäilemään, että jotkut lähimmäisemme eivät olisi ihmisiä vaan ihmisen kaltaisia olentoja. Mikä lähimmäisessä riittäisi herättämään epäilyksemme hänen lajistaan?

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
creep
Seuraa 
Viestejä292

Ihmisten käyttäytymisen kirjo on niin laaja-alainen, että jokseenkin mikä tahansa epänormaali käyttäytyminen selittyy ihan inhimillisin syin, tai psyykkisten ongelmien johdosta. Epäilyjä herättäisivät ehkä ensinnä ihan fyysiset tekijät; liikkeet (isot tai pienemmät), koostumus (ihon materiaali, paino), tai sieltä täältä pilkottavat johdonpätkät. Toki jos kyseessä on läheisten ihmisten korvaaminen roboteilla tms, muutokset käyttäytymisessä lienee helpompi tunnistaa. Oikeasti kukaan tuskin epäilee ihmisiä korvattavan roboteilla, kaikkeen haettaneen ensin lukuisia realistisempia syitä. Leffat on sitten luku erikseen. Ja hullut.

Idea on toki kiinnostava, ja elokuvissa ja sarjoissa sitä on käsitelty usein, harvoin kovin onnistuneesti. Usein kaikista ihmisenkaltaisista olioista löytyy tarvittaessa sekä ihmisen että robotin/alienin piirteitä siten, että touhusta häviää kaikki logiikka, tai aletaan rikkoa fysiikan lakeja. Se toki viihteelle sallittakoon.

Tiedä sitten miksi, mutta ehkä eniten epäilyjä naapurin lajista herättäisi tunteettomuus, täydellinen väliinpitämättömyys muita ihmisiä tai yhteiskuntaa kohtaan. Sellainen Terminaattori- tai Invasion of the Body Snatchers -tyylinen.

Mistäköhän leffasta mahtaa muuten olla kyse?

Jorma
Seuraa 
Viestejä2351
Sophia
Jäykkä pikkusormi...
( kuka muistaa mihin taideteokseen tämä liittyy?)

Sarjan muistan, mutta en valitettavasti nimeä.
Voisivat reumaattiset sormeni koitua kohtalokseni.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat