Seuraa 
Viestejä45973

author="<a href="http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/07/1164535">mtv3.fi</a>" kirjoitti:

Britannian rannikolla havainto "mystisestä meriotuksesta"

Meritutkijat ovat ihmetelleet valokuvaa, jonka väitetään esittävän Britannian rannikolla havaittua erikoista merieläintä. Epäselvässä kuvassa näyttää olevan pitkäkaulainen eläin. Kriitikoiden mukaan kyseessä on vain ajopuun kappale tai valon ja varjon aiheuttama vaikutelma.

Brittilehti Daily Mail kertoo, että otuksen väitetään väijyneen kaloja Devonin rannikon tuntumassa Saltern Covessa. Paikalliset asukkaat luulivat ensin näkemäänsä kilpikonnaksi. Erään silminnäkijän ottamassa kuvassa näkyvän vihertävän ruskean hahmon matelijamaisen pään kerrotaan olevan kuitenkin aivan liian pitkä kilpikonnalle.

Kuvan ottaja ilmoitti asiasta Merensuojeluyhteisö MCS:lle, jonka jälkeen merentutkijat tarkastelivat kuvaa.

- Eläin havaittiin viime tiistaina iltapäivällä. Siinä vaiheessa kun kameralla otettiin kuva, se oli liikkunut etäämmälle rannasta. Kuvaaja oli nähnyt sen seuraavan kalaparvea, kertoo Claire Fischer MCS:stä.

- Haluaisimme tietoa ovatko muutkin ihmiset nähneet mitään vastaavaa samalla alueella, jotta saisimme mysteerin selvitettyä, Fischer toteaa.

Joidenkin mielestä näky saattaa liittyä kaskelottiin, joka oli havaittu hiljattain Devonin lähistöllä, mutta Fischer torjuu kyseisen selityksen.

- Kaskelotit eivät tulisi niin lähelle rantaa ja matelijatyyppinen pää sulkee asiantuntijoiden mukaan sen mahdollisuuden pois laskuista.

MCS:n verkkosivuilla on pohdittu, että kyseessä voisi olla esimerkiksi krokotiili.Ja jutun ja kuvan lähde.

Ihan selvästi se on Nessie. Ihan täsmälleen samanlaisia kuvia olen Nessiestä nähnyt. Pakkohan se on Nessie olla. Eihän kukaan muu ole kaikissa kuvissa noin kaukana ja epäselvä.

Mikä ihme siinä on, ettei sitä kameraa saada valmiiksi kun jotain tapahtuu.

Meressähän noita nessieitä periaatteessa voisi olla, mutta eivät taitaisi kestää syvyyksistä nousemista. Vai voiko niitä edes olla merissäkään. Joskus kyllä tuntuu, että meren syvyyksiä on tutkittu vähemmän kuin Linnunrataa.

Kommentit (8)

Hah, vai matelijamainen pää. Eihän kuvassa edes näy kuin hitunen päälakea, jos tuo nyt edes on mikään eläin. Todennäköisemmin se on puunkappale, tai jos se on eläin niin pieni valas.

Phony

Meressähän noita nessieitä periaatteessa voisi olla, mutta eivät taitaisi kestää syvyyksistä nousemista. Vai voiko niitä edes olla merissäkään. Joskus kyllä tuntuu, että meren syvyyksiä on tutkittu vähemmän kuin Linnunrataa.

Nessien pitäisi käsittääkseni olla merimatelija, mahdollisesti plesiosauri. Matelija kun on, sillä on keuhkot eikä kiduksia. Niinpä se ei ylipäätään pystyisi sukeltamaan meren syvyyksiin, vaan joutuisi pysyttelemään melko pintakerroksissa ja käymään säännöllisin väliajoin hengittämässä.

Meren syvemmät osat ovat kyllä todella huonosti tunnettuja (huonommin kuin Kuun pinta, itse asiassa), mutta pintakerrosten isot eläimet tunnetaan kohtuullisen hyvin. On hyvin epätodennäköistä, vaikkakin teoriassa mahdollista, että kokonainen merimatelijalaji on välttänyt kaikki havainnot tähän saakka. Sekin on, edes periaatteessa, mahdollista vain jos tämä nimenomainen laji synnyttää eläviä poikasia ja kykenee lisääntymään maalle nousematta. Se on aivan mahdollista plesiosaurien kohdalla, vaikkei fossiilitodisteita suuntaan tai toiseen olekaan. Kalaliskot (ichthyosaurit) ainakin todistettavasti synnyttivät munimisen sijaan.

Aihetta hipova juttu siitä, kuinka todennäköisesti on vielä olemassa löytämättömiä hyljelajeja:
http://scienceblogs.com/tetrapodzoology ... nsters.php

Esihistoriallisten eläinten nykypäivän havaintojen huvittavia puolia on se, kuinka nämä eläimet tuppaavat aina vastaamaan muutaman kymmenen vuoden takaista käsitystä niiden ulkonäöstä. Muutenkin asiavirheet menevät usein koomisuuteen saakka. Ilmeisesti niitä "havaitsevat" eivät lue tieteellistä kirjallisuutta.

Esimerkiksi tässä kuuluisassa kuvassa esiintyvän "Nessien" asento on anatomisesti mahdoton:

Netistä löytyy myös valokuva Ropenin (nykypäivään eläneen lentoliskon) kallosta, joka on jopa kohtalaisen laadukas. Harmi kyllä en äkkiseltään löytänyt tätä kryptoeläintieteen huippusaavutusta teille näytettäväksi. Ainoa ongelmahan kallossa on se, että kuvassa on strutsin lantio.

Paleontologi Dave Hone kommentoi Ropen-lentoliskoa näin:

You are not going to convince me that you saw a rhamphorhynchus with a 5 metre wingspan (waaaaay to big) with a long flexible tail (they were still, not flexible), scaly skin (they were furry), bat-like wings (really!), was nocturnal (not with those orbits) and had a big crest running from the back of the skull (that is Pteranodon) and hung upside down from trees (err, one of them).

Look not all pterosaur look like a cross between Rhamphorhynchus and Pteranodon.

You are not going to find a terrestrial quadruped that feeds primarily on fish in a deep jungle living in trees.

On se jännä miten aina kun jotain merkillistä havaitaan, kuten ulkoavaruuden olentojen kulkuvälineitä tai mystisiä olentoja jne, paikalle näyttää aina osuvan vain ihmisiä jotka eivät osaa ottaa valokuvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Mei long
Esimerkiksi tässä kuuluisassa kuvassa esiintyvän "Nessien" asento on anatomisesti mahdoton:

Jollen nyt täysin väärin muista, niin olikohan Penn&Tellerissäkin juttua tämän kuvan ottaneesta miehestä, joka oli mukamas jopa myöntänyt toteuttaneensa tämän feikin leikkisukellusveneen ja vuollun puukappaleen avulla.

E: joku kerpeleen ei-toivottu hymiö lipesi sekaan...

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Tuoreessakin kuvassa olevalla nessiellä on kaasuvaivoja, koska sen vesiraja on luonnottoman korkealla. Usein, kuten mustavalkofotossakin nähdään nessien kellvan älyttömän korkealla verraten siihen, että otuksen täytyy olla hyvin lähellä nollakelluvuutta.

Näin kun on joskus laskeskellut sukellusapparaattien kelluvuuksia, tuntuu, että nessieillä on oltava melkoinen uimarakko sisuksissaan.

Hmmm.

Ehkäpä nessie onkin todellisuudessa lohikäärme joka syöksee metaanitäytteisestä uimarakostaan lieskoja pelästyessään. Näin sen täytyy olla. Todisteethan ovat miltei aukottomat. Raamatussakin siitä kerrotaan.

- Ubi bene, ibi patria -

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Eikös tuon vanhemman Nessien kuvan suhteen paljastunut jonkin aikaa sitten, että siinä itse asiassa oli kyseessä norsun kärsä eli pilanpäiten otettu kuva, jossa sitten jotkut heput uittivat norsua ko. järvessä ja nappasivat kuvan sitten ko. eläimestä juuri silloin, kun kärsällä haukkaa ilmaa ja päälaki vain näkyy sitten muuten pinnan alla polskuttelevasta kärsäkkäästä.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

thinker
Seuraa 
Viestejä70
Phony
Joskus kyllä tuntuu, että meren syvyyksiä on tutkittu vähemmän kuin Linnunrataa.Ottamatta kantaa sen kummemmin Nessiehen, tämä totisesti totta on, Mars:ia tutkaillaan yms. ja ei tajuta miten asiat "oman" muailman merissä toimii.

Stinger
Eikös tuon vanhemman Nessien kuvan suhteen paljastunut jonkin aikaa sitten, että siinä itse asiassa oli kyseessä norsun kärsä eli pilanpäiten otettu kuva, jossa sitten jotkut heput uittivat norsua ko. järvessä ja nappasivat kuvan sitten ko. eläimestä juuri silloin, kun kärsällä haukkaa ilmaa ja päälaki vain näkyy sitten muuten pinnan alla polskuttelevasta kärsäkkäästä.Joku pari vuotta sitten oli Tieteen kuvalehdessä tosta juttu. Siinä kerrottiin, että alueella oli pyörinyt sirkus ja sirkuksen eläimiä pestiin järvessä. Jos muistan oikein niin taisi vielä sirkuksen omistaja luvata Nessiestä aivan päättömän löytöpalkkion. Jutussa oli myös vartailun vuoksi tuo kuuluista kuva merihirviöstä ja uivasta norsusta. Jotenkin kyllä muistuttivat toisiaan :)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat