Seuraa 
Viestejä13176

Jos särkäniemen vuohen varastamisesta ei saa vankilaa, niin se menee näpistykseksi.

Eikös näpistys ole eri kun varkaus.

Kommentit (8)

tiäremiäs
Jos särkäniemen vuohen varastamisesta ei saa vankilaa, niin se menee näpistykseksi.

Eikös näpistys ole eri kun varkaus.
Kyllä sinä varmasti sakoilla selviät, riippuu siitä että ehditkö harrastaa seksiä sen kanssa ennen kun poliisit löysivät vuohen vessastasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18401

Feno. Ei nyt lähetä tolle linjalle

Varastamista, näpistämistä ja luvatonta haltuunottoa

Linkissä otteita aiheeseen liittyen sekä Suomen rikoslain (28 LUKU (24.8.1990/769) Varkaudesta, kavalluksesta ja luvattomasta käytöstä) että Ruotsin valtakunnan lain (1734) näkökulmista.

1990
Varkaus
Joka anastaa toisen hallusta irtainta omaisuutta, on tuomittava varkaudesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi.
Yritys on rangaistava.
2 § (24.8.1990/769)
Törkeä varkaus
Jos varkaudessa
1) anastamisen kohteena on erittäin arvokas omaisuus,
2) anastamisella aiheutetaan rikoksen uhrille tämän olot huomioon ottaen erityisen tuntuvaa vahinkoa,
3) rikoksentekijä käyttää hyväkseen rikoksen uhrin avutonta tai hädänalaista tilaa,
4) rikoksentekijä tai osallinen varustautuu teon toteuttamista varten ampuma-aseella, räjähdysaineella taikka muulla näiden kaltaisella vaarallisella välineellä tai
5) rikoksentekijä murtautuu asuttuun asuntoon
ja varkaus on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä varkaudesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava.
jne.

1734
Warcaudesta
1.§. Se cuin ensimmäisen erän warasta calua eli rahaa, ylitze kymmenen talarin; tehköön sackoa colme kerta nijn paljon cuin sen warastetun hinda on. Jos ei hän woi sackoa maxaa; kärsiköön ruumillans, cuitengin ei corkiammalda, cuin warcauden werran jälken.
2.§. Jos jocu warasta usiammasa paicasa, cuin yhdesä, eli eri ajoilla, ja ei ennen ole ollut warcaudesta Oikeuteen wiety ja rangaistu; nijn pitä custakin warcaudesta erittäin paicallans tutkittaman, ja siellä coeteldaman, jos hän warcauteen wicapää on; käyköön sitte tuomio warcaab ylitze caickein edestä, cusa hän wijmein Laisa käytetän, ja rangaistacon nijncuin se, joca ensimmäisen kerran warastanut on.
3.§. Jos waras warcauden tähden toisen kerran Oikeuteen wiedään; maxacon sackoa, neljäkertaisen warcauden werran. Jos ei hän woi sackoa maxaa; kärsilön ruumillans, cuin sanottu on, ja silloin enätän rangaistus wijdellä parilla raippa-witzoja, eli näljällä parilla witzoja. Jos hän tule colmannen kerran jällens, ja warcaus astu sataan talarijin; hirtettäköön, joco se on mies eli waimo. Jos warcaus on wähembi, pääsköön hengelläns: mutta kärsiköön ruumilla warcauden werran jälken, ja tehköön työtä come wuotta Cuningaan wangiudes. Jos hän warasta neljännen erän; hirtettäköön.
jne.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
tiäremiäs
Jos särkäniemen vuohen varastamisesta ei saa vankilaa, niin se menee näpistykseksi.

Eikös näpistys ole eri kun varkaus.
Sillä viidelläkympillä sä saat sen vain lainaan. Jos omaksesi haluat, tarttee maksaa vahingonkorvaukset. En tiedä paljonko ne särkänniemen vuohen kohdalla olisi, mutta varmaan satasia tai tonnisia.

CE-hyväksytty
tiäremiäs
Jos särkäniemen vuohen varastamisesta ei saa vankilaa, niin se menee näpistykseksi.

Eikös näpistys ole eri kun varkaus.
Sillä viidelläkympillä sä saat sen vain lainaan. Jos omaksesi haluat, tarttee maksaa vahingonkorvaukset. En tiedä paljonko ne särkänniemen vuohen kohdalla olisi, mutta varmaan satasia tai tonnisia.Taitaa tiäriksellä olla jotain "sisäpiirin" tietoa asiasta?, tämä uutinen kun on julkaistu vasta tänään..

2.8.2010 4:23

Nasu-vuohen varkaus Tampereen Särkänniemen lasteneläintarhasta on edelleen tutkinnan alla, vaikka Nasu on palautettu kotiinsa.

Tutkinnanjohtaja Ossi Kaario Pirkanmaan poliisista kertoo, että Nasu löydettiin suomalaisen kolmekymppisen miehen luota Sastamalasta.

Mies on kuulusteluissa kiistänyt, että olisi itse varastanut Nasua tai tiennyt sen olleen varastettu. Miehen kertomuksen mukaan kaveri tarjosi hänelle vuohta ja hän osti sen 50 eurolla.

Mies ei ole suostunut kertomaan poliisille kaverin nimeä.

Miestä epäillään varkausrikoksesta tai vaihtoehtoisesti kätkemisrikoksesta.

Nasu varastettiin aitauksestaan heinäkuun puolivälissä. Noin 30-kiloinen afrikkalainen kääpiövuohi oli ensin nostettu ulos lauta-aitauksesta ja sen jälkeen kuljetettu pois huvipuiston alueelta verkkoaitaan tehdyn reiän läpi.

Poliisin mukaan aitaan oli jäänyt valkoisia karvoja ja paikalla oli myös jälkiä eläimen raahaamisesta.

Poliisi pääsi Nasun jäljille noin viikko varkauden jälkeen, kun lehdet uutisoivat Nasun katoamisesta.

Kaarion mukaan paikallinen asukas huomasi, että naapurustoon oli yllättäen ilmestynyt Nasun näköinen vuohi ja ilmoitti asiasta poliisille.

Nasu palautettiin Särkänniemeen hyväkuntoisena.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Mies ... 5259008121

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat