Seuraa 
Viestejä9031

Tässäpä se toisessa ketjussa lupaamani historiakilpailu: MIKÄ VUOSI?

Allaolevan kuvamontaasin osat liittyvät tavalla tai toisella, suoraan tai epäsuorasti, kyseiseen vuoteen. Kaikki osat ovat itsenäisiä.

Tarkistin tiedot useasta lähteestä, joten virheet ovat epätodennäköisiä mutta mahdollisia.

Säännöt:

Vuoden arvauksessa täytyy olla vähintään yksi korrekti perustelu mukana. Kun arvaat vuotta, käytä sanan "vastaus" tai "vastaan" jotain muotoa tai lihavoi vuosiluku, jotta erotan oikeat vastaukset spekuloinneista. Max. kaksi yritystä oikeasta vuodesta per vastaaja.

Oikean vuoden perusteluineen ensimmäisenä mainitseva saa ison pöllömerkin (ks. alh.). Pöllöhän on viisauden symboli. Kunkin erillisen osan keksimisestä saa pienen pöllömerkin. Osia saa arvailla useammankin kerran.

Ratkaisujen kannalta hyödyllisestä osallistumisesta saa myös pöllömerkkejä.

Vain muokkaamattomat viestit huomioidaan

Googlettaa saa, mutta kerro jos selvisit ilman apuja niin saat kunniamaininnan.

* * *

Näiden tekeminen on aika vaivalloista, kun pitää kerätä tietoa eri paikoista, keksiä yhteyksiä, hakea kuvat, ja sitten vielä tehdä niistä montaasi. Mutta tätä on opettavaista ja hauskaa tehdä. Jos tämä herättää kiinnostusta, voin tehdä näitä säännöllisesti jonkin aikaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (71)

Harry Lime ja kolmas mies? (Oikea alareuna) ja sitten joku kamala skooppi (oik. yläreuna)

Mummo
joka telkkaritietokilpailuissa aina kilauttaisi kelloa ennenkuin kysymys on luettu loppuun

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1917 Koska nuo autot näyttävät olevan 1920-luvulta peräisin ja veikkaisin noista roomalaista numeroista (tosin en tiedä onko arvaukseni oikein) LXVII = 67 en tiedä millä logiikalla tuon 1917 keksin.

Vuosi 1906. Perusteluna on auto, joka näyttää vuoden 1906 Rolls Roycelta. Autossa ei ole tuulilasia, siksi arvelen sen olevan vuosisadan alusta.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Selvennyksenä vielä sääntöihin, että erillisen osan keksimisestä saa pöllömerkin vain jos sen yhdistää samalla oikeaan vuoteen. Eli vuosi täytyy olla selvillä ennenkuin voi alkaa kerätä pieniä pöllömerkkejä.

Moi! Oikeassa alakulmassa taitaa yökerhonpitäjä Jack Ruby pyssyttää.
Lee Harvey Oswaldia. Vuosi on 1963. Vastaus löytyi ihan ulkomuistista,
vaikka en mikään "vuosilukumuistihirviö" olekaan.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
geena
1911, Jack Rubyn synnyinvuosi.

Onneksi olkoon geenalle oikeasta vuosiluvusta, toisella yrittämällä, aikaa kului 63 minuuttia!

Kuvan oikeassa alakulmassa on yökerhonomistaja Jack Ruby, joka ampui JFK:n murhanneen Lee Harvey Oswaldin. Ampuminen ei tapahtunut tässä kysyttynä vuonna, mutta Ruby syntyi vuonna 1911.

Informa saa yhden pienen pöllömerkin oikeaan vastaukseen johtaneesta ideasta.

Höh. taas näitä typeriä kompakysymyksiä. Me humanistit emme ymmärrä moisia kikkailuja. Tyhmä kilpailu. ps. olen huono häviäjä

No Birgham tjsp. löysi Machu Picchun 1911 ja auto on Maxwell 1911 mallia.
Prkl tiesin sen, arvas vaan tuo tuurihaukka mrr

Taulunkulma on George Braquen Nature morte avec une paire de banderilles vuodelta 1911. Olin kyllä varma että olisi Picassoa, mutta piti googlettamalla varmistaa...

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
alfihar
Taulunkulma on George Braquen Nature morte avec une paire de banderilles vuodelta 1911. Olin kyllä varma että olisi Picassoa, mutta piti googlettamalla varmistaa...

Totta, pieni pöllömerkki tästä alfiharille.

Tämän visan ennakkosuosikit Phony, Tintti ja Mummo eivät ole osallistuneet vielä. Mummo aloitti aktiivisesti mutta katosi sitten forumilta heti koko illaksi.

Georges Braque oli Pablo Picasson ohella kubismin voimahahmoja vuosisadan alussa. Joku ranskankielentaitoinen voinee selvittää, mitä tämä teoksensa Nature morte avec une paire de banderilles vuodelta 1911 esittää.

Ding Ding, kerro kuvan muutkin vinkit, esimerkiksi kuvan vasemman yläkulman hahmo ja onhan siinä muutakin mitä et ole kertonut. Vastaukseni ei muuten ollut arvaus vaan tieto, johon auttoi se että Jack Ruby mainittiin. Aioin ensin selvittää vastauksen automerkin perusteella, mutta löytyi helpompi tapa eli Ruby.

Ja nyt uutta kuvaa peliin. Kasaatko kuvan itse?

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Nimi tarkoittaa suunnilleen "Asetelma kahden banderollin kera" . Huono pikakäännös. Mutta huonompi tulee jos katsoo jokaisen sanan yksitellen sanakirjasta...

Nimim. Kääntäjäksi opiskeleva

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat