Seuraa 
Viestejä45973

Miten kyseinen ilmiö kehittyy? ja yksi kysymys perään: itselläni on ollut nyt paljon sellaista että kun tulee Déjà Vu minä vähänkuin tajuan sen ja tiedän mitä kohta tapahtuu ja yleensä tapahtuukin...

Eli jos menen vaikkapa kouluun niin näen pari sekuntia ennen että jääpuikko on tippumassa vaikkapa päähäni, mutta tiedän että se tapahtuu ja tuntuu kuin se olisi tapahtunut aiemmin tai unessa ja sitten väistän eikä se Déjà Vu toteudu.

Tiedän myös joskus mitä joku meinaa sanoa, näitä tulee erittäin usein... viime viikolla tuli 3 päivänä ja jokaisena päivänä 4 kertaa päivässä...

Mistäköhän voisi olla kyse? joku alitajuntahäiriö... itseäni alkoi jo mietityttää että näenköhän tuleivaisuuteen mutta siihen en usko

Ihmetyttää vain, kiitos vastajjille ja anteeksi jos olin epäselvä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

Ilmiö on häiriö yli- ja alatajunta tilojen välillä. Alitajuntasi tiedostaa ympäristöstä kaiken ja suodattaa ne sitten ylitajunta tilalle ( se mitä nyt ajattelet ja tiedostat esim. ). Kun tulee häiriö, alitajunta lähettää tiedot ylitajunalle hieman viiveessä ja saattaa tulla sellainen olo, että tämä on tapahtunut aiemmin. Taikka sitten olet vähän aikaan hieman "jumissa", mutta tiedät mitä seuraavien sekunttien tulee tapahtumaan.

EDIT: nyt tuli mieleen, että tämä saattaa olla tuolla "kysy asiantuntijalta" osiolla täälä Tiede-sivuilla, enpä jaksa nyt lähteä etsimään. Toivottavasti vastasi kysymykseesi ja hyvä, että mietiskelit asiaa etkä lähtenyt tekemään sellaisia johtopäätöksiä, että osaisit nähdä tulevaisuuteen. Joskus näkee ihmisiä, jotka uskovat vaikka mihin tietämättä tausta faktoja.

Aavistat siis tulevan, haluaisin tietää onko sinulle kenties tullut isku päähän tai että olisit lyönyt pääsi ??

On nimittäin tapauksia joissa päähän kohdistuneen iskun jälkeen on kyseisellä henkilöllä ollut tieto tulevasta (tunne että on käynyt jo aiemmin paikassa vaikkei varmuudella ole edes koskaan sitä nähnyt tai tietänyt mitä ystäväsi sinulle sanoo..)

Tämä on kuitenkin yleensä heikentynyt ja "aavistukset" vähentyneet mitä enemmän aikaa päähän tai pään alueelle saadusta iskusta on kulunut...

Samaten näkymän tulevasta ja oikeasti tapahtuvasta oleva aikaväli lyhenee...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
LeBlanc

Tiedän myös joskus mitä joku meinaa sanoa, näitä tulee erittäin usein... viime viikolla tuli 3 päivänä ja jokaisena päivänä 4 kertaa päivässä...

Tätä tapahtuu myös minulle. Ilmiö tosin taitaa johtua enemmän siitä, että tuntee kyseisen ihmisen hyvin.

No just just. Toisaalta pääalueen vammasta siinä todennäköisesti on juuri kyse. Eli aivojen tapa käsitellä ja tallentaa "dataa" on sekaisin ajoituksen kanssa. Hieman samalla tavalla kuin skitsofreenikon ajatellaan ensin puhuvan itselleen ja sen jälkeen kuulevan pääsisäisen itsetuotetun puheen ulkopuolisina ääninä.
Tosiaan jos niitä kohtauksia riittää jokapäivälle kannattaa käväistä neurologin juttusilla.

ja taas sitä mutua ja muuta huttua, perkele.

ko ilmiö ei ole mitenkään ihmeellinen, yliluonnollinen tahi muutakaan sellaista. Kyseessä on täysin puhtaasti neurologinen kokonaisuus, jossa tietyt toiminnot käsitellään "väärässä järjestyksessä". Eli niinkuin jo edellä todettiin (en nyt käytä mitään ali- yli-aivo soopaa) - asia kirjaantuu muistiin ennenkuin aivot tuottavat kokemuksen.

Eli ihminen ei siis oikeasti tiedä mitään tulevasta vaan elää menneessä jollakin "aikaviiveellä".

Itselläni hyvin yleisiä, päivittäisiä. Kohdallani kysymyksessä todennäköisesti epilepsiaan (vasemman ohimo-lohkon tyyppinen) liittyvä oireilu. Täysin terveilläkin ihmisillä toisinaan. Kokemuksien määrää voivat lisätä ainakin piristeet (alkoholi, lääkkeet, huumeet jne.) sekä unenpuutos.

Jos näistä riippumatta kokemuksien määrä on "korkealla" kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

En käytä lääkkeitä tai ole saanut iskua päähän muistini mukaan... epilepsiaa ei ole... enkä usko että olisin Skitsofreeninen...

Mutta siis äskenkin kävi näin:
lähdin tietokoneelta vessaan ja vessan oven vieressä on valkoinen pikkupöytä, näin että lompakkoni oli siinä samoin kännykkä, sitten iski Deja vu ja näin vähänkuin sielunisilmin ja mieleeni tuli kuva että äitini soittaa, kesti 5 sekuntia kunnes se soi ja se oli äitini...

En sano että nämä kokemukset häiritsevät, mutta kun tulee tälläinen en pysty keskittymään mihinkään ja näkö vähän silleen kuin sumenee, etten nää ympärilleni hyvin :\
En myöskään väitä osaavani nähdä tulevaisuuteen, mutta kuvauksieni mukaan muiden kavereiden Deja vu:t ovat hiukan erilaisia...

En käytä siis huumeita, viinaa, tupakkaa tai ole lyönyt päätäni... eikä aivoissakaan mitään pitäisi olla..
(ei ole sairauksia)

Dejavu kokemus tapahtuu siten, että ihminen näkee jonkin tapahtuman ja aivot reagoivat siihen tallentaen sen pitkäaikaiseen muistiin ennen kuin lyhyt muisti on ehtinyt reakoida tapahtumaan.
Tämän vuoksi tuntuu siltä, että asian on kokenut aiemmin. Poikkeuksena itselläni on ollut useita kertoja tilanteita, jolloin olen tuntenut dejavun ja sanonut sen ääneen ja samalla hetkellä toistanut seurassani olleen ystäväni sanat sanasta sanaan täsmälleen yhtä aikaa tai vastannut hänen kysymykseen ennen kuin hän on esittänyt kysymystä vaikkakin ajatteli ko. asiaa juuri silloin.
Semmoiset tilanteet ovat olleet ns. yli hilseen, mutta todellisia. Antakaapa selitys sille!!!!!

[quote="LeBlanc"]En käytä lääkkeitä tai ole saanut iskua päähän muistini mukaan... epilepsiaa ei ole... enkä usko että olisin Skitsofreeninen...

Niinno, ethän näiden kohtaustenkaan aikana muista pariin sekunttiin mitään.

Toisaalta se mikä on huomioitava on se, että kukaan näistä tulevaisuuteen näkijöistä/ruumiista irtautujiin tms. ei pysty tuomaan sellaista informaatiota mikä ei olisi jo yleisesti pääteltävissä. Ensi kerralla kun kohtaus iskee, niin hankipa minun visa-kortin numero ja jos se onnistuu niin voit käydä hakemassa samalla vapaavalintaisen pullon lähimmästä A-valinnasta, minun laskuun.

Eli OMAN pään sisäisten asioiden kanssa olla tekemisissä.

LeBlanc

Mutta siis äskenkin kävi näin:
lähdin tietokoneelta vessaan ja vessan oven vieressä on valkoinen pikkupöytä, näin että lompakkoni oli siinä samoin kännykkä, sitten iski Deja vu ja näin vähänkuin sielunisilmin ja mieleeni tuli kuva että äitini soittaa, kesti 5 sekuntia kunnes se soi ja se oli äitini...

Ihmisaivot ovat kummallinen vekotin. Deja vu:ssa on kysymys siitä, että tietoinen ja tiedostamaton kulkevat vähän aikaa epäsynkassa. Psykologisissa tutkimuksissaon havaittu että ihminen voi helposti sekoittaa tapahtumien A ja B järjestyksen vaikka tapahtumien väli olisi yhdeksän sekuntia. (Ehkä enemmänkin mutta tälläisiä ei vielä kattavasti dokumentoitu.) Siis jos tapahtuma A tapahtuu ensiksi, kuluu yhdeksän sekuntia ja tapahtuma B tapahtuu, tapahtumat voi kokea järjestyksessä B A. Hämmentävää varmasti. Lisäksi tulee mukaan se että alitajunta voi yrittää korjata loogisia virheitä jälkeenpäin.

Psykologian luennoilla yleensä käytetään standardiesimerkkinä yleistä tapahtumaa, jossa henkilö arvaa kuka soittaa. Puhelimen soimisen ja vastaamisen järjestys menee sekaisin.

On olemassa myös toisenlainen ilmiö nimeltä Jamais Vu. Tässä tapahtumassa henkilö tuntee, että ei ole ikinä ollut kyseisessä tilanteessa aikaisemmin, vaikka tilanne on tuttu. Laitat vaikka kenkiä aamulla jalkaan ja yhtäkkiä tulee tunne, että tämä tilanne on aivan vieras. Tuntuu kuin tekisi asian ensimmäistä kertaa.

Näistä ei kannata huolestua. Pienet epäsynkat ovat todella yleisiä. Etekin stressin ja väsymyksen aikana.

Noita tulee usein, varsinkin silloin kun matriisia päivitetään.

Heh eheh heh.

Vakavasti, kyllä se joskus iskee ihan kuralle, kun huomaa tuntevansa paikan, jossa ei ole koskaan ollut, tai muistavansa suoran tv-haastattelun kulun.

Minulla on vain aina niin, että en koskaan pysty tarttumaan konkreettisesti tapahtumien kulkuun etukäteen, vaan ymmärrän juuri tapahtumahetkellä asian omituisuuden. Se kertoo nimenomaan prosessointiongelmasta. Kuulen ja näen, sitten muistan, ja sitten vasta ymmärrän. Varsinkin siksi, että näitä käy useimmin juuri
ollessani herkimmilläni, esim. jonkinlaisen inspiraation vallassa.

En sulje pois jotakin vielä tieteelle tuntematonta. Mutta tämänhetkisellä tiedolla sanoisin kyseessä olevan synkronoinnin epävireestä hermojärjestelmässä.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Koko deja vu-ilmiön suola on juurikin siinä, että ihmisen on käsittämättömän vaikeaa uskoa, että todellisuus ja "kokemus" ovat eri asioita. Aivot tuottavat aistien välittämänä "kokemuksen" todellisuudesta, joka on kuitenkin vain yksi tulkinta siitä, mitä oikeasti tapahtui. Tulkinnassa voi tapahtua virheitä, mutta sitä on vaikea uskoa, koska "kokemus" on olevinaan todellisuutta. Ehkä hämmästyttävin aivojen luoma illuusio on "nyt-hetki". Aistien toiminnassa on aina viivettä ja aivojen kemialliset reaktiot vievät aikaa. Silti on vaikeaa löytää tilanteita, jossa todellisuuden ja "koetun todellisuuden" välinen aikaero voitaisiin huomata.

Tähän todellisuuden kokemiseen liittyy hauska virhetilanne, johon aina välillä törmää. Onko kukaan muu huomannut tilannetta, jossa kelloa vilkaistaessa rannekellon sekuntiviisari liimaantuu tolkuttoman pitkäksi ajaksi paikalleen? Sekuntiviisari etenee takuulla sekunnin hyppäyksin, mutta joskus aivoissa tapahtuu virhetilanne, jossa tapahtuman kesto koetaan "väärän" mittaisena. Joskus hissin paikkaa ilmaiseva valo saattaa tehdä saman tempun.

Kuulostaa tosiaan vähän samalta, kuin jos tallentavalla digiboksilla suorittaisi ajansiirtoa. Ohjelma on oikeasti menossa minuutteja edellä sitä kohtaa mitä katsotaan. Et ole kokeillut ylittää mainoskatkoja pikakelauksella?

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Heksu
Onko kukaan muu huomannut tilannetta, jossa kelloa vilkaistaessa rannekellon sekuntiviisari liimaantuu tolkuttoman pitkäksi ajaksi paikalleen?

Jep.

Maximilian

Vakavasti, kyllä se joskus iskee ihan kuralle, kun huomaa tuntevansa paikan, jossa ei ole koskaan ollut,

Näinhän se on, varsinkin jos muistaa nähneensä unessa kyseisen paikan
Näin unessa paikan jossa olinkin jo muutaman päivän kuluttua unesta ja tapahtumat kulkevat kuten unessakin. Tämähän ei voi johtua samasta kuin deja vu, tuskin voi olla usean vuorokauden viiveitä päässä , mutta mistä ilmiö voi johtua ?

itsellänikin tulee joskus semmoinen tunne,vaikka jos joskus meen jonnekkin paikkaan niin heti tulee mieleen,että kuin olisin ennenkin käynyt täällä vaikki en en todellisuudessa varmasti ole....ihme homma

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Asiahan on vain siittä kiinni ,että emmä me ihmisaljut ymmärrä aikaa.
Aikaahan pijethän melkhein ku jokena , joka virtaa jatkuvasti kohen menneisyyttä. Mutta virrassaki on semmosija pyörtheitä . jokka kiepittevät
virtaavaa vettä vähän miten sattuu. Niin son ajanki virrassa semmosija pyörtheitä, havaitemme niitä toisinhans.
Ei nämä Deja - vu ilmiöt käsitä yksisthäns lähitulevaisuutta.
Joskus jopa kaukainen menneisyyski tapahtuminens, tuntuu sanosko
iljettävän tutulta. Jos luet jostaki menneisyyven tapahtumasta, se saattaa tuntua kuin olsit itte ollu kokemassa nuita asijoita.
Deja -vu ilmiöt ja varsinki monille Lappilaisille tuttu ilmiö etiäiset , on
saman katekorian , eli ajan leikkejä mejän ihmisten kanssa.
Aikaki pyörteilee virtaavan veen taphan, joskus sattuu että koemme
toistaiseksi tapahtumattomia tulevaisuuven asijoita, jokka kyllä meille sitte myöhemmin tapahtuvat.
Nimimerkillä kokemusta löytyy Aslak.

Lainaus:
itsellänikin tulee joskus semmoinen tunne,vaikka jos joskus meen jonnekkin paikkaan niin heti tulee mieleen,että kuin olisin ennenkin käynyt täällä vaikki en en todellisuudessa varmasti ole....ihme homma

Jaa-a. Eikö voisi olla mahdollista, että ihminen on joskus käynyt paikassa, unohtanut sen, ja nyt tullessaan uuteen vastaavaan paikkaan "muistaa" sen déjà vuna?

Itselläni on usein sellainen tunne, että _meinaa tulla_ dezawu, mutta sitten muistankin mistä paikasta tai tilanteesta oli kyse.

Itselleni on kanssa käyny samalla lailla kuin topicin aloittajalle. Ja myös ne että jos ajattelee/sanoo jotain niin se tapahtuu pienessä hetkessä. Kyllä sitä jää miettimään Ja kun niitä kertoja on niiin paljon.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42710
Heksu
Onko kukaan muu huomannut tilannetta, jossa kelloa vilkaistaessa rannekellon sekuntiviisari liimaantuu tolkuttoman pitkäksi ajaksi paikalleen?

Kyllä, se ensimmäinen sekunti jää varmaan huomaamatta. Havaitsin ilmiön joskus, kun ostin valokennolla latautuvan kellon. Se viestittää matalasta varauksesta ottamalla joka toinen sekunti kahden sekunnin askelen. Ensimmäisenä talvena ajattelin kelloa vilkaistessani monta kertaa, että nyt kelloa pitäisi ladata, mutta kyse oli aina tuosta virhehavainnosta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat