Seuraa 
Viestejä3164

pitävän tieteellisesti, että Jumala on olemassa, niin miten kävisi kristinuskon? Uskontohan perustuu nimenomaan uskoon, ei tietoon.

Kommentit (15)

Piru Naiseksi
pitävän tieteellisesti, että Jumala on olemassa, niin miten kävisi kristinuskon? Uskontohan perustuu nimenomaan uskoon, ei tietoon.
Siis lähinnä "miten kävisi minkä tahansa uskonnon"....

Ei kai siinä sinällään kummempaa.... useat alkaisivat palvomaan tuota jumalaa ja osa ei hyväksyisi vaan haistattaisi paskat jumalalle ja mikäs siinä, jos jumala osoittautuisi aivan v-mäiseksi.

Tietenkin jos vain osoittautuisi jotenkin perin maagisesti että jumala on olemassa... mutta kukaan ei sitten saisi mitään kummempaa selville tuosta jumalasta... niin kai nämä samat uskonnot ja pari uutta pysyisivät hengissä... luultavasti fanaattisimmat alkaisivat vielä entistäkin fanaattisemmiksi.

En nyt vieläkään oikein tiedä miten jumala määritellään ja miten tuon nyt huomaisi että kas kummaa.. jumalahan se siinä.... tervepä terve jos vaikka jokin pari miljoonaa vuotta ihmiskuntaa vanhempi alien-rotu pössähtäisi paikalle, niin taitaisi sitä itse kukin olla aika nöyrällä mielellä. Pelkästään nykyiset autot, lentokoneet, Internet ja kännykät kun näytettäisiin vaikka 1800-luvun alun ihmisille, niin aika kulttuurishokki olisi jo siinä..... 200 vuotta muutettuna 2 000 000 vuoteen ja shokkivaikutusta olisikin sitten ihan piikkaisen enempi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos voitaisi osoittaa että Jumala ja kaikki raamatun lupaamat taivaat sun muut jutut ovat de facto olemassa, suurin osa poppoosta varmasti hipsisi heti aamulla kirkkoon. Kukapa sitä nyt tahtoisi heti 70-90 - vuotiaana kupsahtaa ja joutua iankaikkiseen kadotukseen, jos voi elää iankaikkisesti jossakin taivaspaikassa?

Jos sen sijaan voitaisiin osoittaa, ettei niitä ole tai mitään korkeampaa tahoa maailmankaikkeudessa ei ole, uskonnot eivät muuttuisi juurikaan (ainakaan lyhyellä aikavälillä), koska kyseessä on subjekti. Subjekteilla voidaan aina jossitella ja ne ovat melko lailla yhtä tyhjänpäiväistä lätinää kuin filosofiakin. Mutta mitä jos sittenkin..

iMuke
Seuraa 
Viestejä1354
Lektu-Elli
Ilmeisesti se, että Jeesus nousi kuolleista, ja että sitä todisti tuhansia ihmisiä, ei ole tiedettä.

Se, että jossain sadussa kerrotaan että joku on noussut kuolleista tuhansien ihmisten todistaessa ei tee vielä siitä tiedettä. Jos näin olisi, olisi myös esimerkiksi taivaaseen ulottuvan pavunvarren oltava tiedettä. Tai vaikkapa muumilaakson. Näin ei ole kuitenkaan.

Jos kristittyjen jumalan (jota tässä siis tarkoitetaan) olemassaolo, sellaisena kun hänet kuvataan raamatussa, todistettaisiin, niin luulisin että siinä tapauksessa aika moni ihminen kääntyisi kristinuskoon. Muussa tapauksessahan sitä kai sitten joutuisi helvettiin. Vai voisiko jumalan olemassaolon todistamisesta myös automaattisesti seurata se, että raamattu on tosiasia?

Vielä enemmän ihmettelisin sitä että mitä tapahtuu tieteelle.

Ehkä jokaiselle tulisi parempi tilaisuus punnita rooliaan täällä. Nyt osa uskovaisista pitää itseään jotenkin enemmän valittuina poppoina, koska sattuvat uskomaan juuri tiettyyn mytologiaan. Osa ateisteista taas pitää itseään hieman turhankin suuressa arvossa, eikä osaa sijoittaa itseään kosmiseen mittakaavaan.
Jos tiede todistaisi Jumalan olemassaolon ja toiveet/tahdon, ehkä se rationalisoisi ihmisten käyttäytymistä.

Toisaalta jos taas ajatellaan näitä elämän antaneita olosuhteita "Luojana", ei ihmiset ole niitäkään alkaneet kunnioittaa tai rakastaa yhtään enempää, vaikka tiede on kiistattomasti tämän elämän kehitysketjun todistanut. Maapalloa raiskataan yhä säälittä, eikä nähdä mitään yhteyttä siihen. Sama voisi tapahtua, vaikka löydettäisiin universumin luonut Jumala. Haistatettaisiin vaan ja palvottaisiin vain omaa egoa ja ahteria.

Vaikka tiede voisi todistaa, että löydetyn Jumalan tahtoa kunnioittamalla saisimme maanpäällisen paratiisin, silti löytyisi oman edun tavoittelijoita, jotka eivät ymmärtäisi vuorovaikutussuhdettaan ympäröivään maailmaan. Eli tuskin muuttaisi mitään. Elämän ja muiden kunnioittamisen sekä rakkauden löytäminen voi onnistua jokaiselta itseään tutkimalla, tiesi mytologioista ja henkisistä entiteeteistä tai ei.

Jos todistetaan, että jumala on olemassa kaikki alkaisivat uskovaisiksi. Mikä uskonto oli siis oikeassa? Samalla tavalla se vaikuttaa jokaiseen uskontoon.

kabus
Jos todistetaan, että jumala on olemassa kaikki alkaisivat uskovaisiksi.

Tai siis eivät alkaisi, koska asiahan muuttuisi pelkästä uskomisen asiasta faktaksi. Ei kai kukaan ole uskovainen senkään suhteen että aurinko nousee aamulla tai että painovoima pitää meidät tämän planeetan pinnalla?

iileskotti
kabus
Jos todistetaan, että jumala on olemassa kaikki alkaisivat uskovaisiksi.

Tai siis eivät alkaisi, koska asiahan muuttuisi pelkästä uskomisen asiasta faktaksi. Ei kai kukaan ole uskovainen senkään suhteen että aurinko nousee aamulla tai että painovoima pitää meidät tämän planeetan pinnalla?Aika saivartelua, mutta eikös silloin ole uskovainen jos uskoo Jumalaan?

kabus
iileskotti
kabus
Jos todistetaan, että jumala on olemassa kaikki alkaisivat uskovaisiksi.

Tai siis eivät alkaisi, koska asiahan muuttuisi pelkästä uskomisen asiasta faktaksi. Ei kai kukaan ole uskovainen senkään suhteen että aurinko nousee aamulla tai että painovoima pitää meidät tämän planeetan pinnalla?Aika saivartelua, mutta eikös silloin ole uskovainen jos uskoo Jumalaan?

Ei se ole saivartelua, ei minun ainakaan tarvitse uskoa faktoihin. Uskominen on nimenomaan halua luulla jonkin asian olevan jonkinlainen, eihän ole tarvetta luulla mitään jos se jokin jo tiedetään jonkinlaiseksi.

iileskotti
kabus
iileskotti

Tai siis eivät alkaisi, koska asiahan muuttuisi pelkästä uskomisen asiasta faktaksi. Ei kai kukaan ole uskovainen senkään suhteen että aurinko nousee aamulla tai että painovoima pitää meidät tämän planeetan pinnalla?Aika saivartelua, mutta eikös silloin ole uskovainen jos uskoo Jumalaan?

Ei se ole saivartelua, ei minun ainakaan tarvitse uskoa faktoihin. Uskominen on nimenomaan halua luulla jonkin asian olevan jonkinlainen, eihän ole tarvetta luulla mitään jos se jokin jo tiedetään jonkinlaiseksi.Eli olet uskovainen?
Muuten tuo on aika paradoksaalista.

Piru Naiseksi
pitävän tieteellisesti, että Jumala on olemassa, niin miten kävisi kristinuskon? Uskontohan perustuu nimenomaan uskoon, ei tietoon.Mielenkiintoinen kysymys, jota olen itsekin pohdiskellut..

Uskonnot kuolevat, kun niiden osoitetaan olevan totta. Tiede on kuolleiden uskontojen arkisto.

- Oscar Wilde
Veikkaisin, että alkaisi uskonsota siitä, että minkä uskonnon jumala on se oikea jumala. Jos islamin Allah todistettaisiin tosiasiallisesti oikeaksi jumalaksi, sitä todistusta eivät voisi sulattaa kristityt, juutalaiset, hindut, mandealaiset jne.

Mandealaisuutta harjoitetaan vielä nykyäänkin pääasiassa eteläisessä Irakissa ja Lounais-Iranissa. Irakissa mandealaisten tiedetään 2000-luvulla joutuneen toistuvasti äärimuslimien hyökkäysten kohteeksi ja mandealaiset ovat suurin joukoin paenneet alueelta.

http://www.gnosis.fi/historia/mandealaisuus/

Jos taas kristittyjen jumala todistettaisiin oikeaksi, muiden uskomusten kannattajat kettuuntuisivat, kristinuskon piiriin luettavat jehovan todistajat suuttuisivat, sillä he eivät jaa samaa käsitystä kristinuskon totuuksista muiden kristittyjen kanssa, näin oppiriitoja syntyisi jopa "saman" uskomuksen sisällä, kun tällaisen jumalan olemassaolo tieteellisesti todistettaisiin.

Kristinuskon piirissä lähetystyötä tehtäisiin fanaattisesti, demoneita ja henkiolentoja olisi kaikkialla, ainakin kovimpien hihhuleiden mukaan, seuraisi kaaos..

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Aika lailla samaa mieltä Javertin kanssa. Valitettavasti kaikki ne uskonnot, joita ei kosmisessa jumalalotossa lykästänyt, hyökkäisivät kilvan sen yhden oikean uskon kimppuun. Yhteinen vihollinen ja sitä rataa. Tämä yksi onnekas uskonto luultavasti hajoaisi omiin kiisteleviin lahkoihinsa ja tulisi jyrätyksi kiistellessään, kuinka sitä jumalaa/jumalia oikein tulisikaan palvoa. Tai toki jumala, riippuen ihan siitä kuinka mainittu jumala päättäisi manifestoitua, saattaisi tuhota kaikki muut uskonnot ihan kettuuttaan. Silloin olisi pienoinen tunku sen uskonnon temppeleihin.

Kaikki riippuisi siis luultavasti ihan siitä jumalasta itsestään. Varjelkoon meitä kaikkia jos se todella olisi vanhatestamentillinen "kiivas ja ankara jumala".

Hupaisinta toki olisi, näin polyteistisen agnostikon kannalta, jos jumalia paljastuisikin olevan koko leegio. Sanotaanpa että hindut olivat oikeassa ja pääjumalia on kolme ja heidän alijumaliaan monta tuhatta. Kuinkas sitten suu pantaisiin, monomaaniset monoteistit?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591

Kovin jännältä Jumalalta vaikuttaa, kun on ihmiselle järjen antanut ja sitten vaatii olemaan sitä näissä Jumaljutuissa käyttämättä . Jos kolmiyhteinen Jumala nyt paikalle paukahtaisi, niin kyllä olisi petetty olo. Varsin veemäinen temppu herralta olla noin kyseenalainen. Taivaan porteilla Se sitten sanoisi, että "juu, eihän täs mittää järkee oo. Mut emmää teitä sitä järkeä käskenykkä käyttään nääs."

Muutenkin (jos nyt kristinuskon Jumalasta puhutaan) ovat nuo mainostustaktiikat menneet Jumalalta huonosti. Olis laittanu Jeesuksen syntymään vaikka Kiinaan johkin keisarisukuun, ni johan oltais ristittyjä kaikki.

jos Jumala ilmestyisi maan päälle ja takoisi nyrkkiä pöytään ja kertoisi miten ihmisen pitää oikeasti käyttäytyä, suurin osa kristityistä kiistäisi kyseessä olevan Jumala, vaan kutsuisivat sitä Saatanaksi ja yrittäisivät saada sen hengiltä. Niin paljon tärkeämpää on kristityllekin se oman navan tuijottaminen Jeesuksen oppien noudattamisen sijaan. Kristitty länsimaailma sotii ja tuottaa paskaa minkä kerkeää jotta voisi keiriskellä hedonismissa.

Jeesus sylkisi nykykristittyjen päälle.

EDIT: Jos olisi siis kristittyjen tapainen olento mutta kun ei ole niin pudistelisi vaan päätään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat