Seuraa 
Viestejä45973

Lihavuusketju meni lopussa jo niin höpöksi, että avataanpa uusi ketju. Lihavuuskeskusteluissa saa jatkuvasti kuulla lihavien syyllistämistä. On totta, että ihminen laihtuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Tätä ei kukaan kiistä. Monen hoikan näyttää olevan vaikea ymmärtää, että geneettisesti lihavien on lähes mahdotonta pysyä hoikkana, koska aivot tekevät kaikkensa saadakseen ruhon isoksi. Ggeneettisesti lihavalla pitäisi olla geneettisesti hoikan tahdonvoima potenssiin sata ja pystyä kärsimään koko ajan nälän tunteesta. Harva tähän kykenee koko elämänsä ajan. Aivothan viestittävät koko ajan, että elossapysyäkseen pitää syödä, syödä, syödä ja geneettisesti lihavilla tämä signaali on voimakkaampi. Geneettisesti lihavilla kylläisyyden aste on korkeammalla kuin muilla. Lisäksi metabolia on erilainen kuin hoikilla.

Muutama päivä sitten julkaistiin uusin tutkimus, jonka mukaan ihmisen paino itse asiassa määräytyy jo aivojen kehittyessä ennen syntymää. ""These observations add to the argument that it is less about personal will that makes a difference in becoming obese, and, it is more related to the connections that emerge in our brain during development." Lisäksi tutkimuksessa todetaan, että lihavilla on tulehdus aivoissa, mikä vaikeuttaa painonpudottamista. "This emerging inflammatory response in the brain may also explain why those who once developed obesity have a harder time losing weight." Moni varmaan tuntee lähipiirissään henkilöitä, jotka ovat lapsesta saakka olleet pulskia ja havainneet, että läski on näillä henkilöillä pysyvää. Vaikka he saisivatkin laihdutettua, niin edellä mainituista epäinhimillistä kärsimystä aiheuttavista syistä johtuen paino aina palaa takaisin läskilukemiin.

Tutkimuksesta tiedote http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 151315.htm

P.S. en ole lihava

Sivut

Kommentit (34)

-infektio (yleinen adenovirus joka aiheuttaa tavallista flunssaa)
-epäedullinen suolistofloora (muuttaa koko aineenvaihduntaa)
-leptiiniresistenssi (kylläisyyshormoni ei tuokaan kylläisyyttä)
-raskausaikana syntynyt häriö aivoissa -> jo syntyessä ylipainoa. Vauvojen lisääntynyt paino onkin keskeinen huolenaihe.
...

Tutkimus etenee kaiken aikaa.

P.S. Minäkään en ole lihava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mimei

-raskausaikana syntynyt häriö aivoissa -> jo syntyessä ylipainoa. Vauvojen lisääntynyt paino onkin keskeinen huolenaihe.Meidän lapset olivat syntyessään oikeastaan aika tuhdissa kunnossa - paitsi esikoinen, joka kolme viikkoa etuajassa tullessaan ei ollut ehtinyt kerätä kuin 3.5 kg painoa. Toiset olivat n. neljän kilon jötkäleitä, joka oli ihan kunnioitettava koko, kun eivät kuitenkaan olleet erityisen pitkiä.

Syntymän jälkeen kaikki kuitenkin pudottelivat painonsa aika nopeaan tahtiin reilusti nollakäyrän alapuolelle, josta sitten löytyi se tasapainotila. Edelleen ovat niin laihoja, ettei mistään ylipainosta todellakaan voi puhua, vaan ennemmin alipainosta. Esimerkiksi esikoisen paino kutsunnoissa oli 45 kg, joka n. 170 cm pituudellakin on jokseenkin vähän. Heidän kohdallaan siis ainakaan kohtuullisen suuri syntymäpaino ei ennustanut minkäälaista liikalihavuutta.

Ainakin oman kokemukseni perusteella syntymäpaino ei mitenkään erityisen vahvasti korreloi edes lapsuusajan lihavuuden kanssa - ainakaan tällaisissa suhteellisen normaaleissa rajoissa liikuttaessa. Mutta vahvaa korrelaatiota lihavuuteen kyllä tuntuu löytyvän perheen ruokailutottumuksista ja suhtautumisesta syömiseen.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Lapsena suoritettu ylensyönti kostautuu aikuisena, koska niitten rasvasolujen (rasvaa itseensä keräävien) toiminta määrittyy silloin eli jos vanhempi syöttää lapsensa porsaan asteelle, niin ko. henkilöllä on aikuisenakin vaikeuksia sitten ylipainon suhteen ja laihtuminen vaikeampaa kuin sellaiselle, joka ei ole naperoiässä aikuisten annoksia nauttinut tai muutenkaan ylensyöntiä harrastanut. Eli ei kannattaisi varmaan lautasen tyhjäksi syömistä aina vaatia etenkään sellaisessa perheessä, jossa vanhemmat itse ovat mastodonttiasteella painonhallinnan suhteen jo ulkopuolisen silmin katsoen. Ylipaino muutenkin altistaa monenlaisille sairauksille, joten jos todella lastansa rakastaa, niin hänen ravitsemisessaan kannattaa keskittyä muuhunkin kuin aterian määrään eli siihen miten paljon siinä erilaisia terveydelle tärkeitä ainesosia ja miten monipuolista se päivittäinen ravinto on vitamiinien, mineraalien yms. saannin kannalta ottaen.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Monesti olen kuullut ihan tietäviltä asiantuntijoilta, että lapsena ne rasvasolut vain lisääntyvät liikaa syödessä ja aikuisena ne rasvasolutvain kasvavat liikaa syödessä.

Joten jos on lapsena jo lihava, niin aikuisena on todella vaikeaa olla hoikka, koska omaa niin paljon niitä rasvasoluja, jotka ei lähde muulla kuin rasvaimulla.

Eli kyllä vanhemmissa se vika on, jos lapsi on lihava.

Vanhemmat sen ruuan ostavat sinne kotiin.

Tavattoman paljon kuluu limsaa ja sokerimehua tänäpäivänä lapsiperheissä.

Esim. Jaffassa on 4 palaa sokeria 1dl limsaa eli aikast paljon täytyy liikkua, jotta sen limsalasillisen (2-3 dl) saa kulutettua.

Mutta ainahan sitä voi etsiä geenejä syyksi.

Kyllähän läskigeenin olemassaolo on moneen kertaan todettu monissa eri tutkimuksissa. Geenithän vaikuttavat todella ratkaisevasti ruumiinrakenteeseen. Jos otetaan selvää jostain sisarusyhteisöstä, niin voidaan todeta, että heidän ruumiinrakenteensa on usein hyvin samankaltainen. Toki siinä on varmaan ravinnollakin merkitystä, kun ovat samasta perheestä, mutta minun mielestäni geeneillä suurempi.

Minä itse olen melko hoikka ruumiinrakenteeltani, kuten ovat myös molemmat vanhempani. Itselläni on myös velipuoli, jolla on eri isä, joka on hieman lihavanpuoleinen. Minun ja velipuoleni ravinnonsaanti on aina ollut melko samanlaista, mutta velipuoleni on selkeästi rotevamman oloinen. Lisäksi minä harrastan paljon vähemmän liikuntaa, mutta olen silti hoikempi. Tässä tilanteessa itse ainakin päädyn ratkaisuun, jossa hän on saanut lihavuudelle altistavan geenin isältään.

Kun tohon geenijuttuun.
ainakin omalla kohdalla.

Jos lapsena siulle syötetään vaan epäterveellistä ja rasvaista ruokaa niin sittenhän ne rasvasolukot jäävät sinne ja ne on vaikea jollei sitten mahdoton saada kokonaan pois aikuisiässä, syytetään siis äitejä isiä ja mummoja.

Eihän sitä pienenä tajua kieltäytä hyvänmakuisesta ruuasta.
Enkä' ole edes yhtään katkera

Toisaalta jos lapsena ei saa rasvaista ja ns "hyvää" ruokaa voi teini-iässä tulla mäkkärikapina.
En tiedä, tapojaan on vaikea muuttaa.

Neonomide
Myös epigenetiikka ja hormonitoiminta on otettava huomioon. Esimerkiksi lastenlääketieteen professori Robert Lustigin vastaanotolla käytetään 6 kuukauden ikäisiä ylipainoisia lapsia.

Lastenruokia voi toki aina haukkua bullshitiksi, mutta vielä loogisempaa olisi mielestäni tarkastella miten kohtu toimii.

post1345927.html#p1345927

Neonomide
Niin ja saavat äidit uskomaan virheellisesti, ettei kohtu ole ympäristötekijä ollenkaan. Virhekäsitys sopii täydellisesti nykyajan maternalisoivaan radikaalifeministiseen ajatteluilmapiiriin.
post1137871.html#p1137871

Olennaista.

Oikein hoidettu 6 kk vauva ei ole saanut muuta ravintoa kuin rintamaitoa. Jos sillä onnistuu lihomaan, vikaa on haettava joko geeneistä tai raskausajan olosuhteista. Kun vastasyntyneiden ylipaino on merkittävästi yleistynyt, lienee selvää että lasten äitien (tai jopa äidinäitien) ravitsemus on ollut pahasti pielessä.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
torstairae
Jos lapsena siulle syötetään vaan epäterveellistä ja rasvaista ruokaa

Risoo vähän tämä lehdistön ja sinun harrastama käsitteiden "epäterveellinen" ja "rasvainen" niputtaminen yhteen ja esittäminen samassa kontekstissa.

Äidinmaitokin on varmaan tosi epäterveellistä kun se on niin rasvaista? Miksei kaupasta saa rasvatonta äidinmaidon korviketta, eikö se olisi paljon terveellisempää?

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239

Myyttiselle tasolle nostettu äidinmaitokin on juuri niin hyvää kuin ravinto, mitä äiti on syönyt. Jos äiti syö väärin, se näkyy äidinmaidon laadussa. Mustilla naisilla jenkeissä imettäminen on assosioitunut terveysongelmiin, joita imettämättömien lapsilla ei ole ollut. Lisää alla.

Mimei
Oikein hoidettu 6 kk vauva ei ole saanut muuta ravintoa kuin rintamaitoa. Jos sillä onnistuu lihomaan, vikaa on haettava joko geeneistä tai raskausajan olosuhteista. Kun vastasyntyneiden ylipaino on merkittävästi yleistynyt, lienee selvää että lasten äitien (tai jopa äidinäitien) ravitsemus on ollut pahasti pielessä.

Eipä unohdeta taas tutkijoiden kuukausi sitten esiin nostamaa liikaa omega 6-saantia, joka lisää koe-eläimillä progressiivisesti lihavuutta ja siihen liitettyjä ihanuuksia:

Omega-6 and omega-3, both polyunsaturated fatty acids, are each critical to good health.

But too much of the first and not enough of the second can lead to overweight offspring, the scientists showed in experiments with mice designed to mirror recent shifts in human diet.

Over the last four decades, the ratio of omega-6 to omega-3 in a typical Western diet has shifted from a healthy five-to-one to 15-to-one in much of Europe, and up to 40-to-one in the United States.

In the breast milk of American women, the average ratio has gone from six-to-one to 18-to-one.

Earlier studies have established a link between such imbalances and heart disease.

But "this is the first time that we have shown a trans-generational increase in obesity" linked to omega intake, said Gerard Ailhaud, a biochemist at the University of Nice-Sophia Antipolis and main architect of the study.

"Omega six is like a fat-producing bomb," he told AFP by phone.
- -
The link between omega imbalance and obesity "is probably epigenetic," said Ailhaud, referring to the complex process whereby the information in genes is translated into chemical activity.

"The genome and the DNA of the rodents has not been modified, but these factors can influence the way in which certain genes are expressed."

In the experiments, four generations of mice were fed a 35-percent fat diet with the omega imbalance now found in much of the developed world.

The result was progressively fatter mice at birth, generation after generation.

The rodents also developed insulin-resistance, a telltale symptom for diabetes 2, one of the most common -- and debilitating -- consequences of obesity in humans.

The equally undesirable increase in omega-6 and drop in omega-3 can be partly explained by the change from grass-fed to grain-fed livestock, Ailhaud explained.

http://www.physorg.com/news198518697.html


Eli mitä tehdä jos sekä rintamaito että korvikkeet ovat "skeidaa" ?

Jo mukulana palloksi levinneet rasvasolut täyttyvät ahnaammin vanhempana ja kierre on valmis.

Lääke ei ole tietenkään "välttämättömien" Omega kuutosten saannin vahtimisessa, vaan liikunnan lisäämisessä ja rasvaisen ruoan välttämisessä. Nuff said.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239

Niiden rasvasolujen turpoamisessa ja insuliinisensitiivisyyden vähentämisessä auttaa tietenkin fruktoosi:

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 091203.htm

^ Tuon Omega 6-tutkimuksen kokonaan lukeneet ovat jo ehtineet kehua sitä erinomaiseksi. Tässä abstraktista:

"Offspring showed, over four generations, a gradual enhancement in fat mass due to combined hyperplasia and hypertrophy with no change in food intake. Transgenerational alterations in adipokine levels were accompanied by hyperinsulinemia. Gene expression analyses of the stromal vascular fraction of adipose tissue, over generations, revealed discrete and steady changes in certain important players, such as CSF3 and Nocturnin. Thus, under conditions of genome stability and with no change in the regimen over four generations, we show that a Western-like fat diet induces a gradual fat mass enhancement, in accordance with the increasing prevalence of obesity observed in humans."

http://www.jlr.org/cgi/content/abstract/51/8/2352

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Itse en paljoa usko tähän geeniperäiseen lihavuuteen. Siinä voisi ennemmin olla vaikutusta siihen, tuleeko sinusta lihava vyötäröstä tai reisistä jos sinusta tulee ikinä. EI se lihavuusgeeni ole vaan yhtäkkiä voinut ilmestyä kaikkiin länsimaihin samanaikaisesti parinkymmenen vuoden sisällä. Paljon todennäköisempänä syynä pidän kaiken maailman prosessoitujen ruokien, lisäaineiden ja hiilihydraatin syöntiä, joka taas aiheuttaa hormoonallisia häirioöitä...

Mimei
Kun vastasyntyneiden ylipaino on merkittävästi yleistynyt, lienee selvää että lasten äitien (tai jopa äidinäitien) ravitsemus on ollut pahasti pielessä.Tästä olisi mukava saada vähän lisätietoa. Milloin vastasyntynyt lasketaan ylipainoiseksi? Olisi mielenkiintoista vertailla esim. omien lapsien syntymäpainoja ja -pituuksia näihin arvoihin, kun heistä on sitten omakohtaista tietoa myös jatkokehityksestä. Hyvin pikaisella googlettamisella löytää lähinnä tekstiä sen äidin ylipainon vaikutuksista vastasyntyneeseen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat