Seuraa 
Viestejä45973

Voidaanko verenpainemittarilla selvittää onko pulssi liian korkealla?

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Verenpaine mitataan vähintään viiden minuutin levon jälkeen jotta syke ja verenpaine asettuvat lähelle sen vuorokauden aikaista minimiään. Jos syke on huomattavasti kohonnut siitä mitä se tavallisesti on (40 - 80), ovat lääkärit asiasta kiinnostuneita, mutta esim. lääkärin mitatessa tulee tavallisesti valkotakki-lisä lukemiin.

Telep
Mutta jos pulssi nousee vaarallisiin lukemiin jostain syystä, niin näkyykö se verenpaineessa?Ainakaan matala verenpaine ei tarkoita automaattisesti matalaa leposykettä.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Uusimmat digitaaliset verenpainemittarit mittaavat myös pulssin verenpaineen lisäksi. Omalta kohdaltani voin sanoa, että silloin kun sydämentykytyskohtaus on päällä, niin laite on kykenemätön sen enempää mittaamaan pulssia kuin verenpainettakaan eli näyttöön tulee error-merkki. Käytännössä jonkin fyysisen rasituksen jälkeen heti mitattuna sekä pulssi että verenpaine ovat korkeammalla kuin normaalisti eli saadakseen tietoon ko. henkilön normaalilukemat molemmissa mitattavan täytyisi olla melko rentoutuneessa tilassa fyysisesti.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat