Seuraa 
Viestejä45973

Australialaiset tutkijat ovat tehneet yllättävän löydön suorittaessaan geenitutkimusta meressä elävillä sienieläimillä. Tutkijat havaitsivat, että ihmisen ja sienieläinten geeneistä lähes 70 prosenttia on samoja.

Tutkimus tehtiin maailmanperintökohteisiin lukeutuvalla Isolla Valliriutalla. Sienieläimet ovat ikivanhoja merieläimiä, joihin kuuluu muun muassa Välimerellä yleinen keltainen pesusieni sekä Suomessa elävä vihertävä järvisieni.

Tutkijoiden suurin mielenkiinto kohdistui siihen, että ihmisten ja sienieläinten yhteisiin geeneihin kuului viljalti sellaisia, jotka yleensä liitetään syöpään ja muihin sairauksiin. Löydöksistä voi siten olla apua syöpä- ja kantasolututkimuksissa.

- Sienieläimet ovat kantasolujen aarreaitta, kuvailee tutkimuksia johtanut Bernard Degnan.

Tutkijoiden mukaan sienieläinten kantasolujen toimintaa tarkastelemalla voidaan oppia paljon myös ihmisen kantasolujen rakenteesta. Tietoa voitaisiin hyödyntää myöhemmin lääketieteessä.

Viisi vuotta kestäneen tutkimusprojektin tulokset julkaistiin tällä viikolla Nature-tiedelehdessä.
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/08/ ... origin=rss

2/3 ihminen..

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pesusieni

Kommentit (4)

kabus
Mitäs ihmeelistä tuossa on? Eikös suurimmaksi osaksi ole samat geenit ihmisellä joka eliölajin kanssa.

Juu, tuo seitsemisenkymmentä prosenttia geeneistä on yhteisiä kaikille eläimille. Sienieläimet ovat, nimensä mukaisesti, eläimiä. Parisenkymmentä prosenttia on yhteisiä kaikelle elämälle, bakteereista punapuihin ja tateista ihmisiin.

(Tämä saatiin selville jo varhaisissa dna-hybridisaatiokokeissa 80-luvulla, ja myöhempi tutkimus näyttää vahvistaneen tuloksia)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä10197
Taivaantallaaja
Tuskin tämän lähemmäksi päästään?


Vai lähellä ihmistä.

Täytyykin ryhtyä varomaan miten ja mihin pesusientä käyttää. Kuvasta päätellen joku ei ole varonut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat