Seuraa 
Viestejä45973

Tähän on jo tultu:
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koul ... 010700/139

Eilen amerikkalaisessa Oprah -nimisessä ohjelmassa näytettiin laman seurauksia Amerikassa, jossa oli telttakyliä kuin pakolaisleirejä. Teltoissa piti majaansa myös korkeasti koulutettuja ihmisiä, kun he olivat menettäneet ensin työpaikkansa ja sitten pankki ottanut heiltä asunnon haltuunsa. Asunnosta häätäjän toimesta lastattiin huonekaluja ja muuta tavaraa jäteautoon ja vietiin kaatopaikalle, koska ei ollut muutakaan paikkaa minne viedä niitä.

Mitä todellisia vaihtoehtoja suomalaisilla on valittavissa?

Kommentit (5)

Mitähän mahdat oikein ajaa takaa? Aika sekava on aloituksesi, ensin esimerkki amerikkalaisesta yhteiskunnasta ja sitten kysyt mitä vaihtoehtoja meillä on. Minkä suhteen? Miten eutanasia liittyy aloitukseesi?

Selvennystä jos saisi hieman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iileskotti
Mitähän mahdat oikein ajaa takaa? Aika sekava on aloituksesi, ensin esimerkki amerikkalaisesta yhteiskunnasta ja sitten kysyt mitä vaihtoehtoja meillä on. Minkä suhteen? Miten eutanasia liittyy aloitukseesi?

Selvennystä jos saisi hieman.


Ennakoin tulevaa tilannetta liiallista ruusuisuutta välttäen.

Tarkoitan sitä, että Taloussanomien uutisen mukaan Suomessa työssä käyminenkään ei takaa toimeentuloa.

Suomessa ajatellaan mielellään, että elämme länsimaisten arvojen mukaisesti. Eikös länsimaisten arvojen päämalli ole Amerikassa?

Eilisessä ohjelmassa näytettiin Amerikassa kuvattuja telttakyliä, joissa asui työpaikkansa menettäneitä korkeastikin koulutettuja ihmisiä, ja työpaikan menettämisen jälkeen he olivat samalla menettäneet asuntonsa. Huonekalut ja jokseenkin kaikki muutkin tavarat asunnosta häätäjä oli vienyt kaatopaikalle.

Jos Suomessa ei ihan vielä ollakaan samassa pisteessä, niin eikös sitä Amerikkalaisten perässä hiihdetä?

Jos sosiaalihuolto kuormittuu liikaa, niin ahneuden vielä sokaistessa, ei mikään ole niin helppoa kuin eutanasian laillistaminen (jota pyytämään asianomaiset osataan jo kiusata), ja rahaa lähtee kiertoon.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

itseäni ihmetyttää lähinnä se, että milloin räjähtää ympäri maailmaa. ei siis pommit vaan kuluttajat pankkiireille, jotka ottavat kaikilta, mutta eivät varsinaisesti tuota, tai anna kenellekkään mitään.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Hah kyllä Suomi on aika kaukana oikeasta lännenmenosta vaikka niin haluttaisiinkin ajatella. Sosialismin syvät juuret löytyy vielä pitkään vaikka keulakuva suorastaan hehkuu kapitalismia, onko se huono vai hyvä asia, saa jokainen miettiä itsekseen.

Ainakaan Suomessa ei kuole nälkään, se on varma. En tiedä Amerikasta, kuollaanko siellä?
Mutta tuskin tullaan ihan USA:n perässä hiihtämään, kannatan itse Amerikan tapaista vapautta (ja vastuuta) mutta Suomen onneksi, harva näyttää ajattelevan niin. Monet näkevät vapauden juuri finanssikriisien tapaisena "aiheuttajana" joten kontrollointi luultavasti vain lisääntyy Euroopassa.
Noh Suomessahan tähän ollaan totuttu... että elämäntapapoliitikot tietävät paremmin.

Koen hieman hälyyttävänä ettei Suomessa voi edes saunamökkiä rakentaa ilman järjetöntä paperirumbaa. Tai että baarien täytyy mennä vähintään neljältä kiinni, tai kauppojen tiettyyn aikaan mennessä. Vapaus kasvattaa varsin nopeasti myös vastuuta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat