Seuraa 
Viestejä45973

Vetää taas himmeäksi taivaan. Onko teillä kenelläkään tietoa missä noita hiukkaspäästöjä voisi seurata? Onhan meillä nämä siitepölyseurannat sun muut, mutta onko suunnitteilla mitään vastaavaa? Onko paloalueilla tai niiden lähistöllä mitään ydinjätteiden säilytyslaitoksia? Mitään mikä tekisi tämän saasteen vielä vaarallisemmaksi?

Kommentit (11)

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Ilmatieteenlaitoksen sivuilla on jotain. Ilmanlaatutiedot sisältävät myös nämä pienhiukkaset. Sieltä löytyy myös ennuste savujen leviämisestä.

http://www.fmi.fi/uutiset/index.html?Id=1281090835.html

Espoossa oli minusta tänään savun hajua ja ilma sameaa, meillä täällä kotona maalla on ilma paljon parempaa, mutta ei kai kauaa. Kakara saa taas ottaa astmalääkettä normaalia enemmän.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Kiitos linkistä! Näkyy sivulla olevan lisää osoitteita, mms STUKin sivulle myös. Menee seurantaan nämä pölyt.

______________________________
Ei ole mitään hätää. Viranomaiset seuraavat tilannetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Ahmavaara
Seuraa 
Viestejä221

Moskovan edustalla Kolomnassa on kuulemma palanut noin 200 lentokonetta ja 20 helikopteria, Venäjän laivaston roinia. Tietolähdettäni en paljasta, mutta muunmuassa tämmöstä menoa, ehkä saadaan vahvistusta mediastakin asialle.

"Olennainen elementti, joka tarvittiin modernin tieteen syntyessä, oli kuilun luominen fysikaalisen tieteen maailman ja humanistisen kulttuurin maailman välille."
-Steven Weinberg, The New York Review, 3.10. 1996

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Alakurtissa tais olla 90-luvulla 20 000 kopteria. Niitä oli silmänkantamattomiin. Onkohan ne vielä siellä? Siellä jossain oli kahtapuolta rivissä tien varressa 3 km raskaita panssarivaunujakin. Semmoiset ku syttyy, niin tulee mustaa savua.

- Ubi bene, ibi patria -

Ilkka Ahmavaara
Moskovan edustalla Kolomnassa on kuulemma palanut noin 200 lentokonetta ja 20 helikopteria, Venäjän laivaston roinia. Tietolähdettäni en paljasta, mutta muunmuassa tämmöstä menoa, ehkä saadaan vahvistusta mediastakin asialle.Jos nyt on vähääkään käsitystä Venäjän laivaston ilmavoimista, niin käsittää kuinka naurettavaa roskaa tämä tarina, noin esitettyjen lukujen pohjalta, on. Huvittava tuo yrityksesi kerjätä arvostusta vetoamalla salamyhkäisiin, rahvaan silmille sopimattomiin, lähteisiisi, niin kuin olisit mahtavakin tiedustelualan upseeri, heh. Muistaakseni tuo uutinen on ainakin pari päivää pyörinyt verkossa ja sitä on useammillakin foorumeilla käsitelty.

Esitetyt luvut muistuttaa lähinnä Saakashvilin, Georgian sodan aikaisia, väitteitä 80 pudotetusta Venäjän koneesta. Jokin varastoalue kuitenkin todella näkyi jääneen palon jalkoihin ja olen nähnyt siitä kuvamateriaaliakin, tuli tuhosi esimerkiksi muutamia suihkumoottoreita yms. Alueen valvonnasta vastanneiden päät putosi hyvästä syystä, aikamoista perseilyä.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Katsoin aamusta ilmanlaadun mittaustiedot ja meillä Länsi-Uudellamaalla ollaan tyydyttävässä, pääkaupunkiseudulla on paikoittain huono.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Ilkka Ahmavaara
Seuraa 
Viestejä221
Vlastelin

Jos nyt on vähääkään käsitystä Venäjän laivaston ilmavoimista, niin käsittää kuinka naurettavaa roskaa tämä tarina, noin esitettyjen lukujen pohjalta, on. Huvittava tuo yrityksesi kerjätä arvostusta vetoamalla salamyhkäisiin, rahvaan silmille sopimattomiin, lähteisiisi, niin kuin olisit mahtavakin tiedustelualan upseeri, heh. Muistaakseni tuo uutinen on ainakin pari päivää pyörinyt verkossa ja sitä on useammillakin foorumeilla käsitelty.
Esitetyt luvut muistuttaa lähinnä Saakashvilin, Georgian sodan aikaisia, väitteitä 80 pudotetusta Venäjän koneesta. Jokin varastoalue kuitenkin todella näkyi jääneen palon jalkoihin ja olen nähnyt siitä kuvamateriaaliakin, tuli tuhosi esimerkiksi muutamia suihkumoottoreita yms. Alueen valvonnasta vastanneiden päät putosi hyvästä syystä, aikamoista perseilyä.Njaa. Ehka paljasta sana särähti korvaasi, sanotaan nyt sitten niin, että huhupuheiden mukaan. Olisikin mielenkiintoista jos sinä, Vlastelin, kertoisit missä foorumeissa on tätä tietoa käsitelty (vai onko sekin salaista tietoa)?

Vuonna 2006 tuli savua Venäjältä aika rankasti Suomeen, media silloin heräsi vasta kun savu saavutti Helsingin. Täällä eteläisellä itärajalla savu oli aikamoinen parisen viikkoa. Silloin muunmuassa Suursaari paloi, näin sen itsekin rannan korkealta vuorelta. Suursaaren palosta ei mikään media kertonut.

On kai melko luonnollista, että metsäpalot sotilasalueilla huolestuttavat. En tiedä onko suomalainen mittaustekniikka vuoden 2006 palojen jälkeen tarkentunut analysoimaan mitä roinaa savu itseasiassa sisältää. Tietääkö joku?

"Olennainen elementti, joka tarvittiin modernin tieteen syntyessä, oli kuilun luominen fysikaalisen tieteen maailman ja humanistisen kulttuurin maailman välille."
-Steven Weinberg, The New York Review, 3.10. 1996

Olakko vai ei
Seuraa 
Viestejä404

Venäjän metsäpalojen häkäpäästöt näkyy NASAN-animaatiossa.

http://www.nasa.gov/topics/earth/features/earth20100811.html

A series of large wildfires burning across western and central Russia, eastern Siberia and western Canada has created a noxious soup of air pollution that is affecting life far beyond national borders.
Among the pollutants created by wildfires is carbon monoxide, a gas that can pose a variety of health risks at ground level. Carbon monoxide is also an ingredient in the production of ground-level ozone, which causes numerous respiratory problems. As the carbon monoxide from these wildfires is lofted into the atmosphere, it becomes caught in the lower bounds of the mid-latitude jet stream, which swiftly transports it around the globe.

Olakko vai ei
Seuraa 
Viestejä404
Reifengas
Ai häkä vai

Häkä hapettuu 12 tunnissa vaarattomaksi hiilidioksidiksi.

Ei edes ennätä Suomeen.
Venäläisiä vähemmän nauratti ilman epäpuhtaudet yhdistettynä helteeseen, nokipäästöjen vähentämisellä saataisiin nopeasti oikeita ympäristötekoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat