Seuraa 
Viestejä7615

Tulipa tuossa hiljakkoin kännykkälasku DNA:lta. Olin pudota perseelleni; laskun loppuhinta oli 109.51 euroa tavallisen n. 13-15 Euron sijasta (en ole mikään Heavy-Duty kännykänkäyttäj).

Erittelystä ilmeni, että palveluviestien osuus laskuista oli 96.15 Euroa!

Aloin ihmetellä, mistä helvetin palveluvesteistä mahtaa oikein olla kysymys, koska
en ole ikinä mitään palveluja tilannut, ja silloin alkoi muisti vähitellen palailla.

Minulle on tullur viime viikkoia perjantaisin klo. 13.00 useita "tekstiviestejä",
joissa lähettäjänä on joku "Ringaling". En ole koskaan edes avannut noita viestejä, ja olen poistanut ne välittömästi kännystäni.

Tilanne on seuraava: Joskus kesäkyyssä äitini sai jonkun lehden mukana raaputusarvan. Raaputettuaan hän havaitsi saaneensa kaksi voittoa kolmesta. Koska hän ei oikein osaa. lähettää tekstiviestejä, hän pyysi minua lähettämään viestin puolestaan.

Parin päivän kuluttua tuli vastaukseksi kolme-neljä tekstiviestiä, jossa minua onniteltiin voittamastani kännykkäpelistä, En arvannut, että olin avannut suoran yhteyden lompakkooni.

Onko kukaan muu kokenut vastaavaa, ja onko kenelläkään mitään suosituksia seuraaviksi toimenpiteiksi?

Kyse on siis "firmasta" nimeltä "RingalinG", jonka kotisivut "www.ringaling.tv" -sivut
ovat arvioitu vaarallisiksi, enkä viitsi edes mennä sinne.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Kommentit (19)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

Mitäpä operaatori on asiasta sanonut? Viestejä voi tulla myös jatkossa joten jotenkin tilaus kannattaa lopettaa.

Yleensä kilpailuihin kuuluu pienellä präntättynä "vastaamalla suostut tilaamaan" jotain. En päässyt sivuille katsomaan onko siellä ohjeita tilauksen lopettamiseen.

toisen polven pilkkuvirhe

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Kannattaa ottaa yhteyskuluttajasuojamieheen. Itse jättäisin sen laskun siihen mennessä maksamatta. Tuo sivusto oli vain pelkkä vitsi, täyttä paasausta tietojen jakamisesta kolmennelle osapuolelle ja muuta paskaa. Mitään peliä siellä ei edes ollut, luki vain "coming soon!".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
sinnipirtti
Mitäpä operaatori on asiasta sanonut?Operaattori ei vastaa tämänkaltaisiin kyselyihin sunnuntaisin. Tämä on tämänpäiväinen tapahtuma.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Ringaling - Ehdot
Tämänsivuston ja sen sisältämien tietojen käytössä tulee noudattaa alla esitettyjäehtoja. Koska ehdot ovat sekä sinun ettäRingaling.tv:n suojaamiseksi, ole hyvä ja tutustu niihin perusteellisesti. Käyttäessäsi tätä Web-sivustoa sinun katsotaanhyväksyneen alla olevat ehdot. Huomaa, ettätämän Web-sivuston omistaa ja ylläpitää Ringaling.tv ja viittaukset, kuten"me", "meitä " ja "meidän" tarkoittavatRingaling.tv-yhtiötä.

1. Tämän sivuston ja siinäesitettyjen tietojen tekijänoikeudet kuuluvat meille tai meidän käyttöluvansaaneille eikä niitä tietoja saa kopioida, lähettää tai jäljentää ilman meidänsuostumustamme etukäteen. Mitääntekijänoikeus-, kauppamerkki- ja muita omistusoikeusilmoituksia ei saa muuttaa. Ellei ole toisin määrätty, kaikkientämän sivuston sivujen sisällön omistusoikeus kuuluu Ringaling.tv-yhtiölletai sen käyttöluvan saaneille.

(a)Sivujen sisällön jäljentäminen osittain tai kokonaan kaikissamuodoissa on kielletty, muutoin kuin seuraavassa esitetyillä luvilla. Sinulle on myönnetty ei-yksinoikeudellinen,ei-siirrettävä käyttöoikeus yksinomaisesti tarkoitukseen käyttää tätä sivustoaja kaikkia sen tarjoamia palveluja. Voitvalmistaa yhden elektronisesti tallennetun, tilapäisen kopion tästä sivustostayksinomaisena tarkoituksena on-line-katselu. Voittehdä yhden paperille tehdyn tulosteen näistä sivuista yksinomaanhenkilökohtaisiin, ei-kaupallisiin tarkoituksiin.

(b)Ellei ole toisin määrätty, näillä sivuilla esitettyjenkirjallisten ja taiteellisten töiden tekijät ovat esittäneet moraalisetoikeutensa olla tunnustettuja näiden töiden tekijöinä.

(c)Tämä käyttöoikeus ei salli materiaalin tai minkään osan siitä liittämistämihinkään muuhun työhön tai julkaisuun, paperikopiona tai elektronisena taimissään muussa muodossa. Erityisesti (mutta eisiihen rajoittuen) mitään osaa tästä sivustosta ei saa levittää tai kopioidamihinkään kaupalliseen tarkoitukseen.

(d)Tätä sivustoa ei saa miltään osin jäljentää, tai lähettää, tai tallentaamissään muodossa mihinkään muuhun sivustoon tai muuhun elektroniseenhaettavissa olevaan muotoon.

(e)Sinun ei ole lupa missään muodossa tai millään keinoilla: Muunnella, jäljentää, tallentaa, levittää, painaa,näyttää, esittää, julkaista tai tehdä jälkiperäisiä teoksia mistääntämän sivuston osasta; tai kaupallistaa mitään tietoa, tuotteita tai palveluja,jotka on saatu mistään tämän sivuston osasta; ilman meidän kirjallistalupaamme.

2. Sinätakaat, että tulet käyttämään tätä sivustoa kaikkien mainittujenehtojen mukaan, jotka koskevat sellaista käyttöä ja hyväksyt että tuletkorvaamaan Ringaling.tv-yhtiöllekaikki tämän sivuston käytöstäsi Ringaling.tv-yhtiölle kertyvät kulut.

3. Paikallinenlaki tai säännökset tietyillä jurisdiktioalueillasaattavat rajoittaa tämän sivuston käyttöä tai sivustolla olevien tietojenlevittämistä. Tämä sivusto ei ole tarkoitettu käyttöön, eikä sen sivuillaolevien tietojen levittämiseen edellä mainituilla jurisdiktioalueilla jahenkilöiden, jotka käyttävät tätä sivustoa tulee olla siitä selvillä janoudattaa sellaisia rajoituksia.

4. Otahuomioon, että henkilökohtaisten tietojen lähettäminen sähköpostin kautta eisaata olla turvallista ja voi joutua kolmannen osapuolen käsiin tai ohjautuavirheellisesti. Älä paljasta luottamuksellisiahenkilökohtaisia tietoja internetin kautta, ellet käytä varmistusta taisalakirjoitettua tiedonsiirtoteknologiaa. Emmevoi taata minkään meille lähettämäsi tiedon turvallisuutta, mistä seuraa, ettäkaiken meille lähettämäsi tiedon siirto tapahtuu sinun omalla vastuullasi.

5. Pidätämmeoikeuden tämän sivuston sisällön muuttamiseen nämä ehdot mukaan luettuinailmoittamatta siitä sinulle. Emme ota mitäänvastuuta tai vahingonkorvausvastuuta tämänsivuston tietojen ajan tasalla pitämisestä tai sen tekemättä jättämisestä.

6. Vastuuvapauslauseke. Tämän sivuston tiedot ovat tarkoitetut vaintiedotukseen. Vaikka kaikkea huolellisuutta onnoudatettu sen valmistusvaiheessa, emme anna mitään takuuta tai esitystä siitä,mikä koskee sivuston täydellisyyttä, tarkkuutta tai luotettavuutta. Vaikka olemme noudattaneet kohtuullistahuolellisuutta taataksemme, että kaikki sivustossa olevat tiedot olivattarkkoja laatimisaikana, emme esitä asian olevan niin eikä niihin tulenojautua. Emme myöskään hyväksy tai otavastuuta sinua kohtaan koskien sivuston sisältöä. Tämänsivuston avaaminen ja käyttö tapahtuu käyttäjän omalla vastuulla emmekä esitätai takaa, ettei tämän sivuston käyttö tai mikään materiaali siitä ladattunaaiheuta vahinkoa omaisuudelle, mukaan lukien, mutta ei siihen rajoittuentietojen menettäminen tai tietokoneviruksen tarttuminen. Missään tapauksessa emme ota minkään laatuista vahinkovastuutamistä tahansa huolimattomuudesta johtuvasta vahingosta, joka aiheutuukäyttömahdollisuuden, tiedon, tai liike-edun menetyksestä, johtuen tähänsivustoon pääsystä, sen, taikka mistään sen sisällön käytöstä taitoimivuudesta. Emme hyväksy vahinkovastuutamistään tämän sivuston epätarkkuuksista tai puutteista.Kaikki epäsuorat takuut ovat täysin poissuljettuina siinä määrin kuinlaki sallii. Varaamme oikeuden päivittää taimuuttaa tämän sivun tietoja nämä ehdot mukaan luettuna, koska vain,tiedottamatta muutoksista. Ringaling.tv- yhtiöei anna mitään takuuta tämän sivun keskeytymättömästä käytöstä, emmekä otakorvausvastuuta mistään tiedosta, jonka kolmannet osapuolet lähettävät tällesivustolle.

7. Sinuntäytyy noudattaa omia varotoimia taataksesi, ettei tämän sivuston avaamiseksikäyttämäsi prosessi altista tietokonettasi viruksille tai muille häiriöille,mitkä voivat vahingoittaa tietokonejärjestelmääsi.

8. Tähänsivustoon saattaa sisältyä linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Ne linkit ovat vain käytön mukavuussyistä eivätkäne ehkä jää ajan tasalle tai ole päivitettyjä. Emmevastaa linkitetyistä sivustoista tai niiden yksityisyyden suojauksesta.

9. Sinun ontaattava, että käyttäessäsi tätä sivustoa tulet noudattamaan kaikkia asianmukaisialakeja ja säädöksiä, mukaan lukien, mutta ei niihin rajoittuen lakienperiaatteet, jotka suojaavat tekijänoikeuksia, liikesalaisuuksia, omistuksellistatietoa ja muita immateriaaliomaisuuden oikeuksia, loukkausta tai kunnianloukkausta,intimiteettisuojan loukkausta tai rikkomusperäistä häirintää.

10.Ringaling.tv ei ole vastuussa sisällöstä, joka onlähetetty http://www.ringaling.tv:n:n käyttäjien puolesta muillekäyttäjille linkkien, sähköpostin tain videon muodossa.

11.Käyttäjä joka välittää eteenpäin http://www.ringaling.tv :nsisältöä, ei saa lähettää sisältöä alle18-vuotiaille eikä henkilöille, jotkaeivät halua olla yhteydessä sähköpostin välityksellä.Ringaling.tv ei ole vastuussa lähetettävästä sisällöstä, vaan käyttäjäon.

12.Nämä ehdot ovat lisäyksenä tuotteen erikoisehtoihin,jotka ovat luettavissa jokaisen tuotteen sivulla.

Luemyös Privacy Policy. Jos sinulla on mitään kysymyksiä¸ ota vapaasti yhteyttäosoitteeseen contact us.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Ringaling noudattaa Suomen SMS-palveluja koskevaa lainsäädäntöä.Mihinköhän lain kohtaan tässä mahdetaan viitata. Minusta on käsittämätöntä, että Suomessa olisi tuollainen laki, joka johtaa aloittajan kuvaamaan rahastukseen, jossa tilaaja ei tiedä tilaavansa, mutta joutuu sitten kuitenkin maksamaan käytännössä merkityksettömästä "tuotteesta".

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

joo kyllä yhteyttä kannattaa ottaa operaattoriin. kannattaa vielä mainita ettei ko. arvassa ollut selvästi merkitty että osallistumiseen sisältyy uusiutuva tilaus. ja kuten edellä onkin jo sanottu kannattaa ko. lasku jättää maksamatta sekä hakea viipymättä uusi liittymä mikäli sattuvat olemaan v-mäisiä niin nakkaavat liittymän kiinni.

toivon suuresti ettei operaattorisi ole sonera sillä heidän kanssa tällaiset tilanteet ovat todella ongelmallisia. en sitä tarkoita että muilla olisi helpompaa mutta yleensä auttavat selvittämään tilanteen helpommin ja antavat vinkkejä.

muillakin on "onnistanut":

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1768145
http://keskustelu.suomi24.fi/node/6757948

ja sitten virallista tiedotetta:
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/2010/tiedo...

tiedotteen pohjalta näyttää että maksettava on mutta kannataa kuitenkin ensin pistää kampoihin.

toisen polven pilkkuvirhe

ikr
Seuraa 
Viestejä177

Mitenkäs nämä Soneran Zed ja muut vastaavat yrittäjät jotka televisiossakin mainostavat. Melkoisen epäilyttävää toimintaa mielestäni.

Mm. saattaa olla iso teksti ruudussa tyyliin:

"Tilaa aito vuvuzela torvi soittoääni puhelimeesi lähettämällä
tekstiviesti WAITO VUVU3
numeroon 17235

Kovaan ääneen kailottavat tämän. Mutta jättävät kertomatta, että:

"Tilaamalla tuotteen liityt
zed Plussaan. Palvelun
hinta on 15 e /kk.
Vähimmäislaskutus on 15 e.
Saat 60 kredittiä, joilla voit
ladata Zedin tuotteita. Jos
olet alle 18-vuotias, pyydä
huoltajasi suostumus
tuotteidemme ostamiseen."

Tämä teksti tosi pienellä präntillä huomaamattomasti ruudun alalaidassa ja tätä ei siis ääneen kerrota. Tuon tekstin lukemiseen hieman pienemmiltä televisioruuduilta tarvitaan varmasti suurennuslasia koska 42 tuuman telkkaristakin katsottuna saa tosi tarkkaavainen olla mainosta katsoessa että edes huomaa ja ehtii lukemaan nämä "sopimusehdot".

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

noh, ohan soneralla mokkulassaan myös samankaltainen huomautus kk maksu sisältää 1gt:n tiedon siirtoa.

eli ei sinänsä tuo zed mitään uutta ole mutta taktiikkaa hyödynnetään nyt muualla koska nimimerkkejä "holmot menee lankaan" löytyy yllättävän paljon. itsekkin olen joskus langennut.

tästä voisi mielestäni tehdä "stikyn" että jäisi kellumaan viestien ensimmäiseksi ihan senkin vuoksi että toimii erittäin hyvänä varoittavana esimerkkinä että ennenkuin mitään viestiä laittaa kilpailuihin että lukee säännöt pariin otteeseen. ei tarttis sitten ihan jokaisen kantapäänkautta oppia. olisiko moderaattorit asiaa?

toisen polven pilkkuvirhe

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
sinnipirtti
joo kyllä yhteyttä kannattaa ottaa operaattoriin. kannattaa vielä mainita ettei ko. arvassa ollut selvästi merkitty että osallistumiseen sisältyy uusiutuva tilaus. ja kuten edellä onkin jo sanottu kannattaa ko. lasku jättää maksamatta sekä hakea viipymättä uusi liittymä mikäli sattuvat olemaan v-mäisiä niin nakkaavat liittymän kiinni.

toivon suuresti ettei operaattorisi ole sonera sillä heidän kanssa tällaiset tilanteet ovat todella ongelmallisia. en sitä tarkoita että muilla olisi helpompaa mutta yleensä auttavat selvittämään tilanteen helpommin ja antavat vinkkejä.

muillakin on "onnistanut":

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1768145
http://keskustelu.suomi24.fi/node/6757948

ja sitten virallista tiedotetta:
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/2010/tiedo...

tiedotteen pohjalta näyttää että maksettava on mutta kannataa kuitenkin ensin pistää kampoihin.
Kiitti linkeistä. Viesti STOPP numeroon 17232 ilmeisestikin pysäytti floodauksen.
Nyt vaan täytyy selvittää DNA:n kanssa "palveluviestien" laskutus...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

Heräsi vain mieleen kysymys kun tuossa tutkiskelin asiaa niin että paljonkohan tuo lopettamisviesti sitten mahtoi maksaa? Siitä ei nimittäin löydy mistään tietoa vaikka se pitäisi nimenomaan ilmoittaa. Joten jos sen hinta on enemmän kuin norm. Tekstiviestin hinta niin asiasta kannattaa nostaa meteli ja mainita asiasta myös asiakaspalveluun soittaessa.

toisen polven pilkkuvirhe

Lakimuutostahan tämä vaatii. Ennen sopimuksen sitovuutta kuluttajalle tulisi lähettää tekstiviesti jossa esitetään kuukausimaksut ym jatkuvat kulut eikä mitään muuta. Kuluttajan tulisi vastata vielä tähän viestiin ennen minkään sopimuksen muodostumista. Kaikki kusetus katoaisi savuna ilmaan.

Sitä ennen nyrkkisääntönä: Mihinkään ei pidä koskaan lähettää tekstiviestiä ellei voi olla täysin varma sen turvallisuudesta.

ikr
Seuraa 
Viestejä177

Ihme jos normaaliviestin hinnalla selviytyy tästä "STOPP" viestistä. Voisi veikata, että eiköhän se jonkun euron maksa sekin lysti.

Pari vuotta sitten erehdyin tilaamaan MTV:ssä olleen mainoksen perusteella soittoääneen. Olisiko hinta ollut 1 tai 2 euroa. Tämän jälkeen puhelimeen tuli viesti, että olen sitoutunut jatkuvaan kuukausipalveluun, sekä palvelunperuutusohjeet tekstiviestillä. Kolme kertaa sain lähettää peruutusviestin. Kahdella ensimmäisellä kerralla tuli paluuviesti, että "palvelua ei voida katkaista teknisistä syistä johtuen juuri nyt yritä myöhemmin uudelleen." En tainnut sitten loppujen lopuksi tarkastaa edes noiden viestien hintaa, senverran otti päähän koko episodi, että maksoin vaan puhelinlaskun nopeasti alta pois ja yritin unohtaa asian.
Tuon jälkeen on tullut kiinnitettyä huomiota siihen kärpäsenpaskan kokoiseen sopimustekstiin ruudun alareunassa.

Palvelun peruutuksen jälkeen kotiin tulleet aiheettomat laskut voi melko huoletta jättää maksamatta. Joillain postimyyntiluettelon "luontaistuotepilleri" yrityksillä on ainakin tapana lähetellä tuotteitaan ja laskujaan peruutuksen jälkeenkin. Itse kerran ilmoitin, että en ole teidän asiakaanne, jos haluatte tuotteenne takaisin tulkaa hakemaan, laskuja en aio maksaa. Siihen loppui lähetykset.

Puhelinlaskussa kuukaudesta toiseen sitkeästi roikkuva "sopimus" voi olla vähän hankalampi tapaus.

Sahrah
Laskua ei kannata maksaa.

http://pena.dy.fi/jako/ciaofcwzuntitled.PNG[/quote]
Näissä on vain ongelmana se, että lasku maksetaan operaattorille, eikä sille huijarille ja ainakin Elisa ilmoitti minulle aikoinaan, kun sain vastaavanlaisen laskun, että lasku on maksettava ja minun on vaadittava hyvitys siltä huijarifirmalta. Elisa uhkailee puhelimen sulkemisella, jos ei maksa laskua. Väittelin aikani, sekä Elisan, että huijarifirman kanssa ja lopulta en jaksanut vaan maksoin laskun, noin 50€.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Duski

[size=150:2hl47m7s]Mihinkään ei pidä koskaan lähettää tekstiviestiä ellei voi olla täysin varma sen turvallisuudesta
[/size:2hl47m7s]
Täsmälleen näin. Omalla kohdallani oli äitini pyyntö lähettää em. tekstiviesti. Jos olisin itse ollut "arvonnan" kohteena, en olisi koskaan lähettänyt moista viestiä.
Sattui vaan olemaan työkiireitä ja tarkkaavaisuuteni herpaantui.

Kuinkahan moni lapsiperhe joutuu huijatuksi lapsien kännykänkäytön vuoksi?

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat