Seuraa 
Viestejä1918

Elikäs.

En ole hirveästi perillä suolen toiminnan dynamiikasta mutta kerron pohjustukseksi hermoja raastavan elämänvaiheen edeltäneen hoidon taustoista.Söin aikoinaan n. ½-1 vuoden verran aika ajoin Kefalex tulehduskipulääkettä isovarpaan kynsivallin tulehdukseen jonka oli aiheuttanut liian lyhyeksi leikattu kynsi.

Tuona kesänä 2005 sairastuin pitkäkestoiseen ripuliin joka loisti kaikissa sateenkaaren väreissä. Oli harmaata, pikimustaa, keltaista, vihreää ja veristä ripulia. Eirtyisen kipeää teki tumman harmaiden kivimäisten kappaleiden ulostaminen. Se tuntui kuin joku olisi villtänyt persereikää.Juodessani lasin vettä tunsin kuin joku olisi villtänyt vatsastani. Kun join appelsiinimehua tunsin kuin papaattimaton räjähtelevän vatsassani.

Terveyskeskuksessani testattiin laktoosi-intoleranssi, keliakia sekä taidettiin ottaa ulosteviljely. Menin raivoamaan tk päivystykseen että haluan hoitoa. Huonolla ja sivistymättömällä itseilmaisullani oli tarkoitukseen nähden päinvastainen vaikutus. Olisin halunnut perusteellisempaa hoitoa, mutta minua kehoitettiin syömään maitohappobakteereja.

Potilaskertomuksessa lukee etten tämän jälkeen hakeutunut hoitoon ja tästä on ilmeisestikin päätelty ettei minulla ollut enää vaivoja vaikka näin ei asiantila ollut.
Itseasiassa nyt kirjoittaessa hoksaa miksi näin pääsi tapahtumaan. Muistikuvani mukaisesti tk:ssa olisi sanottu että hoitoni on sivaripaikkani työterveyshuollossa ja siellä taas päinvastoin. Pahimmat vatsanväänteen helpottivat itsestään. Muistona siitä tai synnynnäisenä vaivana minulla kuitenkin on jatkuvasti ripuli, joudun syömään lääkärin määräyksestä Visiblin kuitu valmistetta mutta koen ettei se ole normaalia.

1) Nyt minua kiinnostaisi tietää sitten että mikä vaiva minulla mahdollisesti on?

2) Onko kuvaamani sairasteluni pahimmat oireet vakavia?

3) Millä instanssilla olisi ollut velvollisuus hoitaa minut kuntoon? Kaupungin työterveyshuollolla vai yleisellä terveyskeskuksella?

-

Sivut

Kommentit (24)

Hmmm...koska olet noin asenteellisesti Fahne-Hoch-sivari ja muutenkin selvän nöyryysharjoituksen tarpeessa, jätän vastaamatta kysymykseesi.

Minä tietäisin vastauksen, mutta tällä kertaa jokin tökkii minussa sisäisesti ja kieltää vastaamasta sinulle.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5000

En ole lääketieteen asiantuntija, enkä tiedä mikä sinulla on vaivana. Jatkuvan ripulin on joku saanut pois muuttamalla ruokailutottumuksiaan siten, että on siirtynyt mahdollisimman lisäaineettomiin ruoka-aineisiin ja jättänyt myös limsat, sokerin, leivän, perunan, riisin ja pastan pois.

Voit kokeilla auttaako, uskoakseni parissa viikossa eron huomaa. Sinuna tosin hakeutuisin myös jollekin erikoislääkärille - oireet ovat sen tuntuiset.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki kuuluvat yleisen terveydenhuollon piiriin. Sinä kuulut lähinnä erikoissairaanhoitoon, jos ei tähystyksiä ole tehty. Lähetteen voit hakea joko työpaikka- tai terveyskeskuslääkäriltä. Veri ulosteessa on aina tähystyksen aihe. Menet vaan takaisin terkkariin ja uhkaat niitä vaikka lakimiehellä jos ei muuten järjesty lähetettä sisätautien klinikalle. Yritä kumminkin ensin sovinnollisesti, siellä nyt vaan on töissä paljon porukkaa, jotka tykkäävät käyttää valtaansa ihmisen hengen ja terveyden yli.

Pitkään jatkunut hoitamaton laktoosi-intoleranssi yhdessä ketoprofeenin kanssa voi pilata suoliston pysyvästi. Tiedän esimerkkitapauksen tästä. Laktoosi-intoleranssi voi olla sekundaarinen, jolloin se ei näy verikokeissa.

Kuitu auttaa lähinnä ummetukseen, ei ripuliin, jossa tavara muutenkin jo kulkee pikavauhtia suoliston läpi. Jos et koe olosi parantuneen Visiblinillä, viskaa se menemään. Jos tähyissä ei löydy syytä vaivaan, kokeile mitkä ruoka-aineet aiheuttavat pahimmat oireet. Yllä kertomani henkilö on hyötynyt vähähiilihydraattisestä dieetistä, koska maha ei enää kestä kovin kuitupitoista tavaraa.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239

^ Komppaan. Vaiva voi olla IBS:ää, IBD:ta tai jotain muuta. Eikun lääkäriin.

Itselläni yli pari viikkoa jatkunut ripuli paljastui Crohnin taudiksi. Josta paranin sitten kyllä superfoodeilla.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Neonomide
Josta paranin sitten kyllä superfoodeilla.
ai näillä goji-marjoilla
vai mitä ne ny oli, niitä kuivattuja oransseja pirpanoita, jotka tutkimuksissa todettiin erittäin hyviksi torjunta-ainejäämien lähteiksi?

hesarissa mennä viikolla...

takaisin asiaan, joskus vuosi tai jotain aikaa oli uutinen kroonisen ripulin onnistuneesta hoidosta ulosteensiirrolla. Ideana oli notta terveen pökäleestä saatiin kunnon bakteerikanta sinne sairaan suoleen, a'vot rupes homma pelittään. En suosittele kuitenkaan omatoimiseen kokeilemiseen....

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239

"Superfoodit" oli tietenkin retorinen ilmaisu.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

hOx
Hmmm...koska olet noin asenteellisesti Fahne-Hoch-sivari ja muutenkin selvän nöyryysharjoituksen tarpeessa, jätän vastaamatta kysymykseesi.

Minä tietäisin vastauksen, mutta tällä kertaa jokin tökkii minussa sisäisesti ja kieltää vastaamasta sinulle.
Minäkin ajattelin jättää vastaamatta jo ennen kuin näin kommenttisi.
En viitsi vastata sellaisten ihmisten kysymyksiin, jotka avaavat kymmeniä ketjuja siviilipalveluksesta tai jankuttavat jostain muusta typerästä aiheesta.
Ihan sama mikä vaivaa, ei kiinnosta.

Aiheuttajana voi hyvinkin olla leivän kuitu, joka on erittäin epäterveellistä ihmiselle. Aiheuttaa suolistossa haavaa ja imevät pois tärkeitä mineraaleja. Koeta jättää leipä pois ja korvaa se vaikka kermalla ja muilla eläinrasvoilla.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Kannattaisi kysyä jos joku armeijan käynyt kävisi keräämässä mustikoita sinulle. Niitä 2 desiä ja yksi desi makeuttamatonta luonnonjogurttia sekaisin viikon ajan iltaisin. Nyt on mustikkalääkinnän aika.

Ihmiset sekoittavat suolistonsa kaikenlaisilla epäluonnollisilla ravintoaineilla. Eläimillä vatsat toimivat ja turkki kiiltää kun syövät yksipuolisesti mitä kulloinkin on saatavilla.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Syö monipuolisesti ja vähän, niin että näläntunnetta on päivittäin. Aciogur kuitu on erinomaista katkaisemaan kipuilu ja ripuli ja Kamomillatee rahoittaa sekä miestä että vatsaa. Mustikkakin on hyvä.

Tuo on muuten ahdistusneuroosin yleisin oire, paitsi tuo verisyys on merkki muusta vaivasta.

Kefalex ei ole tulehduskipulääke, vaan antibiootti (kefaleksiini), jota kaikkien antibioottien tavoin tulisi mieluiten käyttää korkeintaan parin viikon kuureina. Vuoden satunnainen käyttö johtaa suoliston normaaliflooran tuhoutumiseen/yksipuolistumiseen ja huonolla tuurilla patogeenisten kefaleksiiniresistenttien bakteerikantojen syntyyn ja voimistumiseen. Söitkö tuona aikana myös runsaasti tulehduskipulääkkeitä? Se voisi nimittäin osaltaan selittää ruoansulatuskanavan verenvuodon ja kivut syödessä/juodessa (mahahaava tai vakavammat suolistosairaudet). Kuvailemiesi oireiden perusteella vauriot ovat joka tapauksessa olleet varsin laaja-alaisia, sillä verta on ulostekuvaustesi perusteella vuotanut joka puolelta ruoansulatuskanavaa (kirkas veri saattaisi tosin selittyä peräpukamilla). Tuona aikana syntyneet vauriot saattavat olla syynä myös nykyisiin oireisiin.

Tuon enempää en lähde spekuloimaan, mutta suosittelen, että menet kertomaan tuon tarinasi jollekin osaavalle lääkärille. Ruoansulatuskanavan tähystys ja koepalojen otto voisi olla aiheellinen toimenpide.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Luultavasti ei mikään "vatsan rauhoittelu" auta, vaan hyvien bakteerien uudelleen istuttaminen suolistoon huonojen tilalle, jotka siellä nyt jylläävät käyttämiesi lääkkeiden takia. Tuo mainittu ulosteensiirto olisi hyvä, mutta sitä ei Suomessa juuri tehdä. Maitohappobakteereja voi kokeilla, mutta luonnollisempia ovat niitä sisältävät tuotteet kuten hapankaali ja jugurtit.

Oma ärtynyt suoleni rauhoittui hiivadieetillä eli sokerien, viljojen, perunan ja lisäaineiden poisjättämisellä. Nykyään ruokavalioni on VHH. Verinen ripuli on aina tutkimisen aihe! Se ei silti estä heti jättämästä ruokavaliosta huonoja pois, sillä ei ainakaan vahinkoa saa aikaiseksi.

Suolta kannattaisi joka tapauksessa tutkia tarkemmin, mutta jos tuo ruokavalion muutos auttaa, niin kyse ei ole sen vakavammasta, jos taas veriripuki jatkuu, on syytä vaatia tutkimuksia. Tiedän, ettei tutkimuksiin aina helposti pääse.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Hyviä vastauksia on tullut runsaasti, pari risuakin oli joukossa jotka tosin olisivat kuuluneen toiseen risukasaan, nimittäin siihen sivari-inttti-totaali muistelot ketjuun.

Tänään kävin liäkärissä. Ulkomaalaistaustainen lääkäri oli ensimmäinen joka otti minut vakavasti viiteen vuoteen vaivojeni kanssa!

Hän oli määräämässä minua jo -skopiaan, siis persereiän ja suun kautta tehtävään tähystykseen. Kuitenkin lukiessaan kasvojeni ilmeitä hän päätti laittaa minut ensin Iho- ja allergiasairaalaan lähetteen kautta ruoka-aineallergia testeihin. Eli jos siellä näyttää punaista valoa saan sietää hetkellisesti letkuja perseessä ja ruokatorvessa. Kaverini äiti totesi että koska minulla ei ole ihottumaa minulla ei mitä ilmeisemmin ole ruoka-aineallergiaa.

Kiitos kuitenkin kaikille vastanneille..Kiitos ja Jumalan siunausta erityisesti niille jotka eivät halunneet vastata. Vain yksin mestari sen aivoituksen tuntee joka johti vastaamishalun puutteeseen.

-

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat