Seuraa 
Viestejä45973

Atomeista ei ole empiirisiä todisteita ja silti hyvin moni uskoo niihin. Nyt ei lasketa mitään elektronimikroskooppia mukaan empiiriseksi todisteeksi, koska se on uusi keksintö ja atomit vanha.

Kommentit (6)

Telep
Atomeista ei ole empiirisiä todisteita ja silti hyvin moni uskoo niihin. Nyt ei lasketa mitään elektronimikroskooppia mukaan empiiriseksi todisteeksi, koska se on uusi keksintö ja atomit vanha.Voisko modet poistaa tällaisia täysin järjettömkiä lässyttelyavauksia?

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591

Galileillakaan ei ollut heliosentriselle systeemilleen empiirisiä todisteita, oli vaan paljon arkijärjen esittämiä vastalauseita, esim. miksi emme tunne liikettä jos maapallo pyörii vinhasti auringon ympäri ja eikö esim. tornista tiputettujen kivien pitäisi tipahtaa jotenkin kaaressa eikä suoraan, jos maa on jo ehtinyt liikkua sen alapuolella jo jonkin matkaa? Vaan järjellä meni ja ratkaisi galle homman. Kova jätkä

Edit: poistin tuplapostauksen, pätkii netti

Edit 2 niijuu ja googlaamalla John Daltonia saapi helposti selville, miten kyseinen heppu varsin fiksusti oletti atomien olemassaolon kerrannaisten painosuhteiden lain selittääkseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Telep
Atomeista ei ole empiirisiä todisteita ja silti hyvin moni uskoo niihin. Nyt ei lasketa mitään elektronimikroskooppia mukaan empiiriseksi todisteeksi, koska se on uusi keksintö ja atomit vanha.Tietokoneiden toimintaperiaate esitettiin kauan ennen ensimmäisen tietokoneen rakentamista. Pitäisikö sillä perusteella epäillä niiden toimivuutta?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
Telep
Atomeista ei ole empiirisiä todisteita ja silti hyvin moni uskoo niihin. Nyt ei lasketa mitään elektronimikroskooppia mukaan empiiriseksi todisteeksi, koska se on uusi keksintö ja atomit vanha.Se johtunee siitä, että monella muulla on empiirisen tieteen hyväksyttävyyden suhteen oleellisesti poikkeavat kriteerit.

Mutta tietysti oletuksella, että asian olemassaolon todistamiseen vaaditaan joko suora aistihavainto asiasta tai vaihtoehtoisesti jumalallinen ilmoitus, atomiteorian kyseenalaistaminen on perusteltua. Tuolla tavalla maailmankuva jää kyllä väkisinkin aika pinnalliseksi, mutta yleensä sellaisilla ihmisillä on joku uskonnollinen johtaja täyttämässä aukot (ja tyhjentämässä lompakon).

ovolo
Seuraa 
Viestejä6503
Telep
Atomeista ei ole empiirisiä todisteita ja silti hyvin moni uskoo niihin. Nyt ei lasketa mitään elektronimikroskooppia mukaan empiiriseksi todisteeksi, koska se on uusi keksintö ja atomit vanha.Tää kaveri on erikoistunut tyhjänpäiväisiin jankkaamisiin ja leikkii vajaa-älyistä. Esim. tekniikka-ketjussa hän jankutti hamppupellon poltosta dieselpolttoaineella. Ketju pian lukittiinkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat