Seuraa 
Viestejä45973

Ehkä yksi tiedepalstan parhaimmista keskustelu aiheista.
Kirjoittajalla on neljä.

Näin helppoa tämä on, laitat vain numeron ja sitten painat enteriä.
Niin kuin näin.
4.

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on 0,5 personallisuutta. Eräiden "kokeiden" aikana hävitin n. 0,5 pers. ja se on vieläkin jumissa jossakin . Mikäli joku voi auttaa löytämisessä niin yst. vast. yks. viestillä .

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639

1

Ei ihmisellä ole kuin yksi persoonallisuus kerrallaan. Se yksi voi muuttua joitain kertoja varsinkin elämän alkupuolella. Muuten persoonallisuus on aika pysyvä ominaisuus, ellei tule hermostoon jotain vammaa tai sairautta, ja joskus joku muukin elämänmuutos voi muuttaa sitä. Tai siis ilmeisesti tämä on yleisin käsitys.

Persoonallisuuden piirteitä taas on enemmän, yleensä puhutaan noin viidestä pariin kymmeneen piirteestä. Itse haluasin jakaa ne miljooniin osiin, mikä tietysti tekisi asiasta aika monimutkaisen, mutta niin se onkin. Tarkoittaa, että sinun esim. impulsiivisuutesi voi olla erilaista kuin jonkun muun, vaikka samasta piirteestä puhutaankin.

Numeroiden sijaan olisi ehkä mielenkiintoisempaa keskustella persoonallisuuden määritelmästä. Senhän katsotaan pitävän sisällään mm. näkemyksen itsestä, arvot, asenteet ja luontaiset tavat reagoida tilanteisiin (temperamentti). Onko persoonallisuus muuttunut, jos masentuu syvästi? Entä jos alkaa äänestää eri puoluetta, oppii sosiaalisia taitoja tai tappaa silmittömästi sodassa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat