Seuraa 
Viestejä8453

[size=85:15f2xo2o]Cc: Eero Paloheimo ; sanna.perkio@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@tem.fi ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; timo.soini@europarl.europa.eu ; presidentti@tpk.fi ; paula.lehtomaki@ymparisto.fi ; leif.fagernas@ek.fi ; lauri.lyly@sak.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; raimo.sailas@vm.fi
Sent: Monday, June 21, 2010 3:03 PM
Subject: MIELIPIDEKIRJOITUS - Kiina ostaa osansa maapallosta
...[/size:15f2xo2o]

(Uutisointi innostui kiinalaisten ilmoituksesta "muuttaa" valuuttansa arvoa todellisemmaksi - se antaa ja ottaa mahdollisuuksia. Kiinan valuutan yuanin arvo on noussut jo useita kuukausia muutoinkin, nyt 100€ ~ 804 RMB)

[ ... kiinalainen rakennusmies katsoo pilvenpiirtäjän kohoamista palkalla 70-100 euroa kuukaudessa, usein jälkikäteen. Läntinen rakennustoveri ostaa tyttärelleen kiinaskootterin sen ylivoimaisen alhaisen hinnoittelun takia. Kiinalainen on oppinut nyt syömään enemmän lihaa ja lännessä ylipaisuneet toverit ihmettelevät mitä vihanneslautaselle tekisi ... ]

Kiinan valuutta yuan (RMB) on erityisesti amerikkalaisten mielestä liian "heikko" - aivan, koska amerikkalaiset täyttivät kaappinsa kaikenlaisella kiinalaistavaralla - halpojen hintojen vuoksi. Ostaminen ei ollut pakollista. Kiina tarvitsi suunnitelmiensa pohjaksi massiivisen viennin ja sen se teki.

Läntiset yritykset juoksivat kilpaa Kiinaan erityisesti kolmen perussyyn vuoksi: Halpa ja ahkera työvoima, maailman suurimmat markkinat ja olemattomat ympäristölait - siirsimme tuotantojätöksemme kiinalaisten taskuihin. Kiinalla on nyt maailman suurimmat valuuttavarannot ja amerikkalaisia joukkovelkakirjalainoja kassakaapit pullollaan. Lisäksi Kiina kiristää reippaasti ympäristölainsäädäntöä lähivuosina.

Työpaikat menivät osaltansa kiinalaisille tovereille

Kiinalainen toveri vei meidän bulkkituotannon ja siihen liittyvät työpaikat. Niin pitikin, koska meidän kulu- ja kulutusrakenne olivat nousseet väkilukuumme nähden ylisuuriksi ja kiinalaiset päättivät ottaa suhteellisen osuutensa maapallosta (~1,3/7). Maapalloa ei voi yliomistaa ja pallomme ei ole läntisen kuluttajan yksinomaisuutta.

Kun Kiina nostaa valuuttansa arvoa, on se kädenojennus meille. Yuanin noustessa kiinalaisten tavaroiden hinnat nousevat ja vienti pienentyy. Meille eduksi tavaroidemme hinnat taas laskevat kiinalaisille, voisi merkitä tuonnin kasvua Kiinalle. Kiinalaiset tuotteet ovat tietyin osin saavuttaneet laadullisesti meidän länsituotteet ja ne menevät nyt hyvin kaupaksi omillekkin. Kiina tulee toimeen hyvin myös omilla markkinoilla.

Kiina ei kohta tarvitse kuin raaka-aineita ja energiaa

Kiina tarvitsee raaka-aineita; ruokaa, öljyä, kaasua, malmeja ja vettä. Nämä ostetaan kiinalaisella viennillä. Kiina tulee vuokraamaan peltoja ympäri maapalloa, koska seuraavan sadan vuoden aikana on olemassa vaara, että oma ympäristö ei riitä ruokkimaan länsimaistuneita kiinalaissuita. Kiinassa syödään edelleen ylivoimainen osuus kasveina ja vihanneksina, kun meillä elintaso nosti makkaroiden jälkeen fileet ja paistit ykkösiksi.

Kiinassa perhe ja suku ovat kaikki kaikessa

Kiinalaiset ostavat näyttääkseen, kuten mekin. Kiinalaiset säästävät, koska heillä ei ole läntistä tulontasausmekanismia - heillä on vain perhe ja suku. Kiinalaiset yrittävät, me emme. Kiinalaiset nuoret haluavat yksityisyrittäjiksi, meillä taas ei. Kiinalaiset haluavat tehdä kauppaa, läntinen mies taas sotii ja heiluttaa ristiä ambomailla. Kiinalaiset eivät puutu muiden asioihin, me taas puutumme kaikkien asioihin.

Kiinalaisilla on identiteetti ja voimakas itsetunto historiansa ja kulttuurinsa vuoksi

Kiina on huomenna jo maailman talousveturi - ajaa USA:n ohi noin vuonna 2020. Kiina nostaa mahtiaan myös armeijan osalta, nythän se on vain varjo amerikkalaisten ja juutalaisten tappokoneista. Kiina miehittää, USA miehittää ja Israel miehittää. Tiibet ei saa itsenäisyyttä, kuten eivät baskitkaan Espanjassa.


Kiinalainen on yksilönä kääpiökuluttaja ja -päästäjä - meihin nähden

Jos kiinalaiset pääsevät meidän suomalaisten kulutustasolle, loppuvat maapallolta raaka-ainevarat ja käyttökelpoiset energiat tai sitten kuumennamme pallomme haihduttamaan entistä enemmän alueita aavikoiksi, joista ei ruokaa enää heru kasvaviin ja lukumääräistyviin suihin. Suomi on ylihuomenna maatalouden luvattu maa ja kiinalaiset tietävät sen. Jo ensi vuonna saamme mielenkiintoisia ehdotuksia peltojemme osalta.

Suurimmat ympäristötuhoajat ovat Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta

Kiina on viimeisten 150 vuoden ajalta kääpiö ympäristöpäästäjänä. Jos Kiina olisi ollut viimeiset 100 vuotta amerikkalaisten kaatopaikkavauhdissa, olisi meillä käsissä jo nyt täysi ympäristökatastrofi. Eurooppalaisetkaan eivät pääse helpommalla kuin amerikkalaiset serkkunnansa. Suomi on eräs suurimmista päästäjistä - vastuu on nyt meillä. Me voimme myydä Kiinaan ympäristötekniikkaa. Kiinalaiset haluavat vesiteknologioita ja vettä Baikal-järvestä. Ja me voimme olla esimerkkeinä muille omilla toimillamme.

Suomi sai kiitosta Kiinasta metsäohjelmillaan, saimme kiinalaiset metsät kasvuun. Siperialainen puu kiinnostaa kiinalaisia puutalorakentajia ja sahoja nouseekin Siperian ikimetsiin, mutta millä ehdoin ja minkä kustannuksella?

Hyötysuhde osataan mallintaa pelastukseksemme?

Hyötysuhdetutkimus ja mallintaminen ovat kovia tieteen kasvualoja. Nyt on saatava yhdestä ympäristöyksiköstä irti kaksinkertaisesti entiseen nähden, jotta voimme pudottaa kulutuksemme puoleen. Tämän lisäksi meidän pitää palauttaa luonto- ja ympäristölaina takaisin kiertoon samanlaisena kuin sen sieltä koskemattomana otimme.

Uusi yhteistoiminnallinen aluevaltaus suomalaisille tulossa?

Suomalaiset ovat saamassa uuden aluevaltauksen Kiinasta, yhtenä ensimmäisistä. Pääsemme olemaan toimittajille tarjouksien pyytäjiä, emme enää ole vain tarjoajia, vaan pääsemme päättämään testimielessä yhdessä kiinalaisten kanssa mitä tapahtuu liiketoimena Kiinan suurimmalla tuotantoalueella.

Suomalaisiin luotetaan ja arvellaan ettemme olisi niin ahneita kuin kasvuhegemoniajohtajat, joille lisääntyvä kasvu nousevalle kasvulle on ympäristösokeaa liiketoimintaa myöhempien sukupolvien haitaksi ja jopa tuhon siemeneksi.
...

Kirjoituslinkkejä Kiinasta, kiinalaisista, kulttuurista, taloudesta, historiasta ja politiikasta:
--- http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/tag/kiina/ ---
--- http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Kiina ---
--- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/cat ... NA+-+CHINA ---
...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.kuvat.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka

--------------------------------------------------------------------------------

Kuvakansioita Kiinasta, -kiinalaisista, päivällisistä, metropoleista, maaseudusta, historiasta, ruoasta ja kulttuurista -
Copyright by Ilkka Luoma 2004-2009. Kuvia saa käyttää ylläolevan kirjoituksen yhteydessä vapaasti lähde mainiten.

Kokonaislinkki kuvakansioihin:
--- http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/?type= ... arch=kiina ---

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat