Seuraa 
Viestejä8311

[size=50:144jeqfh]Cc: Eero Paloheimo ; miimu.airaksinen@vtt.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; presidentti@tpk.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; anni.sinnemaki@tem.fi
Sent: Monday, June 07, 2010 10:42 PM
Subject: KANSALAISEN VIHREÄ KIRJOITUS - Vastuuvihreä rakentaminen luo uusia ituja tasapainokasvulle
...[/size:144jeqfh]

(HS julkisti sunnuntaidebatissaan vastuuvihreiden tietämän ja tunnistaman oivalluksen vihreästä liiketoimminnasta - Timo Mäkelän kynällä Euroopan komissiosta)

[ ... insinööri, rakennetutkija ja tulevaisuusnäkijä mittailee Kiinassa rujosti aukirevittyjä vuorten seinämiä, kun on ollut tarve louhia nykymalliseen kasvutalouskierteeseen enemmän ja enemmän malmeja, kivihiiltä ja muita raaka-aineita. Voisiko tuosta alueesta enää saada teknologista ympäristösopusointuyhteisöä, jossa ratkaisut olisivat ympäristön ehdoilla ja malliksi muille? ... ]

Vihreä talous on nyt päivän sana. Jo 15 vuotta sitten aihe oli pioneerien osalta pinnalla. Businessidea syntyi 1.10.2005 Kiinan suurlähetystössä Kiinan Kansallispäivän juhlissa. Tuosta alkoi jatkumo, joka kulminoitui toukokuun 2010 lopulla presidentti Tarja Halosen silmien alla allekirjoitukseksi, jossa mm. nuo vuorten rujosti louhitut seinämät korjattaisiin merkiksi muille.

Vihreä talous on mahdollisuus - ei se ole uusi 'nokia', vaan se on uusi aluevaltaus liiketoiminnassa, jossa kasvu, kasvulle kasvu ja jatkuva yhä suurempi raaka-aineiden- ja energiankäyttö saavat hallitun lopun. Liiketoiminta saa aitovihreän muodon vastuuvihreiltä toimijoilta.

Suomessa on usean vuoden ajan puhuttu, esitelmöity ja luennoitu EcoCity -ajattelusta, joka onkin jo haarautunut EcoVillageen, EcoTown ´iin ja EcoValley ´hin. Suomalainen osaaminen voisi kohdata tässä haasteen kokonaissuunnittelijana ja projektien valvojana ja kilpailuttajana - mm. Kiinassa, jossa suomalainen osaaminen on saanut selvän jalansijan.

VTT:n tutkijaprofessori Miimu Airaksinen, joka oli jo vuonna 2007 Suomen EcoCity -avajaisissa Kiinan Tianjinissa, puhuu Mentougou -projektissa digitaalisesti ohjatuista asuin- ja elinyhteisöistä 1/. Säätämällä otamme osan turhasta kuluttamisesta pois - ja loppu lähtee yleisellä kulutuksen puolituksella, ainakin meillä länsimaissa, missä meillä on suurin ympäristöjalanjälki.

Täysin uusi aluevaltaus tarjouksien tekijästä tarjouksien pyytäjäksi

Suomalaiset ovat neuvottelemassa oikeudesta suunnitella ja rakennuttaa asuin- ja liikealueita Kiinaan täysin uudella konseptilla, jossa huomioidaan nimenomaan ympäristö, ihmisen ja luonnon sopusointu sekä omavaraisuusajattelu kuin kierrätyskin - suomalainen, myöhemmin lanseerattava Ympäristöteollisuus ry on rakentanut konseptimallin yhdessä kiinalaisten kanssa.

1/
[size=50:144jeqfh]YLE Radio 7.6.2010[/size:144jeqfh]
...

Ilkka Luoma

Chairman
Ympäristöteollisuus ry
ilkka.luoma@ymparistoteollisuus.com
http://www.facebook.com/first.ilkka

LINKIT
[size=50:144jeqfh]--- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/ECOCITY ---
--- http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/tag/ecocity/ ---[/size:144jeqfh]

Alla aikaisempi kirjoitus ajalta, jossa Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto oivalsi kutsua EcoCity - father, professori Eero Paloheimon luennoimaan huomisesta sopusointumaailmasta, johon ovat jo syntyneet he, jotka kantavat suurimman rasitteen ja vastuun aikeisempien toimista ...
...

[size=50:144jeqfh][ORIG 14.05.2009 - 08:53]
Cc: paavo.vayrynen@formin.fi ; tarja.cronberg@tem.fi ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; paula.lehtomaki@ymparisto.fi ; Eero Paloheimo ; heidi.hautala@eduskunta.fi ; pekka.haavisto@fin.la ; timo.soini@eduskunta.fi ; marja.tiura@eduskunta.fi ; susanna.huovinen@eduskunta.fi ; pentti.tiusanen@eduskunta.fi
Sent: Thursday, March 19, 2009 6:14 AM
Subject: ECOCITY - Kiina rakentaa maailman ensimmäisen todellisen ecocityn - prof. Eero Paloheimo
...[/size:144jeqfh]

Huomisen kaupunki on jotain puuta - ylihuomisen arvomaailma on aivan jotain muuta
(Eduskunnan Pikkuparlamentissa oli kansalaisilta ma. 16.3. 2009 klo 17:00 - . Kiina ja Suomi esittelivät yhdessä huomista ympäristöasumisen ecocitymaailmaa)

[ ... ajamme sähkökulkuneuvolla ohjaamatta - laite vie kohteeseen, ja laitteessa ei ole tuplapakoputkia, eikä turboa. Emme siis elä enää näyttötaloudessa 1/, vaan pidennämme egoamme henkisillä ja virtuaalisilla arvoilla, joiden viherjalanjälki ei ekoajattelua häiritse - hyväksyimme vihdoin pakon edessä kulutushokeman saattohoidon ... ]

Vihreiden älykkö, kansanedustaja Pekka Haavisto oivalsi ilmeisesti tahattomasti Vihreän Kansanliikkeen uudet elämää suuremmat säännöt ja ohjenuoran ennen ympäristötuhon hirttoköyttä - tulihan samalla täyteen idealistina tunnetun Ville Komsin 2/ Koijärviliikkeestä 30 vuotta. Vihreiden onkin aika uudistaa liikkeensä - siitä oli tullut mitäänsanomaton yleispuolue, lähinnä helsinkiläisille puolirehdin tasapainoelämän tavoittelijoille */.

Pekka Haavisto teki ympäristönkääntötempun ja kutsui professori Eero Paloheimon, tunnetun ecocity-isän, Kiinan kävijän esittelemään huomista kaupunkiasumista 3/. Paloheimo kävi harmonisen esittelyn sulassa sovussa suomea hyvin puhuvan Kiinan suurlähettilään rouva Ma Keqing ´in kanssa.

Tunnustipa viherteknologiaprofessori entisenä eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana Kiinan olevan edelläkävijä suunnitelmissaan huomisen ympäristöasumisesta, jossa suomalaisilla voisi olla oma osansa.

Esittely oli tupatäynnä asiasta innostuneita kuunteljoita. Aihe kiinnosti, sillä kansakunta on jo hyväksynyt suurimmaksi huolekseen ilmastonmuutoksen ja ympäristöasiat. Tämä on myös painopistealue Kiinassa, jossa ecocityjä suunnitellaan enemmän kuin missään muualla. Kiina on ottamassa johtavan roolin kestävän kehityksen asumisteknologiossa.

Kiinassa työn tahti on kolminkertainen puheisiin nähden. Suomi taas on vientiriippuvainen maa ja meidän huomisen "nokia" voi erinomaisesti olla ympäristöteknologia. Toimialue on myös järjestäytynyt ja Suomeen on perustettu Ympäristöteollisuusyhdistys 4/, joka tulee ajamaan alan teollisuuden etuja mm. Kiinassa, jossa odottaa maailman suurimmat ekoteknologian markkinat.

Vihreäliike oli intohimoa, uutuutta ja hengenpaloa Ville Komsin aikana. Pekka Haavisto aloitti puheenjohtaja-ajallansa ideologiainnovaattorina kehittämään puoluetta ja synnytti tietä hovikelpoisuuteen - nythän vihreät nauttivat ydinhuuruista hallitusvastuuta. Vihreät ovat nyt menettäneet alkuperäisen ympäristösanomansa.

Olisiko Pekka Haavisto ja Eero Paloheimo valmistelemassa tietämättään reformia vihreän kansanliikkeen nostamiseksi politiikan raskaaseen sarjaan, kun jo soinilaisetkin hengittävät kohta niskaan? Puoluepolitiikka laantuu iän myötä - kaikki perinteelliset puolueet ovat peruskansalaisten yhä suuremmassa paitsiossa.

Suurinta "puoluenimikettä käyttävät nukkuvat" - kansa on menettänyt luottamuksensa nykypäivän sumpulointikähmintöihin ja kaipaavat otetta suurimpaan pelkoonsa - ympäristön hoitoon. Uusi viherajattelu olisi tilauksensa paikassa.

Seuraavien eduskuntavaalien kaksi uutta nousijaa olisivat uudisraivaajavihreät ja "valta kotiin perussoinilaiset" 5/ - heille voisi povata yhteensä noin 40 edustajapaikkaa. Päätökset uudistumisesta on tehtävä nyt. Niin reformistivihreät kuin soinilaisetkin tarvitsevat uudet ja ajantasaiset päivitysohjelmat. Vaaleista sitten jaetaankin reformistivihreille mm. ympäristö- ja soinilaisille esimerkiksi sisäministerin paikat.

Pikkuparlamentin tilaisuus oli tapahtuma, josta vielä puhutaan - sieltä muhiin Suomen ympäristöteollisuudelle suuri mahdollisuus. Osaavatko suomalaiset tutkijat, suunnittelijat, ajattelijat, päättäjät ja toteuttajat kuin kauppamiehetkin puhaltaa yhteen hiileen ilman "ilmastomyrkyllisiä" CO2 - ja muita kaasupäästöjä?

Tasavallan tärkeimmät myynninedistäjät liikkeelle ja mars mars Kiinaan, sillä siellä on se kuuluisa tuhannen ecovillagen ja ecocityn paikka - kerrotaan, että jo nyt on 250 hanketta käynnissä. Tunnetuin tähänastisista sanotaan olleen rahalliselta arvoltaan noin 20 miljardia US dollaria.

Eero Paloheimo esityksessään, todennäköisesti sattumalta siivitti ja viherrytti uuden reformin vihreille - ainakin esitelmän sisältö olisi vastaamassa siihen pelkoon, mitä Suomen kansa pitää suurimpana tulevaisuuden uhkanaan. Professori jopa peräänkuulutti sitä kuuluisaa arvo- ja asennemuutosta. Emme voi enää nostaa kulutusta, emme voi enää kasvaa, voimme vain sopeutua harmoniaan ja yhtäläistymiseen ympäristömme kanssa (vähentämisen 33% -kaava **/).

Huomisen ecocity määritti ylihuomisen elämälle kasvun rajat ja todisti näyttötalouden olevan eilistä kilpajuoksua ihmistä itseään vastaan. Professori oli puhunut. Kansanedustaja hymyili Afrikassa olevan tarpeita, joita kiinalaiset ja suomalaiset voisivat yhdessä ratkoa. Kiinan suurlähettiläs hymyili ystävällisesti ja arvoituksellisesti ***/.

Kuljemme kohti maailmanhistorian suurinta suunnittelu- ja toteutusmobilisaatiota - löydämme tehtävän ja päämäärän maailmanlaajuisena, jolla on vielä se pieni mahdollisuus, että huomenna kaikki on toisin. Kaikki maailman ympäristöosaajat - liittykää yhteen ja ratkaiskaa synnyttämämme ongelmat!
...
*/ ... raflaavasti, mutta haastavasti...
**/ --- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1844230 ---
***/ ... suuren Suomen ystävän, herra Li Guangyun toive ja päämäärä ovat toteutumassa. Li oli pitkäaikainen Kiinan suurlähetystön kaupallinen neuvos - lähes 20 vuotta sillanrakentamista Suomen ja Kiinan välille, yhdistämään molemminsuuntaista liikennettä.
...

TEKSTIIN LIITTYVIEN ALAVIITTEIDEN LINKIT:
[size=50:144jeqfh]1/ --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q ... ihtoehtoja ---
2/ --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=komsi ---
3/ --- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/ECOCITY ---
4/ --- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/970072 ---
5/ --- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1860174 ---[/size:144jeqfh]...

Ilkka Luoma
...

ECOCITY - kirjoitukseen liittyvät kuvakansiot~
Eduskunnan Pikkuparlamentissa oli kansalaisinfossa avoin tilaisuus mitä tarkoittaa huomisen moderni EcoCity, kuinka se projisoituu Kiinaan, mitä mahdollisuuksia se antaa Suomen ympäristöteollisuudelle vientiprojekteina ja lopulta arvio siitä - syntyikö tahattomasti uusi julistus reformistivihreille seuraavia eduskuntavaaleja varten (?),

Kuvakansio 1
[size=50:144jeqfh]--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2bvck+i ... ocity.html ---[/size:144jeqfh]

Kuvakansiolajiltelma 2 [EcoCity]
[size=50:144jeqfh]--- http://www.kuvaboxi.fi/showTag.html?name=ecocity ---[/size:144jeqfh]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat