Seuraa 
Viestejä31287

Onkohan täällä kellään kantaa tai kokemusta Canonin täyskennokameroihin sopivista 50 mm:n objektiiveista? Lähinnä mielessä on Sigman f/1.4 ja Canonin oma vastaava. Vertailujen perusteella Sigma on optisesti kautta linjan vähän mutta selkeästi parempi, mutta tarkentaa huonommin. Ja Sigmoilla on ilmeisesti myös maanantaikappaleita luvattoman paljon. Tosin Sigmaa tuntuu olevan kotimaisissa kaupoissa ihan kilpailukykyiseen hintaa, niin voisi vaatia kokeilua liikkeessä omaan runkoon.

Tosi miehen valinta on tietysti f/1.2 L. Järjen häivää siinä ei ole, eikä se kuulemma ole L-lasiksi tai hintaisekseen mikään erinomainen, mutta ruokkisipahan laitehulluutta kivasti. Nyt ei vaan olisi omaisuuksia tuhlattavaksi joutavuuksiin, tuon hinnalla saisi jo makrosalaman ja f/1.4 normaaliobjektiivin.

Tiedän että digikamera.net on olemassa. Kunhan kysyin täältäkin.

Kommentit (2)

Kokemusta on 1.4:sta (Canon), moni tuttu on käyttänyt 1.8:a. Suurempiaukkoisessa ei ole ollut mitään moittimista. Jälki on todella terävää vähintäänkin 2.8 aukosta lähtien (harvemmin sitä tulee käytettyä suurinta aukkoa kuitenkaan). 1.8-versio tekee yhtä hyvää jälkeä käytännössä sekin, mutta vähän äänekkäämmin (ja hitaammin). Tosimiesluokasta en osaa sanoa mitään. Arvostelujen perusteella viisikymppisten luokassa sellaisen hankkiminen saattaisi olla vähän turhaa, ellei sitten tarvitse fyysisesti todella kestävää optiikkaa.

Sigman ykspistenelonen painaa ihan tolkuttomasti.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287

Minulla on tuo Canonin 50 mm f/1.8, se uudempi ja muovisempi malli. Sen piirtolaatua ei voi moittia, mutta sen pahin vika on, että se tarkentaa usein huonosti ja käsitarkennusrengas on aivan onneton. Eikä tuo lisä valovoimassakaan pahaa tee, koska se antaa myös mahdollisuuden kikkailla syväterävyydellä.

Isoa kokoa en pelkää. Esim. tuo 50 mm f/1.8 on aivan liian pieni isoille kourilleni. Mutta jos tarkennus ei ole sen parempi kuin tuossa pikkuobjektiivissa, menee raha vähän hukkaan, koska 1.8:aa isompia aukkoja kuitenkin tarvitsee aika harvoin. Vaikea valinta kerta kaikkiaan. Oikeasti Canonin piirron "ongelmat" tuskin koskaan vaikuttaisivat kuviini, mutta kun tietää että parempikin voisi olla, niin minkä sille sitten mahtaa. Tosimiesluokkaan siirtynen sitten aikanaan 24 millisellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat