Seuraa 
Viestejä45973

Paljon puhutaan, että keskuspankki voi "painaa rahaa kuin roskaa". Puhutaan siis setelirahoituksesta.

Miten uusien seteleiden injektointi talouden kiertoon tapahtuu? Tapahtuuko se de facto seteleillä vai atk-pohjaisina tilisiirtoina?

Jos se tapahtuu seteleinä, niin kuka ne setelit saa ensimmäisenä käyttöön?
Jos se tapahtuu tilisiirtoina, niin kenen tilille ne rahat ensimmäisenä menevät?

Kommentit (2)

Yksi asia, minkä itse olen huomannut tässä runsaaseen luototukseen perustuvassa talousjärjestelmässämme on se, että kun (velka)rahaa on paljon käytössä, ei kiinnosta käyttää sitä viisaasti. Saattaa ostaa junassakin tuosta noin vain 10 eurolla kahvin ja onnettoman sämpylän luottokortilla.

Kuluttaminen tuntuu aivan toiselta silloin, kun käyttää käteistä. Sitä ikään kuin herkistyy pohtimaan kustannuksia ja laatua enemmän, joka johtaa fiksumpaan kuluttajakäyttäytymiseen.

Talousjärjestelmäämme olisi syytä lähestyä myös psykologisesta näkökulmasta. Millaista kulutuskäyttäytymistä runsaaseen velkaan perustuva talous synnyttää? Onko se hyvästä vai huonosta? Mitä vaihtoehtoja tälle järjestelmälle on olemassa?

Näkisin niin, että tämä talousjärjestelmä kasvattaa kakkua nopeasti, mutta kakusta tulee hyvin huono laatuinen. Miksi emme keskittyisi kakun laatuun (tavaroiden ja palveluiden) määrän sijasta?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Eiköhän se injektoida antamalla rahat virkamiesten ja kansanedustajien käyttöön vaikka palkkana. Kun se näin annettaisiin voitaisiin kysyä toisiko se meille jotain hyvää.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat