Seuraa 
Viestejä1918

Ystävälläni on muutenkin terveysongelmia, hänen vaivanaan on alakerran naapuri joka polttaa pahimmillaan ystäväni sanojen mukaan 15 min välein.

Yritin etsiä netistä poikkeussääntöä jonka mukaan passiivisesta tupakoinnnista kärsivä henkilö voisi vedota isännöitsijään ja lakiin jolloin tapauksen alakerran naapuri saisi varoituksen kautta mahdollisuuden joko muuttaa muualle käryämään tai lopettaa tupakointinsa. Tuotoksena lyhyelle etsimistyölleni löytyi tupakkaverkon sivut joissa oli vain vanhan ennakkokäsityksen vahvistavaa tietoa. Esim. ei julkisissa liikennevälineissä jne. virastoissa voi tupakoida.

Osaako/tietääkö joku minkälaisiin lainkohtiin voitaisiin vedota ystävättäreni tapauksessa?

-

Kommentit (4)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

No siis kyseinen asiahan on ihan ylempien tahojen käsittelyssä, jossa mietitään parveketupakoinnin kieltämisen laillisuutta. Mielestäni on kuitenkin erikoista, että nykyään useissa taloyhtiöissä on säännöissä ruoanlaitto kielletty parvekkeella. Itsekin olen grillailusta saanut varoituksen, joten ajattelin vain mennä helpoimman kautta ja luovutin heti.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1478503
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Helsinki+kielsi+parveketupakoinnin+vu...

Koska itselleni ei ole koskaan parveketupakoinnista koitunut kohtuutonta haittaa, niin valitsin vaihtoehdon 'EI'. Itse en toki polttele, mutta se nyt onkin epäolennainen asia.

EDIT: Jos tupakansavu haittaa, niin sitä voi muuttamaan alakertaan asumaan. Häätöä parempi diplomaattinen ratkaisu olisi pyytää vaihtaa tupakoivan kanssaeläkän kanssa asuntoja, molemmat luultavasti voittavat.

Ei parveketupakoinnilla ole mitään terveydellisiä haittavaikutuksia naapureille. Kaverisi on vain luulotautinen valittaja. Tietysti tupakansavu voi olla ärsyttävää toisten mielestä, mutta ei sitä pidä kieltää. Muuten kaikki polttaisivat sisällä ja joka ikinen kämppä olisi pintynyt tervalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Paitsi jos Tupun ylemän linkin takaa paljastuva asiantila on identtinen ystäväni kokemaan huonoon sisäilman laatuun! Tällöin saattaa olla, mikäli tuomarit niin päättävät laki ystävättäreni puolella!!

-

Vierailija

Asia tulee jättää taloyhtiön päätettäväksi. Ei kaikille ihmisille voi sopia samat ratkaisut. Tupakoitsijat valitsisivat ”savuisen” taloyhtiön ja allergikot yms. savuttoman. Kaikki (tai no, ainakin melkein, holhousvaltion kannattajia ei lasketa) olisivat tyytyväisiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat