Seuraa 
Viestejä1918

Last king of Zimbabwe

Afrikan maista kenties tuhoisimpaan taloudelliseen ja inhimilliseen rotkoon ohjannut 30 vuotta vallankahvassa toiminutta Robert Mugabea ei voi ainakaan tyhmyydestä syyttää mitä tulee hänen hankkimiin lukuisiin tutkintoihin joista kornein maan tilaan nähden on Ekonomin tutkinto. Tyhmyyttä ei ole myöskään hänen kykynsä haalia lähipiirilleen nepotistisesti etuisuuksia kuten sotaherroille valkoisilta ryöstettyjen plantaasien hallinnointia, joka on johtanut melkeimpä paratiisimaiseen kukoistukseen tuossa rotusortoa valkoisia kohtaan harjoittavassa Jumalan luvatussa maassa.

Siis yhteenvetona todettakoon, afrikassa on älykkäitä ihmisiä mutta maa-alueiden hallinnoinnin afrikkalaisille ohjaaminen on epäonnistunut pahasti mitä tulee tavoitteeseen edistää tämän alueen taloudellisen painoarvon kasvattamista. Ehkäpä tämä on ollut onnenkantamoinen läntisille lainanantajille heidän riistäessään korkealla korolla diktatoristisesti hallittuja luonnonvaroiltaan rikkaita mutta sekasortoisia alennustilassa olevia maita. Saattaako tämä olla myös osa tietoista politiikkaa, mene ja tiedä?

En tiedä onko se eurooppalaisen ihmisen etu että Kiina investoi afrikan maihin voimakkaasti saaden sieltä hyvän jalansijan raaka-aineiden varantomaina puuttumatta kuitenkaan itsevaltaisten hallitsijoiden itsekkääseen nepotismiiin ja ihmisoikeuksien polkemiseen. Saattaa olla että mikäli valkoinen mies ei keksi kohtalaisen pian jotain muuta metodia hyötyä afrikasta kuin vain pitää niitä velkavankeudessa menee taloudellinen hyöty afrikan potentiaalista lopulta kiinalaisille lopputuotteiden valmistusmaana.

Eu:n tulisi nyt panna jalka tanakasti Afrikan oven väliin saadakseen tyydytettyä sille kallisarvoisten metallien saannin joista tällä hetkellä valtaosa on kiinassa ja jonkin verran Afrikassa.*

PS.Minä en todellakaan osaa sanoa kuka tai mikä taho omaa saatavia afrikasta? Ovatko ne länsimaita vai länsimaissa kenties veroparatiiseissa toimivia "epäEU-isänmaallisia" tahoja joidet tuotot eivät valu EU:n talouteen vai ei..

*http://www.tekniikkatalous.fi/metalli/article466595.ece
http://fi.wikipedia.org/wiki/Robert_Mugabe
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=3607

-

Kommentit (7)

Kiina ei käytä Afrikkaa pelkästään raaka-aineiden noutopisteenä vaan myös ihmiskaatopaikkana jonne se voi tunkea liikaväestöään. Kinkit eivät näin ollen myöskään palkkaa paikallisväestöä töihin kaivoksille tai tehtaille vaan hoitavat itse duunin, afrikkalaiset kun ovat heidän mielestään "laiskoja" ja "ammattitaidottomia" (vaikka meillä hallitus väittääkin toista).

Vaikka haluaisin olla eri mieltä itseni kanssa, niin parempi puoliskoni ( se vähemmän skitso ) sanoo, että EU kohtelee kokonaisuutenaan paremmin kansalaisiaan kuin Kiina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Uusi Suomi
–Meidän ei pitäisi oudoksua kiinalaisia, jotka sijoittavat Afrikkaan. He tietävät, miten vanhat sosialistiset rakenteet puretaan, luodaan toimivat markkinamekanismit, ylläpidetään järjestystä ja taataan jonkinlaisen oikeusvaltion ja hiljalleen esiin kasvavan demokratian edellytykset, sanoi Wahlroos suomalaisilla suurlähettiläspäivillä Helsingissä tiistaina.http://www.uusisuomi.fi/raha/99921-bjor ... n%E2%80%9D

Nuorena stallari, niin vanhana maolainen? Nalle se jaksaa ihailla oligarkian ja valtiokapitalismin yhdistelmää.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Rupes oksettaan kun katoin ton dokumentin, vähän kurjaa toi globaalin talouspolitiikan meininki.. ->
Ulkolinja: Velkataakka
Maailmanpankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto lupasivat auttaa kongolaiset pois köyhyydestä. Lopputulos: köyhyys lisääntyi.*

* YLE TV1
* Keskiviikko 19.1. klo 22.00
* Kesto 00:51:15
* Esitysaikaa 3 päivää jäljellä
* Ohjelman sivut* http://areena.yle.fi/video/1626614

-

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Siis EU.lla ja USA.lla on moraalittomasti oma lehmä ojassa..
Sallivat ylikansallisten yritysten riistää kehitysmaita taloudellisena siirtomaina..
NÄillä mainituilla taloudellisilla koalitioilla tarkoitan yläluokan eli taloudellisen eliitin vallan epämoraaliutta..

-

Tehdäämpä terästä, tuumi Mao ja passitti maanviljelijät alkeelliseen sulattoon ... Sadot jäi korjaamatta kolmena vuonna ja 15 miljoonaa kuoli nälkään. Voi veljet miten arvokasta rautaa.

Afrikkalaiset ei varmaankaan oikein luota eurooppalaisiin (käsitykseni) johtuen lähihistorian tapahtumista (orjakauppa, kolonialismi johon muutamat länsi-euroopan maat syyllistyivät). Voisin kuvitella että suhde Kiinaan lähtee enemmän tabula rasa lähtökohdista, saas nähdä miten kehittyy. Onhan siellä jo ollut jotain mellakoita afrikkalaisten ja aasialaisten välillä muutamissa maissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat