Seuraa 
Viestejä45973

Eikö informaatio välity silloin kun lähetetään alus pisteestä A kohti pistettä B nopeudella 1/4 valonnopeutta ja juuri ennen kuin alus saavuttaa pisteen B, niin pisteestä B lähetetään alukselle haluttava informaatio minkä on tarkoitus mennä pisteeseen C, informaatio on vaikka binääriluku 1010, mikä lähetetään aluksen neljällä rinnakkaisella laserilla pisteessä C oleviin tunnistimiin, joten eikö informaatio silloin kulje reilusti yli valonnopeutta?

Sivut

Kommentit (146)

Valo lähtee lasereista valonnopeudella ja saapuu tunnistimiin valonnopeudella. Kaikkien osapuolien mielestä.

Todellinen kysymys on: miksei se ole valonvauhti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli eetteri on silloin olemassa... en nyt muista nimeltään sitä testiä tai testaajaa, missä valo lähetetään samanaikaisesti eri suuntiin ja verrattiin saapumisaikoja, missä saatiin tulokseksi samat ajat... onko kyseinen koe sitten todettu vääräksi vai miten suhtis selittää sen?

Ettekö juuri väittänyt ettei aluksesta lähetetty signaali kulje nopeampaa kuin paikasta B lähetetty signaali, joten mikä silloin määrittelee että valon pitää kulkea pisteiden A, B ja C suhteen tiettyä nopeutta tai päinvastoin?

Goswell
Seuraa 
Viestejä12690

Hyvä Wiikari, alat lähestyä asian ydintä, ellet jo ole siellä..

Kraken94
Tulisi ottaa huomioon, että aika kuluu sitä hitaammin mitä suuremmalla nopeudella liikutaan.Ja kerroppas kuinka se on mahdollista. Me liikumme kaikkiin kahdollisiin suuntiin, kaikilla mahdollisilla nopeuksilla, juuri nyt. Riippuu vain mihin verrataan. Kuinka aika voisi, edes teoriassa, kulkea erinopeuksilla yhtä aikaa.
Juuri niin, ei mitenkään.

Aikaa ei ole, vain illuusio siitä pirulaisesta. Nopeuttakaan ei ole varsinaisesti, tai on mutta sillä ei ole mitään väliä onko sitä vai eikö ole, jos kaikki liikkuu samaan suuntaan. Vain suuhteelliset nopeuserot ratkaisevat. Mekin vaelletaan moninkertaista valon-nopeutta paraikaa, eikä tunnu missään.

Minun mielestä noin.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12690
derz
Goswell, sekoilussasi on yhtä paljon järkeä kuin purkillisessa sillejä mansikkakakussa.
Mitä kohtaa et ymmärrä. Nopeudella avaruuden suhteen ei ole väliä, vain kohteiden suhteelliset nopeuserot ratkaisevat, ja niitä riittää joka lähtöön..
Vaikkapa meidän ympäristö tässä kohtaa kaikkeutta. Suhteessa jonnekin kauas liikumme hirvittävällä nopeudella, siis sieltä katsoen, siellä kokevat olevansa paikoillaan. Me taas koemme sen kaukaisen kohteen loittonevan meistä, itse olemme muka paikoillaan. Kaikki näyttää loittonevan meistä, sama ilmiö on jokapuolella.

Miten voi määrittää meidän nopeuden, mielestäni ei mitenkään, koska se riippuu vain ja ainoastaan siitä mihin verrataan. Ja koska se riippuu vain ja ainoastaan siitä mihin verrataan, aika ei voi muuttua nopeuden suhteen koska se nopeus muuttuu sen mukaan mihin verrataan, ymmärrätkö, ja verrattaanpa kaikkeen yhtä aikaa.
Me emme ole kaikkeuden napa, vaikka monet niin luulee.

p.s
Joku varmasti pitää tuota gastronomian esimerkkiä herkkuna.

Minun mielestä noin.

Goswell, aikadilataatio pätee kun sovitaan jokin vertailupiste, eikä tehdä kuten sinä, eli todetaan ettei ole mitään nopeuksia kun kaikki liikkuu toistensa suhteen sikinsokin. Se että sinä et ymmärrä tai osaa ei tee aikadilataatiota olemattomaksi.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12690
JaakkoFagerlund
Goswell, aikadilataatio pätee kun sovitaan jokin vertailupiste, eikä tehdä kuten sinä, eli todetaan ettei ole mitään nopeuksia kun kaikki liikkuu toistensa suhteen sikinsokin. Se että sinä et ymmärrä tai osaa ei tee aikadilataatiota olemattomaksi.


Pointti onkin siinä, että niitä vertailupisteitä on kaikki pisteet joita on olemassa yhtäaikaa, näinhän tämä kaikkeus toimii. Ei voi verrata vain kahta pistettä keskenään, vaan kaikkia.
Ja kun verrataan kaikkia pisteitä, jokainen tajuaa ettei aika voi riippua nopeudesta, vaan informaation nopeuden muutos suhteessa havaitsijaan aiheuttaa sen ilmiön suoraan.
Tuo aikadilaatio tulee siis suhteellisten informaation nopeuden muutoksienkautta, mutta se johtuu mielestäni juuri valon-nopeuden rajoituksesta, siitä c:stä lähteen suhteen.
Se aikadilaatio ei aiheuta muutosta lähteessä vain informaatio lähteestä muuttuu.
Loittonevan kohteen informaatio hidastuu havaitsijan suhteen, koska valon-nopeus on rajoitettu, aikadilaatio on mielestäni ihan juuri tuossa.

Ja on toki nopeuksia, mutta niitä on niin paljon yhtäaikaa erisuuntiin ettei aikaa voi suhteutaa niihin kaikkiin. Mietippä piruuttaan kuinka moneen suuntaan liikumme juuri nyt, ja ihan samaan aikaan tuo tapahtuu. Aika ei voi muuttua noiden kaikkien liikesuuntien suhteen, mutta valon suhteellinen nopeus voi. Emme voi ajatella että aika muuttuu aina siellä havainnon kohteessa, ei täällä. Muutos pitää tapahtua molemmissa, sekä lähteessä että havaitsijalla. Kaikki pisteet avaruudessa ovat samanarvoisia, me emme ole kaikkeuden napa. Jokainen kokee olevansa paikoillaan (ellei koe kiihtyvyyttä) kaikki muu loittonee.

Minun mielestä noin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat