Seuraa 
Viestejä2875

Sain yhdeltä tutulta ajatuksen, etsin hieman netistä juttuja, ja mietin että onko tämä ilmiö todellinen, kuinka yleinen, tai kuinka huuhaata.

Englanninkielinen artikkeli:
http://chestofbooks.com/health/natural- ... xemia.html

Toinen artikkeli, peräti vuodelta 1929:
http://www.oldandsold.com/articles27n/obesity-20.shtml

Perusajatus on siis se, että jos ruuansulatus oireilee esim. stressin vuoksi, ja syö paljon proteiinipitoista ruokaa (varsinkin eläinproteiineja), voi käydä sikäli huonosti että suolistobakteerit alkavat mädättää proteiineja suolistossa, jolloin syntyy toksiineja jotka päätyvät verenkiertoon. Seurauksena on vatvasvaivoja, väsymystä, yleinen tulehtunut fiilis ja kaikkea muuta ikävää. Ja tietysti pierettää ja paskat haisevat aivan saatanan pahoille. Lienee tunnettu vaiva suuria proteiinimääriä vetävillä bodareilla ja joillain ylipainoisilla ihmisillä?

Kuinka yleinen ja tunnettu ilmiö tämä on? Kuinka suuri osa siitä on huuhaata? Joissain artikkeleissa väitetään että "heraproteiini ei sisällä "eläviä entsyymejä" ja se on "kuollutta"" - mikä vaikutti vähän omituiselta väittämältä.

Mikä tämän oireyhtymän virallinen nimi on suomeksi? (voin muokata viestin otsikkoa kunhan se selviää)

Omalla kohdallani olen huomannut että naudanliha sulaa huonosti ja siitä tulee minulle raskas olo. Syön sen sijaan possua, kalaa ja kanaa.

Kommentit (3)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Eikö kellään ole sanottavana aiheeseen juuta eikä jaata? Olisi kiinnostanut tämän ilmiön totuudellisuus, onko se pelkkää huuhaata vai ihan oikeasti esiintyvä ilmiö.

En tiedä noista syistä aiheutuneesta suoliston toksemiasta, josta kirjoitit, mutta

candita albicans -hiivasientä on vähän jokaisen iholla ja suolistossa. Se on harmiton, mutta allergian tai muun stressin seuralaisena lisäännyttyään se voi aiheuttaa suolistossa käymistä.
Lisäksi candita albicans pitää ihmisen ikään kuin pienessä humalassa koko ajan. Aivot tylsistyvät ja vasta "raitistuttuaan" huomaa olleensa tylsistynyt.

Lievästi lisääntyneen candita albicansin saa kuriin kun ei syö valkoisia vehnäjauhoja eikä sokeria, sillä ne ovat canditan ruokaa. Happamat ruuat ja piimä ruokajuomana hillitsevät canditaa.

Virallinen lääketiede ei vielä pidä candita albicansin aiheuttamaa suoliston käymistilaa sairautena. Agiocur ja Vi-siblin -rakeita saattavat lääkärit sentään suositella, joista on hiukan apua. Molempia saa ilman reseptiäkin apteekista.

Luontaistuotekaupan Candita forte sisältää useita canditan tappajia ja Biosidin on greipinsiemenuutetta. Molemmat ovat tehokkaita canditan tappajia.
B-vitamiineista parasta ovat puna-musta-valkoisessa purkissa olevat (luulen, että niiden taika on mm. siinä, ettei niissä ole hiivaa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Söi mitä hyvänsä suolistobakteerit joka tapauksessa mädättävät kaikenlaista ruuan jämää suolistossa, enemmälti varmaan kuituja. Siellä kun on hapettomat olosuhteet, ne ei kompostoidu. Suolistossa vapautuu koko ajan toksiineja ja sytokiineja ja ihminen sietää niitä melko hyvin, ainakin endotoksiineja. Eksotoksiinit on käsittääkseni vaarallisempia (esim. botuliini). Molemmat aiheuttavat tulehduksia melkeinpä missä tahansa elimistössä. Ravinnon koostumus määrää sen mitkä bakteerilajit viihtyvät suolessa ja mitä lopputuotteita fermentaatiossa syntyy ja sitä kautta mm. piereskelyn määrän ja hajun. Entsyymi-käsite on minulle vielä hieman epäselvä. Opin että esim. laktoosi toimii E.colilla entsyyminä joka katalysoi sellaisen proteiinin tuottoa joka muokkaa E.colin aineenvaihduntaa niin että se pystyy pilkkomaan laktoosia. Mikä on siis entsyymi, voiko kaikki yhdisteet olla entsyymejä? Tässä tapauksessa laktoosi aktivoi geenin joka mahdollistaa laktoosin käytön energiaksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat