Seuraa 
Viestejä45973

"Toisin kuin voisi luulla kovat äänet tai toistuva melualtistus eivät liittyneet kuulon heikkenemiseen. Myöskään toistuvat korvatulehdukset tai ampumaharrastus eivät selittäneet tuloksia. Ainoa selittävä tekijä oli perheen tulotaso. Kuulon heikentymät olivat yleisempiä nuorilla, joiden perhe eli köyhyysrajan alapuolella."
http://www.helistin.fi/?page=2265932&id=0025651#

Jaahas...

Kommentit (4)

Vierailija

Ei tossa sinänsä mitään uskomatonta ole kun miettii että Singaporen nuorisosta suurin osa on likinäköisiä johtuen d-vitamiinin puutteen aiheuttamasta silmämunan pitkulaisuudesta.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

kuulun nuoriin, jotka aina ovat kuunnelleet musiikkia kovalla siellä missä se on mahdollista. olen myös havainnut, että jos musiikki soi liian kovalla niin korvani kehittävät niihin vaikkua vaimentamaan melutasoja. kuulun myös niihin nuoriin, joilla ei missään kuulotestissä ole todettu kuulossa olevan mitään vikaa.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jees
Ei tossa sinänsä mitään uskomatonta ole kun miettii että Singaporen nuorisosta suurin osa on likinäköisiä johtuen d-vitamiinin puutteen aiheuttamasta silmämunan pitkulaisuudesta.Saisiko viitteen? En ole ennen kuullut d-vitamiinivajeen ja likinäköisyyden yhteydestä.

Suora lainaus Tieteen Kuvalehdestä 9/2008, liittyen siis tähän likinäköisyyden ja D-vitamiinin puutteen yhteyteen:

"Tutkijat vertailivat taittovirheiden yleisyyttä Australiassa ja Singaporessa. SIngaporessa jopa 90% 17-vuotiaista miehistä on likinäköisiä, Australiassa vastaava luku on 20-25%. Eron syy ei voi olla geneettinen, sillä geenit eivät voi muuttua niin paljon niin lyhyessä ajassa. Tutkijoiden selitys on se, että australialaisnuoret viettävät neljä kertaa niin paljon aikaa ulkoilmassa kuin singaporelaiset. Avainasemassa on dopamiini, jonka eritystä auringonvalo kiihdyttää. Se paitsi säätelee mielialaa myös hillitsee silmän kasvua. Liian pitkä silmämuna aiheuttaa likitaitteisuutta: kuva ei muodostu verkkokalvolle vaan sen eteen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat