Seuraa 
Viestejä45973

http://www.iltalehti.fi/2006/01/09/2006 ... 1_uu.shtml

Meduusat ovat näköjään yllättävän myrkyllisiä. Itse en olisi suoralta kädeltä mennyt rankkaamaan niitä tappavimmiksi elukoiksi. Ensinnä tulisi kai mieleen joku käärme tai hämy. Vaikka ihminen taitaa vaarallisuudessaan vetää reilusti pisimmän korren.

Minkä sortin myrkkyä noissa meduusoissa on?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Meduusamyrkkyä.

Ei ole tutkimus kovin pitkällä noissa. Googleta "box jellyfish" ja "carukia barnesi", niin saat lontooksi tietoa. "Kuutiomeduusa" kertoo myös jotain.

Niin ja viisastelijoille: Tiedetään. Carukia barnesi EI ole ihan sama asia kuin meriamppari. Mutta saman näköisiähän ne kaikki on...

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Olimme reilu vuosi sitten vaimoni kanssa lomailemassa Kossilla, mukanamme oli lapsemme kaksi virkeää tytärtä. Siellä oli meressä pieniä, noin 3 - 4 cm kokoisia meduusoja.
Lapset yrittivät ottaa niitä kiinni kunnes huomasin tilanteen, olin saada "sydärin" heidän puuhistaan, ja kielsin heitä selkäsaunan uhalla koskemasta niihin.
En tiedä olivatko ne Kossin meduusat myrkyllisiä mutta aina sopii epäillä kun on kysymys meduusasta.

Pelottava otus tuo laatikkomeduusa.

http://www.dundernews.com/vaarallinen/l ... elly.shtml

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei tarvi olla tappavaa, että voi kieltää. Ihan tavallinenkin limaläjä onnistuu saamaan pahan nokkosihottuman ja vesipelon.

Nimim. "Kokemustako?"

Tanskan länsirannikon dyyneillä uskalsin mennä uimaan, mutta kamala punainen meduusa länttäytyi lähiköntaktiin ja jälki punotti, turposi ja kirveli kuin nokkospuskan jäljiltä.

Ystävälliset taskalaiset kiikuttivat oitis kortisonivoidetta ja ihmettelivät, miksi en tiennyt että vain vaaleankuultavat meduusat ovat vaarattomia,oranssiympyräiset polttavat.

Heidän oli vaikea ymmärtää, että Suomessa ei meduusoita juuri ole.

Mummo

Kun olin perheeni kanssa Tanskassa niin näin isoja meduusoja, mutta tuskin ne olivat noin myrkyllisiä.

Ainakin ginnesin kirjassa joskus taannoin maailman myrkyllisimmäksi otukseksi mainittiin "merikäärme". Tarkempaa luokitusta ei siellä annettu. Ei kait niittä sitten ole kuin se yksi the merikäärme. vrt. the sun, the moon jne.

author="<a href="http://library.thinkquest.org/C007974/2_3sea.htm">http://library.thinkquest.org/C007974/2_3sea.htm</a>" kirjoitti:
"Sea snake venom is more toxic than the venom of land snakes. Despite this fact, its bites are rarely fatal..."

Tämän mukaan se on myrkyllisempi kuin maalla asustelevat sukulaisensa, muttei kuitenkaan yltiöpaha.

author="<a href="http://library.thinkquest.org/C007974/2_1box.htm">http://library.thinkquest.org/C007974/2_1box.htm</a> sen sijaan" kirjoitti:
"Box jellyfish is considered the most venomous marine creature. It can kill more people than stonefish, sharks and crocodiles combined."

Tuolta toisen aiheen ketjusta löytyi linkki, joka selvitti asian perinpohjaisesti:

author="<a href="http://www.chucknorrisfacts.com/">http://www.chucknorrisfacts.com/</a>" kirjoitti:
"Contrary to popular belief, Chuck Norris, not the box jellyfish of northern Australia, is the most venomous creature on earth. Within 3 minutes of being bitten, a human being experiences the following symptoms: fever, blurred vision, beard rash, tightness of the jeans, and the feeling of being repeatedly kicked through a car windshield."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat