Seuraa 
Viestejä45973

Moi,

Alkoi pari viikkoa sitten kesäloma ja mittasin verenpaineen ja painon. Oli tullu muutama kilo lisää ja verenpaine tapitti 158/108 lukemissa vaikka oli kahdet verenpainelääkkeet. Tuosta sain kimmokkeen aloittaa painonpudotuksen ensimmäisen viikon aikana paino tippui 4kg. Nyt tuntuu painon pudotus vähän tasaantuneen. Verenpaine pomppii 130/85 tasolla vaikka jätin verenpainetta alentavan nesteenpoistolääkkeen pois. Tuntuu aika dramaattiselta tuo muutaman ylipainokilon vaikutus verenpaineeseen. Vielä pitäisi 8kg rypistää niin olisi tavoitteessa.

Sivut

Kommentit (23)

Olet ilmeisesti aloittanut liikunnan harrastamisen tuon viikon aikana? Verenpaineeseenhan ei vaikuta pelkästään painon lasku, vaan hyvin pitkälti jo pelkkä liikkuminen ja terveellisempi ruokavalio. Stressi on myös yksi suurimmista yksittäisistä verenpainetta kohottavista tekijöistä.

Ota rennosti, liiku ja syö terveellisesti niin eiköhän sama kehitys jatku. Jos toisena verenpainelääkkeenäsi on beetasalpaaja, eikä sille ole muita käyttöaiheita, niin kannattaa ehkä käydä juttelemassa lääkärille sen vaihtamisesta jos meinaat liikkua enemmänkin.

Onko verenpaineen mittaustekniikka varmasti kunnossa?

Verenpaineeseen vaikuttaa aika lailla sekin, milloin ja miten se mitataan....

Suosittelen aamumittausta kun et ole vielä noussut sängystä ylös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aamu ja iltamittaussarja antaa luotettaviomman kuvan. Aamulla juuri herättyä makuulla olkavarresta ja illalla vartin loikoilun jälkeen, mieluiten tallentavalla mittarilla viikon jaksoissa kuukauden välein.

Käsivarren paksuus ei vaikuta muuten kuin että mansetit ovat yleensä liian lyhyitä.

Koholla oleva insuliini ilmeisesti on myös yksi verenpainetta nostava taustatekijä. Oma verenpaineeni (sukurasitus) normalisoitui muutamassa viikossa vähähiilihydraattisella ruoalla. Kaikilla se ei kuitenkaan ole riittänyt/toiminut.

Mimei
Koholla oleva insuliini ilmeisesti on myös yksi verenpainetta nostava taustatekijä. Oma verenpaineeni (sukurasitus) normalisoitui muutamassa viikossa vähähiilihydraattisella ruoalla. Kaikilla se ei kuitenkaan ole riittänyt/toiminut.Mittaan verenpaineen aamulla ja illalla ja keskellä päivääkin jos siltä tuntuu. Laitoin tulokset exceliin joka tekee tuloksista käppyrät. Kaikissa kuvaajissa näkyy exp funktion mallinen laskeva käyrä. Saman mallinen käppyrä kuin kondensattorin purkautuessa vastuksen läpi, jos tämä vertaus selventää. Alun jälkeen ei kovin isoja painon pudotuksia tule mutta käyrästä näkee että oikeaan suuntaan mennään.

Kaikilla lähisukulaisilla on myös verenpainetta. Mitä on käytännössä vähähiilihydraattinen ruokavalio?

Vältetään tärkkelystä ja lisättyä sokeria. Eli viralliseen lautasmalliin jos vertaa, niin peruna/riisi/pasta ja leipä pois, tilalle vihanneksia ja rasvaa, esim. oliiviöljyä tai voita. Lihaa, kalaa, juustoa, kananmunaa reilusti mutta ei ylettömästi, ja normaalirasvaisina. Hedelmiä ja marjoja kohtuullisesti lähinnä jälkiruoaksi.

Tyylejä on kuitenkin monia, jokainen tuunaa omansa kroppansa ja makunsa mukaiseksi.

Kumma miten makuaisti herkistyy kun on vähän pienemmällä ravinnolla. Kaikkessa mitä syö tuntuu olevan vallan hyvät aromit. Esim paljas näkkileipä maistuu vallan herkulliselta. Toinen mitä ennen ei voinut sietää oli makeuttamaton kahvi. Nyt kahvin aromi maistuu pitkään ja hyvältä.

Mimei
Joku väitti että perus kotimittarit antaisivat liian korkeita arvoja, jos käsivarren ympärys on suuri?Mittari kannattaa ottaa seuraavalla kerralla mukaan lääkäriin ja kalibroida siinä samalla käynnillä. Ei se sen kummallisempaa ole. Mittavirhelukema vaan lapulle muistini.

Lyde
... Tuosta sain kimmokkeen aloittaa painonpudotuksen ensimmäisen viikon aikana paino tippui 4kg. Nyt tuntuu painon pudotus vähän tasaantuneen...Ensimmäisen viikon painonpudotus oli vettä. Nesteen poistuminen laskee heti verenpainetta.

Moi,

No nyt on kaksi viikkoa painonpudotusta takana. Eka viikolla tippui paino 3,8kg ja toisella 1,4kg. En enää ota mitään verenpainelääkettä kun pysyy normaaleissa lukemissa muutenkin. Verenpaine vähän pompsahti kun kävin yhtenä iltana poketurnauksessa mutta sen jälkeen palautui normaalille tasolle.

Vaikuttaako verenpaine mielialaan vai mieliala verenpaineeseen? Kun tuntuu siltä että verenpaineen ollessa koholla ei kerta kaikkiaan pysty ns. "ottamaan rennosti"? Sitä ikään kuin "ottaa pultit" kun mieleen tulee aikaisemmin sattuneita asioita.

Ajelen fillarilla sellaisia 12km lenkkejä päivässä. Muutaman kerran olen käynnyt aaamulenkillä. Pitemmän matkan juoksu tuntuu aika tuskaiselta, fillarilla voi vauhdin säätää niin että vähän hengästyy ja hikoilee. Lenkillä olenkin puolet kävellyt ja puolet juossut.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat