Seuraa 
Viestejä45973

Haluan heti alussa sanoa, että tarkoitan tässä "helvetillä" raamatun kuvaamaa surkeutta, joka jatkuu ja jatkuu ikuisesti.
Pelkkä elämän loppuminen si ole mielestäni helvetti tietenkäään.
Mutta uskotteko helvettiin, jossa ihmisiä ikuisesti kidutetaan ja hallitaan.
Koska varmaan suurin osa ihmisistä ei usko tällaiseen, toivoisin vastauksia ja perusteluja aluksi vain niiltä, jotka uskovat kyseiseen instituutioon.
Jos vielä uskoo "Jumalaan", niin miten tämä sopii Hänen rakkautensa kanssa?
Mikä johtaa ihmistä tällaiseen kurjuuteen?
Missä se käytännön raja menee, jossa ihmiset erotetaan helvetistä?
Uskooko ihminen siihen mitä toivoo vai onko helvetti uskontojen kehittämä asia, jotta ihmiset saataisiin uskontojen ruotuun?

Sivut

Kommentit (18)

Jos nyt puhutaan nimenomaan kristinuskon helvetistä, niin sinnehän tuomitaan kukin tekojensa mukaan, siis tavallaan kyse on omasta valinnasta.

8 Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema."Kuvitellaan tilanne, että lapsesi on ensin raiskattu, sitten sadistisesti kidutettu, minkä päätteeksi vielä polttomurhattu, niin takuulla herää alitajuinen toive siitä, että tekijät tulisivat saamaan jonkin palkan teoistaan, jos ei tässä elämässä, niin sitten myöhemmin. Kuitenkin kristinusko korostaa anteeksiantamista, joten pahantekijöitäkään ei tule tuomita, sillä "Niin kuin te mittaatte, niin teille mitataan."

Luulen, että oletettu helvettituomio voisi kohdata minutkin, koska en tee niitä tekoja, joita kristinusko velvoittaa, enkä myöskään ole minkään sortin uskovainen. Helvettiuskomuksen paradoksi tulee esille siinä, että pahiksen palkaksi tallustettuaan n. 100 vuotta maan päällä joutuu hän sen jälkeen iankaikkiseen kadotukseen. Eikö iankaikkisuus ole pikkaisen yliammuttua suhteutettuna muutamaan vuosikymmeneen maan päällä..

Helvettiuskomus on vastannut aikansa tarpeisiin, köyhät olivat todellakin köyhiä, katovuosina ruokaa ei ollut, irrationaalisesti liitettiin kädet yhteen, josko ruokaa kuitenkin tulisi. Kitsas, palatsissa luksuselämää viettänyt hallitsija ei luovuttanut leipäviljaa alamaisilleen, ehkäpä alamaiset toivoivat, että tuli polttelisi hallitsijan takamusta joskus..

Tietysti helvetillä paimennettiin myöhemmin kansalaisia herran nuhteessa, kääntyen alkuperäistä tarkoitustaan vastaan, aivan kuten kristinusko itsekin aiemmin. Kristinuskoon kääntyi ihmisiä yhteiskuntaluokasta riippumatta sen sanoman tähden, mutta kun kristinusko virallistettiin, niin tuli entisestä vainotusta muiden vainoaja, kaikki kääntyi päälaelleen, vrt. kommunismi Neuvostoliitto.

Helvetissä taisi loppujen lopuksi olla kyse yhteisön toimivuudesta, tekemällä noin oli ok. tekemällä noin oli väärin ja yhteisön toimivuus kärsi, vrt kymmenen käskyä:

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
3. Pyhitä lepopäivä.
4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
5. Älä tapa.
6. Älä tee aviorikosta.
7. Älä varasta.
8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Mielestäni Javertilta tuli hyvä kirjoitus. Siksi haluankin tuoda toisenlaisen katsannon esiin. Voisiko maanpäällinen elämä olla helvettiä? Joillekkin epäonnekkaille tällä planeetalla elo ihmisruumiissa voi olla todellista helvettiä. Kun kätesi joutuu tahtomattasi lihamyyllyyn jauhaen kyynärpäähän asti kättäsi, niin elämä ei ainakaan sillä hetkellä ole kovinkaan ihanaa. Joillekkin elämä on jatkuvaa kärsimystä fyysisesti, henkisesti tai molempia yhtä aikaa. Keskustelusta voi saada oikein mielenkiintoisenkin pohdinnan niin halutessamme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Javert

Helvetissä taisi loppujen lopuksi olla kyse yhteisön toimivuudesta, tekemällä noin oli ok. tekemällä noin oli väärin ja yhteisön toimivuus kärsi, vrt kymmenen käskyä:

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
3. Pyhitä lepopäivä.
4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
5. Älä tapa.
6. Älä tee aviorikosta.
7. Älä varasta.
8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.Mitäs mahtoi tapahtua seuraaville:
- Älä harrasta etnistä puhdistusta
- Älä harrasta rasismia
- Älä aseta ihmisiä eriarvoiseen asemaan heidän sukupuolensa perusteella
- Älä aseta ihmisiä eriarvoiseen asemaan heidän sukupuolisen suuntautumisen perusteella
- Äĺä harrasta pedofiliaa
- Älä kiduta kanssaihmisiäsi
- Älä orjuuta kanssaihmisiäsi
- Älä kiduta eläimiä
- Älä aseta kanssaihmisiäsi eriarvoiseen asemaan heidän kulttuurinsa,
uskontonsa, etnisen taustansa tai yhteiskunnallisen vakaumuksensa vuoksi
- Älä tuhoa luontoa
-Ota huomioon myös jälkeläistesi tulevaisuus kaikissa toimissasi

Jne jne...

Tosi surkeat "kymmenen käskyä" etiikan ja moraalin kannalta, mutta en ole koskaan ymmärtänytkään pähkähullua käsitettä nimeltään "kristinusko".
(jolla ei ole koskaan ollutkaan mitään tekemistä käsitteiden "moraali" tai "etiikka" - kanssa).

Menikö Moosekselta kenties rikki muutama lakitaulu hänen kompuroidessaan
Siinain vuorilla? Vai oliko näiden "kristittyjen" jumala hieman heikkolahjainen?

Ihmetteletkö kenties, miksi nykyaikainen länsimainen oikeuskäsitys perustuukin romaaniseen lainsäädäntöön tietämättömien paimentolaisen "kristittyinä" itseään pitävien "lakikäsityksen" sijasta?

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Jos puhutaan ihan kirjaimellisesti raamatullisesta helvetistä ja miten sinne joutuu, niin 99,99999% ihmiskunnasta kituu helvetissä lopun elämäänsä. Tai olemassaolonsa, miten tämän nyt sitten käsittää.

Jos raamatullinen helvetti on todellisuutta, niin jumala on pahin ihmisvihaaja koko ihmisen olemassaolon historiassa. Hän on myös ainoa jolla on lopullinen päätösvalta kaikkeen. Ja joka loi meidät kuvakseen? Ja rakastaa meitä?

Tämä kaikki on erittäin epäloogista.

Rakasta lähimmäistäsi, tee hänelle kuten toivoisit itsellesi tehtävän. Älä tapa. Nämä ovat kaikki hyviä ohjeita, uskot mihin tahansa.

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371

En usko. Helvetistä ei ole mitään todisteita.

Vuonna 1809 venäläinen sotilas kirjoitti nykyisen Ruotsin alueen olevan kuoleman valtakunta. Niina Mikkosen mukaan Ruotsi on sammuva yhteiskunta. Ehkä se paholaisen valtakunta ei ollutkaan Neuvostoliitto.

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Javert
Jos nyt puhutaan nimenomaan kristinuskon helvetistä, niin sinnehän tuomitaan kukin tekojensa mukaan, siis tavallaan kyse on omasta valinnasta.

Eihän kyse todellakaan ole millään tavalla omasta valinnasta, vaan Jahven valinnasta. Se kieroutunut, kostonhimoinen ja keskenkasvuinen olentohan ihmiset helvettiin heittää. Paitsi tietysti ne, jotka pyytävät Jahvelta anteeksi, ihan sama mitä on tehnyt.

Lapsenraiskaajamurhaajatkin välttyvät ikuiselta kidutukselta, kunhan muistavat pyytää Jahvelta anteeksi, pskat uhreista ja heidän mielipiteistään. Vastaavasti jos olet elänyt moraalisesti ja oikein, mutta ei-kristittynä oletkin tehnyt jotain, minkä tämä kiduttajajumala on päättänyt "synniksi", niin helvetti odottaa ikuisine kidutuksineen.

Minun on hyvin vaikea mieltää hyväksi olennoksi jumalaa, joka on luonut ihmiset palvomaan itseään ja leikkimään näitä lapsellisia leikkejä hänen säännöillään tai muuten päädyt helvettiin ikuiseen kidutukseen. "Antoi ainoan poikansa meidän syntiemme tähden", aika paksua ottaen huomioon että kyseinen jumalolento on itse keksinyt koko synnin käsitteen ja siitä rankaisemisen.

Vastauksena otsikkoon, en usko helvettiin niin kuin en taivaaseen sun muihinkaan uskonnollisiin löpinöihin.

Raamatun helvetti ainakin olosuhteiden osalta toteutuu parhaillaan aika monelle miljoonalle ihmiselle, nyt, täällä.

Taivas toteutuu täällä harvemmille, mutta joillekin, ja kaikkea siltä väliltä sitten lopuille.

Tuonpuoleisen jako kahteen on samaa digitaalista dualismia joka saa ihmisen pysymään teini-ikäisen tasolla ajattelussa, eli joko jokin on tai ei ole, täysin ehdottomasti.

Kuolemanjälkeinen kiduttaminen on hankalaa - ruumista ei ole, eikä siksi kipuakaan.

Paljon kätevämpää on buddhalainen tyyli, jossa ihminen korjaa karman kautta kylvämänsä siemenet jo eläessään, ja joutuu helvettiin tai pääsee taivaaseen.

Uskoisin että Jeesus yritti saada tätä elämänaikaista Taivas- tai helvettitilaa kylvövertauksillaan mukaan Raamattuun, mutta oli liian symbolista silloin, kuten nykyäänkin.

Eli ei tajuta ilmeistä, vaan uskotaan mielummin sokeasti johonkin mistä kellään ei ole mitään hajua.

Sekös vasta helvetillistä on niille jotka ovat täällä näiden massojen päähänpistojen armoilla ja heidän äänestettyjensä päätösvallan ikeen alla. Etenkin kun populismilla saadaan keskitettyä kaikista juntimpien äänet vaalien voittajille. Se jos joku on portti helvettiin.

EDIT: Lopetin uskonnontunneilla käynnit kun en saanut silloiselta opettaja-pastoriltamme mitään vastausta kysymykseeni siitä, joutuuko vastasyntynyt helvettiin.

Sillä jos vastasyntynyt pääsee taivaaseen, mikä olisi kyllä epäreilua meitä muita kohtaan jotka joutuvat todistamaan kelpoisuutensa, niin kannattanee meidän tappaa kaikki vastasyntyneet, sillä he pääsevät siten suoraan taivaaseen.

Jos taas vastasyntynyt joutuu helvettiin, niin sekin on aika epäreilua.

Käski kysymään uudelleen tunnin jälkeen, ja sitten kun menin kysymään, niin sanoi että hänellä on vähän kiire.

Miten tämän laita on, papit, piispat ja pastorit? Pääseekö vastasyntynyt suoraan taivaaseen jos kuolee?

Ja tämä varmaan loukkaa monia, anteeksi.

Armitage

EDIT: Lopetin uskonnontunneilla käynnit kun en saanut silloiselta opettaja-pastoriltamme mitään vastausta kysymykseeni siitä, joutuuko vastasyntynyt helvettiin.

Sillä jos vastasyntynyt pääsee taivaaseen, mikä olisi kyllä epäreilua meitä muita kohtaan jotka joutuvat todistamaan kelpoisuutensa, niin kannattanee meidän tappaa kaikki vastasyntyneet, sillä he pääsevät siten suoraan taivaaseen.

Jos taas vastasyntynyt joutuu helvettiin, niin sekin on aika epäreilua.

Käski kysymään uudelleen tunnin jälkeen, ja sitten kun menin kysymään, niin sanoi että hänellä on vähän kiire.

Miten tämän laita on, papit, piispat ja pastorit? Pääseekö vastasyntynyt suoraan taivaaseen jos kuolee?


Luepas Uudesta Testamentista ns. lasten evankeliumi ja mieti sen jälkeen, mihin lapset kristillisen uskon mukaan päätyvät. Kyseisessä kohdassa siteerataan itseään Kristusta, joten vastausta on vaikea muuksi muuttaa.

Vaikeapa helvettiä on kiistää sellaisen, joka Jeesuksen opetuksiin uskoo, siksi vahvasti se puskee opetuksissa läpi. Kiistäjä joutuu sivuuttamaan niin suuren osan Raamatun sisällöstä, että voidaan kysyä miten mielekästä jäljellejääneeseenkään on enää uskoa.

Se, millainen tuo kadotus sitten on, onkin toinen kysymys. Jeesus puhuu opetuksissaan kuvaannollisella kielellä, niin myös kadotuksesta puhuessaan. Ottaessaan puheet tulimerestä ja hampaiden kiristyksestä konkreettisesti, joutuu kyllä hakoteille.

kulkutauti
Voisiko maanpäällinen elämä olla helvettiä?

Joillekkin elämä on jatkuvaa kärsimystä fyysisesti, henkisesti tai molempia yhtä aikaa.
Mutta sitähän UT:n päähenkilön elämä käytännössä oli..

Siksipä kristinusko onkin niin toimiva meemi:

Boyerin mukaan uskonnossa on jotain, mikä saa sen välittymään sukupolvelta toiselle. Kyse on elinkelpoisten ajatusten siirrosta, jota on luonnehdittu meemin eli mielen viruksen käsitteen avulla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonnon_a ... scal_Boyer

Jos Helvetin todennäköisyys on vaikkapa promillen sadasosa, niin TEHKÄÄ KAIKKENNE ETTÄ VÄLTÄTTE SEN !! Pari miljardia ihmistä pitää sitä aika varmana.

Raamatun peruspilareita on se, että DNA:han (eli omatuntoon) on ohjelmoitu tieto oikeasta ja väärästä. Nekin jotka eivät ole kuulleet Sparraajasta, tuomitaan tekojensa mukaan. Harmi että tätä geeniä ei ole etsitty.

On mahtavaa että Sparraaja kävi täällä !! Kiitos Jeesus !

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
justme
Armitage

EDIT: Lopetin uskonnontunneilla käynnit kun en saanut silloiselta opettaja-pastoriltamme mitään vastausta kysymykseeni siitä, joutuuko vastasyntynyt helvettiin.

Sillä jos vastasyntynyt pääsee taivaaseen, mikä olisi kyllä epäreilua meitä muita kohtaan jotka joutuvat todistamaan kelpoisuutensa, niin kannattanee meidän tappaa kaikki vastasyntyneet, sillä he pääsevät siten suoraan taivaaseen.

Jos taas vastasyntynyt joutuu helvettiin, niin sekin on aika epäreilua.

Käski kysymään uudelleen tunnin jälkeen, ja sitten kun menin kysymään, niin sanoi että hänellä on vähän kiire.

Miten tämän laita on, papit, piispat ja pastorit? Pääseekö vastasyntynyt suoraan taivaaseen jos kuolee?


Luepas Uudesta Testamentista ns. lasten evankeliumi ja mieti sen jälkeen, mihin lapset kristillisen uskon mukaan päätyvät. Kyseisessä kohdassa siteerataan itseään Kristusta, joten vastausta on vaikea muuksi muuttaa.Mikä ihmeen lasten evankeliumi. Eihän siellä ole kuin Matteuksen, Markuksen, Luukkaan ja Johanneksen evankeliumit.

Ihmeellistä että jonkun uskonnon harjoittajat aina pitävät oletusarvona että heidän uskontoonsa kuulumattomat tietävät heidän uskontonsa pohjana olevan kirjallisen sepustelman kaikki kohdat ja paikat jonkin ihmeellisen nevö hööt ov -nimikkeen perusteella. Missä siellä Raamatun sisällysluettelossa lukee että Lasten Evankeliumi?!

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Finlandes
Lektu-Elli
Jos Helvetin todennäköisyys on vaikkapa promillen sadasosa, niin TEHKÄÄ KAIKKENNE ETTÄ VÄLTÄTTE SEN !!

Joutuvatko trollit helvettiin?Trolleilla on oma helvettinsä. Siellä on hienot pelit ja pensselit, mutta verkkoyhteys ei toimi lainkaan.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Finlandes
Lektu-Elli
Jos Helvetin todennäköisyys on vaikkapa promillen sadasosa, niin TEHKÄÄ KAIKKENNE ETTÄ VÄLTÄTTE SEN !!

Joutuvatko trollit helvettiin?Kyllä se on ihan tosissaan..

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat