Seuraa 
Viestejä45973

Kesken pelin ilmestyy ruutuun tilkkutäkkiä muistuttava ja koko ruudun peittävä grafiikkasuttuprötö, jpoka vaatii koneen resetoinnin. Ongelma ilmenee nimenomaan pelien yhteydessä, ei "normaalikäytössä".

Kenkkuilua alkoi ilmetä ajallisesti noin viikko muistien kellottamisen jälkeen (1033Mhz ->1600Mhz). Huomattava toki on, että muistit olivat tätä ennen toimineet alikellotettuna ja nimenomaiset muistit oli tarkoitettukin tuohon kellotaajuuteen, jolle ne nyt asetin. Eli mikäli paketin kanteen on uskominen, muistien pitäisi toimia nikottelematta tuolla kellotaajuudella.

Ensimmäinen kenkkuilu korjaantui näytönohjaimen ajurien päivityksellä ja kellotaajuuden pudottamisella (1600Mhz -> 1333Mhz), mutta nyt alkoivat ongelmat uudestaan. Merde!

Kokoonpano (oleelliset):
[size=85:2nw3m197]WinXP 64
ASUS Striker II EXTREME 790i SLI ULTRA
Corsair 1600mhz DDR3 4gb
Intel Core 2 Quad 9650 3Ghz (jäähdyttäjänä coolermaster gemini II)
PointOfView Gforce GTX 280
Kotelona NZXT Lexa (tuulettimia löytyy kokonaista kuusi kappaletta, kotelosta neljä ja jäähdytinsiilin päältä kaksi)
Virtalähteenä 850W (merkkiä en nyt muista)[/size:2nw3m197]

Sivut

Kommentit (30)

No laske kellotaajuus takaisin 1033 Mhz:iin ja katso mitä tapahtuu. Olennaista ei ole tuulettimien määrä vaan komponenttien lämpötila. Esim. furmarkilla näkee näytönohjaimen tilanteen tosin en tiedä onko muistille omaa softaa. Voihan sitä manuaalisestikin yrittää mitata.

Voisiko kyseessä olla BIOSin ongelma?

JW kirjoitti:

No laske kellotaajuus takaisin 1033 Mhz:iin ja katso mitä tapahtuu.
Tämä on varmaan tehtävä seuraavaksi. Sinänsä outoa, koska kaiken järjen mukaan palikoiden pitäisi toimia tuolla 1600Mhz:n kellotaajuudella. Minkälainen vaikutus tuolla kellotaajuuden muuttamisella on koneen suorituskykyä ajatellen?

Olennaista ei ole tuulettimien määrä vaan komponenttien lämpötila.
Tietysti. Nuo muistipalikat ovat tosin Coolermasterini tuuletinten varjossa, joten luulisi kyseisten saavan osakseen ainakin jonkinasteista viilennystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sakarias
Voisiko kyseessä olla BIOSin ongelma?Kaikki on mahdollista.

Sakarias
JW kirjoitti:
No laske kellotaajuus takaisin 1033 Mhz:iin ja katso mitä tapahtuu.
Tämä on varmaan tehtävä seuraavaksi. Sinänsä outoa, koska kaiken järjen mukaan palikoiden pitäisi toimia tuolla 1600Mhz:n kellotaajuudella. Minkälainen vaikutus tuolla kellotaajuuden muuttamisella on koneen suorituskykyä ajatellen?Oli eräs aika kun yritin itsekin päästä selvyyteen kellotaajuuden ja latenssin välisestä vaihtokaupasta. Sain sen kuvan, että kellotaajuus ei vaikuta niin voimakkaasti peleihin vaan latenssi on keskeisempi. Vastaavasti kuvankäsittelyohjelmissa kellotaajuus on tärkeämpi.

Olennaista ei ole tuulettimien määrä vaan komponenttien lämpötila.
Tietysti. Nuo muistipalikat ovat tosin Coolermasterini tuuletinten varjossa, joten luulisi kyseisten saavan osakseen ainakin jonkinasteista viilennystä.Kunhan kotelon läpi on hyvä virtaus niin siinä ei ole paljon muuta tehtävissä. Suhteellisen edullisia nestejäähdytteisiä ratkaisuja on jo prosessorille ja varmaan tulee vielä muillekin komponenteille.

Sakarias
JW kirjoitti:
...latenssi on keskeisempi.
Latenssi?Muistilla on kolme yleisesti ilmoitettua speksia: koko, kaista/kellotaajuus ja latenssi. Latenssi yleensä on neljän numeron sarja esim. 3-3-3-4. Latenssi kuvaa viivettä ja mitä pienempi se on sen parempi. Netistä löytyy paljon tietoa latenssista, joskin se on hieman sekavaa. Tässä on klassinen alkupiste.

http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_latency

Näyttää ainakin siltä, että BIOS olisi päivityksen tarpeessa. Uusin näyttää ilmestyneen viime helmikuussa, enkä ole koteloon kiinnittämisen jälkeen päivityksiä asennellut - paitsi tietystikin äänikorttiajurit.

jees kirjoitti:

Onko sun muistit vierekkäin vai samanvärisissä sloteissa?
Pitää varmistaa, jahka pääsen valvontahommista takaisin kotio koneen äärelle. Sisällä on ahdas johtohelvetti, ja muisteihin käsiksi pääseminen edellyttää jäähdyttimen poisruuvaamista - varsin ikävä tehtävä. Asiasta toiseen, mitä tuon mainitsemasi nyanssin merkitys on?

Vierailija

No joka tapauksessa samanvärisiin slotteihin.

Sun FSB on 1333Mhz. Osta uus prossu jos haluut nostaa muistit sinne 1600Mhz
Toi emo ei suoraan tue muuten FSB1600Mhz, vaan pelkästään kellotettuna.
Case solved

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Näin äkkiseltään kuulostaa näytönohjaimen ylikuumenemiselta. Itse järjestelmämuistin toimintahäiriöt yleensä näkyvät ohjelmien kaatuilemisena, käyttöjärjestelmän kaatuilemisena ja bluescreeneinä. Näytönohjaimen ylikuumeneminen tai näyttömuistin toimintahäiriöt usein johtavat juuri kuvatunkaltaisiin artifakteihin näytöllä.

Voi näyttää esimerkiksi tältä tai tältä.

Hommaa joku ohjelma jolla pystyt seuraamaan näytönohjaimen lämpötiloja pelin aikana.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Avaa kone ja katso paljonko pölyä näytönohjaimen jäähdytyssiiliin on kertynyt. Samalla voi tarkistaa myös prosessorin vastaavan. Suosittelen puhdistamista vähintään kaksi kertaa vuodessa.

EDIT: Vaikka artefaktit esiintyy tyypillisesti ylikuumentuessa, kyse voi olla myös muistin häiriöistä.

jees kirjoitti:

Sun FSB on 1333Mhz. Osta uus prossu jos haluut nostaa muistit sinne 1600Mhz
Toi emo ei suoraan tue muuten FSB1600Mhz, vaan pelkästään kellotettuna.
Case solved
Eipäs ole, kun tekee saman tuolla 1333Mhz:llä. Nyt FSB ja muistien kellotaajuus ompi sama.

jees kirjoitti:

No onhan sulla toi XP ongelma myös. Se ei suoraan tue DX10
Sitten varmista että kaikki ajurit on 64bit.
Pelit ovat kyllä toimineet moitteettomasti tähänkin asti, ainoastaan ilman DX10 rajapintoja. Tarkoituksena on tosin asentaa rinnalle windows 7.

Vierailija

Kato nyt vielä samalla onko virtapiuhat näyttiksessä kiinni (x2) ja asenna se seiska.
Mä en jaksa enää arpoo. Katellaan sitten seiskan asennettuasi.

vika kuitenkin on virta/lämpö/yhteensopivuus tai kaikkea niistä.

Näyttistä veikkaisin itsekin. Vuodesta 1994 olen PC:tä käyttänyt ja yleensä jotkut väribugitukset yms. epämääriset partikkelit näytöllä ovat johtuneet aina näytönohjaimesta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat