Seuraa 
Viestejä2875

Tämä jaappanilainen keksijä hehkuttelee keksintöään, laitetta joka ei ole paljoa kodin yleiskonetta isompi, ja jolla voi muuttaa muoviroskaa öljyksi:

http://www.youtube.com/watch?v=R-Lg_kvLaAM

Hänen idealisminsa on herttaista, mutta muovin muuttaminen öljyksi ei ole uusi ajatus. Ja jos tuo toiminta olisi mitenkään kannattavaa, sitä harjoitettaisiin jo laajamittaisesti.

No, ehkä sitten kun öljyn hinta alkaa nousta kipurajan yläpuolelle mutta yhteiskunta ei ole vielä onnistunut muuttumaan öljystä vähemmän riippuvaiseksi. Ehkä sitten.

Vai paljonko öljyn tuonnissa voidaan oikeasti säästää, jos muovijätettäkin ruvetaa hyödyntämään öljynä? Prosessiin kuluu kuitenkin energiaa joka on huomioitava yhtälössä.

Kommentit (6)

Ei paha. paljonkohan tuo homma kuluttaa lämpöä suhteessa saatuun öljyyn? Voiko tuota prosesia ruokkia teoreettisesti tuolla saadulla/tuotetulla öljyllä, ja vielä riittää vaikka autolla ajeluun?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Jos homma on lähinnä keittämistä, niin energiaa tarvitaan 400 kJ verran kiloa kohti. 400 kWs. Öljyn energiasisältö on 36 MJ/kg. Eli keittämiseen menee 1% luokkaa saadun öljyn energiasisällöstä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

tietää
Prosessi on tavattoman yksinkertainen: Kuumennus kaasuksi ja veteen tiivistymään öljyksi ja erotus.Eikös krakatessa 400-500 oC synny runsaasti eteeniä.
Siihen voi liittää vaikka rikkihapon avulla vettä, etanolia voisi tuoda tänne pari litraa, vähä o krapula jälleen.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Toimiiko prosessi myös jos muovissa on mukana myös paperia ja tarraliimaa, rasvaa tai ruoanjäämiä? Elintarvikemuovirasioissa kun tämä on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Muuttuvatko nuo kaikki orgaaniset kökkelit samanlaatuiseksi kaasuksi?

Entä millaista mähnää tuon laitteen sisälle jää jäämiksi? Onko kauhea tiskaaminen?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat