Seuraa 
Viestejä16844

Minulla oli aikoinaan halogeenijalkalamppu jossa oli sellainen yläpönttö 300:n teholla ja väänneltävä kohdevalaisinlamppu erikseen. Pöntössä oleva polttimo alkoi haista niin pahalle että tuntui kuin asunnossa olisi käristetty ruoat pitkin hellaa. Ensialkuun en edes tajunnut että lemu lähtee lampusta, kun luulin että joku naapuri on paistanut ruokaa ilman pannua... Ja sitä löyhkää ei meinannut millään saada huoneesta pois.

Ostin uuden lampun - ja sama ilmiö! Mistä ihmeestä tämä johtuu? Polttimoon ei minun tietääkseni ole palanut hyönteisiä kiinni. Tästä uudesta lampusta on se erillinen kohdenvalaisinlamppukin jo paskana, oli melkein heti kun lamppu tuli kotiin. Nämähän ovat aivan ala-arvoista kamaa nämä jalkalamput joissa on halogeeni!

Sivut

Kommentit (23)

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

ei meitin halogeeni jalkalamppu hässäkkä millekkään haise...
se iso halogeeni polttimo on tarttenut vaihtaa muutaman kerran kun on tullut sille tunnit täyteen ja valontulo lakannut mutta muuten vehje käy ja kukkuu ihan hyvin. Mitä nyt pikkasen huojuu kun niiden pystytankojen kiinnitys siihen jalustaan on hiukka väljä ja on niin ihme kannat ruuveissa ettei ole sopivaa avainta löytynyt että olis kiristää voinut.

kerran meni tyylikkäästi se polttimo hajalle, oli jotenkin onnistunut issekseen sulattamaan sen polttimon lasirungon puhki ja se sisäpinta oli saanut siistin metalloinnin, semmosen puoliksi läpinäkyvän peilipinnan. Siitä hehkulangasta ei paljoa ollut jäänyt jäljelle.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
Rousseau
Minulla oli aikoinaan halogeenijalkalamppu jossa oli sellainen yläpönttö 300:n teholla ja väänneltävä kohdevalaisinlamppu erikseen. Pöntössä oleva polttimo alkoi haista niin pahalle että tuntui kuin asunnossa olisi käristetty ruoat pitkin hellaa. Ensialkuun en edes tajunnut että lemu lähtee lampusta, kun luulin että joku naapuri on paistanut ruokaa ilman pannua... Ja sitä löyhkää ei meinannut millään saada huoneesta pois.Joko siihen oli vaihdettu liian tehokas polttimo, tai se oli väärin suunniteltu (on yleistä, että palovaarallisia halpavalaisimia vedetään markkinoilta, kun joku viranomainen huomaa räikeän suunnitteluvirheen). Tuollaisella valaisimella on luultavasti myös rajoituksia sijoittelun suhteen (kunka lähellä missäkin suunnassa saa olla pintoja tai esineitä), onko niitä noudatettu? Sekin on yksi teorettinen syy, että lampussa on syystä tai toisesta jotain ylimääräistä, joka ylikuumenee ja alkaa kärytä (erityisesti jos kämpässäsi on vaikuttanut lapsia).

Ostin uuden lampun - ja sama ilmiö! Mistä ihmeestä tämä johtuu?Sitten se on vaan tehty vääristä materiaaleista. 300 W:n halogeenivalaisimessa ei ole asuinhuonekäytössä mitään järkeä muutenkaan (no, ehkä olematon investointikustannus, jos ei laske palovaaralle, sähkölle, lämpöongelmille ym. hintaa). Tuollainen valoteho kannattaa tuottaa 70 W:n monimetallivalaisimella, jos haluaa pienialaisen valonlähteen. Niitä saa 3000 K:n värilämpötilalla (sama kuin halogeenilla) ja käytännössä yhtä hyvällä värintoistolla.

Nämähän ovat aivan ala-arvoista kamaa nämä jalkalamput joissa on halogeeni!Tiedätpähän olla ostamatta kolmatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Oot menny näpeilläs sörkkimään polttimoa. Se on iso nounou.

300W halogeeni on myös oiva vehje polttaa silmät ilman sitä lasia..

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Enkä ole mennyt. Tapanani ei ole sörkkiä lamppuja eikä valaisimia mistään. Sitä en tosin voi vannoa etteikö eksäni olisi niin tehnyt sillä hänhän minua auttoi muuttamaan.

Luulenpa vähän että nämä ovat vaan täyttää kuraa nämä tällaiset valaisimet. Täytyy ostaa joku toisenlainen. Tarvitsen atk-pöytäni taakse valoa että se lankeaa suoraan näppäimistölle, koska muuten kattolampun aikaansaama oma varjoni haittaa työskentelyä.

(Ei kannata neuvoa että siirrä pöytä toisin, järjestys mikä minulla on on ainoa minkä kelpuutan.)

Eiköhän joku sellainen jalkalamppu vörki mihin menee kuulema max 100 W polttimo. Ei sen valon välttämättä läpitunkevaa tarvitse olla, kunhan tuo varjo katoaa näppikseltä.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

juu siitä tulee sellainen mukava käry jos polttimon laittaa avokäsin paikoilleen. myös pöly tekee osansa kärystä.

onhan tuossa ollut jo tuollainen tolppavalaisin useamman vuoden ja kerran on haissut kun oli unohtunut pölyt poistaa.

uutena lemuavat vähän aikaa ennen kuin varastointi rasvat haihtuvat. muistithan muuten irroittaa suojakalvon polttimon päälle asennettavasta lasisesta kuvusta tai onko siinä edes suojaa polttimon päällä?

toisen polven pilkkuvirhe

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
Rousseau
Tarvitsen atk-pöytäni taakse valoa että se lankeaa suoraan näppäimistölle, koska muuten kattolampun aikaansaama oma varjoni haittaa työskentelyä.Mikset hommaa loisteputkivalaisinta roikkumaan työpäydän päälle? Se tuottaa pehmeää valoa sillä spektrillä kun haluat niin paljon kuin haluat.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

En muista enää oliko siinä jotain suojia tai ei, jokatapauksessa lamppuhan ei ole haissut uudesta asti. Vaan vasta muuton jälkeen.

Se eka lamppu alkoi haisemaan ihan tuosta noin vaan ilman että siihen oli koskettu tai sitä liikuteltu.

***

Täytyy pohtia mikä lamppu olisi paras. Jalkalamput aina retkottavat vinossa, että ehkä tuollainen loisteputkivalaisinkin olisi hyvä vaihtoehto, ja helpompi tarpeen vaatiessa siirrelläkin.

Rousseau
fenomenologi
300 W halogeeni on ehkä vähän liioittelua, tuolta löytyy erilaisia USB-liitäntään tulevia lamppuja, mitkä riittää näppäimistön valaisemiseen. Takstiä klikkaamalla näkee kuvan ja myyjän tiedot.
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/4729Kyseessä on kyllä pöytäkone.Kyllähän sieltä varmaankin löytyy sopiva lamppu myös pöytäkoneelle, näytti olevan aika paljon vaihtoehtoja.
Joku voisi keksiä pöytäkoneeseen näppäimistön, missä on ainakin 3 USB-porttia.

Halogeenilamppu on niin kovin kuuma, että pöly, tms. palaa herkästi haiskahtaen kiinni polttimoon. Varsinkin uudelleen sytyttäessä polttimoon on voinut kerääntyä mitä vain.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
fenomenologi
300 W halogeeni on ehkä vähän liioittelua, tuolta löytyy erilaisia USB-liitäntään tulevia lamppuja, mitkä riittää näppäimistön valaisemiseen. Takstiä klikkaamalla näkee kuvan ja myyjän tiedot.
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/4729Tuo on kuin vaihtaisit tykin ritsaan, voi se toimia jos ammut rastaita, mutta suorituskykyä siinä menetetään.

300 W:n halogeenilamppua ei voi korvata 1 W:n USB-himmeleillä ilman, että valaistus muuttuisi erittäin oleellisesti. Tietysti jos tarkoituksena on valaista näppäimistö niin, että kirjainsymbolit voi nähdä, USB-valaisinkin voi toimia, mutta sen valo ei riitä työskentelyyn tai laajemman alueen miellyttävään valaistukseen. USB-ledivalaisimien väri ja värintoistokin poikkeaa oleellisesti halogeenilampun vastaavista.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat