Seuraa 
Viestejä27432

Onko kellään kokemusta? Mikä on vaikuttava mekanismi? Millaisista sikiövaurioista puhutaan?

http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m ... _ROACCUTAN

Hämmentää.

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (12)

surreal
Seuraa 
Viestejä978

Tehokkain lääke aknea vastaan. Sanoisin, että ainoa tehoava pahempaan akneen. Ainakin itselläni oli näin. Kasvojen iho kuivuu ja huulet lohkeilevat helposti. Voi vaikuttaa maksa-arvoihin, arvoja pitää käydä verikokein tsekkaamassa käytön aikana. Jos olet raskaana, et tietenkään saa käyttää, koska riski sikiölle on olemassa. Jos tulet raskaaksi, käyttö on lopetettava välittömästi.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
surreal
arvoja pitää käydä verikokein tsekkaamassa käytön aikana.

Eipä lekuri minulle mitään moisesta maininnut.
Jooh, huulet tuppaavat rohtumaan, mutta eipä siitä muuta riesaa seurannut. Hyvin tepsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taisin olla ensimmäsiä Roacuttan käyttäjiä Suomessa jo 80 luvulla. Lähes vuoden vedin ja maksatesti kuukauden välein...rahaa palon, olisko ollut kuukauden kuuri lekureinenen lähemmäs tonnin mummonmarkkaa? Tehosi akneen vaikka ei täysin parantunut. Ainoa sivuvaikutus olis että alkoi iho lähteä sormista nopeammin kuin rahat tililtä. Eräänäkin päivänä lähti peukalosta nahka kui tuppo ensimmäisestä nivelestä asti. Arvaa sattuiko.

Occipitale
Seuraa 
Viestejä174
kartsa
aisin olla ensimmäsiä Roacuttan käyttäjiä Suomessa jo 80 luvulla. Lähes vuoden vedin ja maksatesti kuukauden välein...rahaa palon, olisko ollut kuukauden kuuri lekureinenen lähemmäs tonnin mummonmarkkaa? Tehosi akneen vaikka ei täysin parantunut. Ainoa sivuvaikutus olis että alkoi iho lähteä sormista nopeammin kuin rahat tililtä. Eräänäkin päivänä lähti peukalosta nahka kui tuppo ensimmäisestä nivelestä asti. Arvaa sattuiko.Onko mitään muistikuvaa, minkä kokoisia annoksia käytit silloin 80-luvulla? Pisti nääs silmään toi nahkan lähtö peukalosta

Mitä tulee sikiövaurioihin, niin ne ovat ns. vittumaisia. A-vitamiini (yleistäen) on yksi sikiön kehittymistä ohjaavista neurotropiineista (oikea solu ei löydä oikealle paikalle), joten tämä signaalireitti voi häiriintyä, jos A-vitamiinia tulee liikaa raskauden aikana ja toisaalta myös jos sitä ei ole ollenkaan saatavissa. Mutta muistaakseni vihanneksissa A-vitamiini on esiasteena, jolloin kroppa muokkaa sitä käyttöönsä sitä mukaa mitä se tarvitsee.Ts porkkanasta ei voi saada liikaa A-vitamiinia.

Vastaukset on siellä mistä ne löytää

Tämäkin on taas yksi kohtuullisen suuret sivuvaikutukset omaava lääke, jonka käytön aijaan ongelman voisi useimmissa tapauksissa korvata ruokavaliomuutoksella.

  • ylös 1
  • alas 20

Ei mitään muistikuvaa annoksesta, akne on jatkunut jonkinlaisena näihin päiviin asti vaikka on ikää yli 40v...tosin kun aloitin karppauksen tässä taannoin niin akne loppui kuin seinään.

Tuo sormen "nahkatupin" lähtemnen oli todella erikoinen juttu, olin työharjoittelussa ja sormi otti kiinni yhteen metalliosaan ja samalla nahka lähti, normaalissa tilanteessa ilman Roacuttania ei olisi tullut naarmuakaan.

Ei se akne niin helppo vihollinen ole kuin jotkut luulevat ("pese kasvos"). Itsekin käytin yli vuoden ajan ties mitä puhdistusmaitoja, basironia, antibiootteja ja näiden kylkiäisenä tuli pestyä kasvot useaan kertaan päivän aikana, mutta ei.. se pysyi erittäin sitkeästi kiinni eikä suostunut lähtemään.

Vasta roaccutan sitten auttoi tähän ongelmaan ja puolessa vuodessa pahin akne olikin jo hävinnyt. Jäljelle jäikin pari satunnaisesti ilmestyvää näppyä ja rumia arpia, jotka olivat aiheutuneet neljän vuoden näppylätaiston aikana. Tosin nämä arvetkin ja loput näppylät näyttävät häviävän pikku hiljaa MSM:n säännöllisellä käytöllä.

Turhamaisuus tässkin asiassa on suhteellinen käsite, itse kärsin myös aknesta, selkäkin on kuin ahvenanmaan saaristokartta, ollut 25 vuotta varhaisteini-iästä asti, kersana vitutti kun mopokypärä ei välillä tahtonut päähän sopia,

Nykyään lähestyvässä keski-iässä lärvi sentään jo on ok.

Ainakin osittaisena syynä perinnöllinen(eläkeikäistä akneisääni ja veljiänikin katsoen) nopea aineenvaihdunta ja myös ihon uudistuminen, elikkäs rasvainen sarveistuva ihotyyppi jossa "vanha nahka" tukkii ihohuokoset.
Kokeiltu pirtujen, asetyylisalisyylihapon lisäksi myös säännöllinen ihonkuorinta joka vain aiheutti atooppisen ihottuman,
seurana krooninen akneihotulehdus jota yletön peseminen vain pahentaa.

Kyseessä lähinnä riskien arviointi, itse en ole roaccuta kuuria vetänyt koska en ole niin ulkonäköni suhteen "turhamainen" ja lisäksi pidän konjakista enemmän kuin naamastani, jonka käyttöä ei kuurin aikana suositella.

Mutta, kuinkahan monta elinvuotta krooninen aknetulehdus onkaan minulta jo vienyt suoniplakin muodossa, jos vertailuksi ottaa vaikkapa huonohampaiset "kohtalotoverini"?

Nimim. Tuleva sydänverisuonipotilas?

IDO
Kokeiltu pirtujen, asetyylisalisyylihapon lisäksi myös säännöllinen ihonkuorinta joka vain aiheutti atooppisen ihottuman, seurana krooninen akneihotulehdus jota yletön peseminen vain pahentaa.

Oletko koettanut miten ruokavalion muutos vaikuttaa ihon kuntoon? Esimerkiksi paleo, VHH tai vastaava?

Tuosta lääkkeestä en tiedä mutta ei sitä ihoa kannata liikaa pestä koska pesee samalla tärkeetä flooraa pois eli sitä bakteerikasvustoa joka suojaa ihoa haitallisemmilta öttiäisiltä. Eli liika peseminen saa ainakin aikaan kiertee et iho menee vaan pahempaan kuntoon.

Mut juu kyllä paha akne lääkehoidon tarvii on se niin iso vaikutus kuitenkin ulkonäköön ja kipeääkin tekee kun naama kokoajan ruvilla.

Pharmaca Fennica 2008 tietää kertoa kyseisestä lääkkeestä :
"Akuutti toksisuus : Isotretinoiinin akuutti oraalinen toksisuus määritettiin useilla eläinlajeilla. Kaniineilla LD50-arvo on noin 2000 mg/kg, hiirillä noin 3000 mg/kg ja rotilla yli 4000 mg/kg."

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Minulla oli nuorempana aika ikäväksi edennyt acne rosacea joka hoidettiin kuntoon roaccutanilla... tai siis itse asiassa Isotretinoin Actavis -rinnakkaistuotteella. Se vaikuttaa talirauhasten toimintaan. Iho kuivuu ja talirauhaset näivettyvät. Huulirasvan pläästimisestä tuli rutiinia. En ollut sattuneesta syystä huolissani sikiövaurioista.

Silloin myös varoiteltiin että lääke nostaa kolesterolitasoja joten piti välttää kaikkea rasvaa ja korresterolin syöntiä kuin ruttoa. Ne oli niitä aikoja ne.

Eipä ole iho onneksi enää vuosiin oireillut. Voisin viedä nuo kaapissani lojuvat vanhat tabut takaisin apteekkiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat