Seuraa 
Viestejä45973

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Brit ... 5259267372

^^ linkkejä, inffoa ja tilannepäivityksiä ja myös keskustelua.

Sivut

Kommentit (42)

Voisit itse aloittaa muullakin kuin linkillä.

Laitan nyt tähän tuon linkin uutisen, eihän sitä koskaan tiedä, milloin se muuttuu tai häipyy kokonaan.

hs.fi
Brittisairaaloissa levinnyttä superbakteeria ei vielä Suomessa

Britannian sairaaloihin levinnyttä uutta, hyvin vastustuskykyistä superbakteeria ei ole vielä löytynyt Suomesta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husin infektioklinikan päivystävän infektiolääkärin mukaan NDM-1-nimistä entsyymiä tuottavan bakteerin leviäminen Suomeen on kuitenkin vain ajan kysymys.

Ruotsissa kahden ihmisen tiedetään saaneen tartunnan, ja laboratorioiden valmiutta löytää tartuntoja on kohotettu. Molemmat tartunnan saaneet ovat käyneet Intiassa.

Superbakteeri valmistaa NDM-1-nimistä entsyymiä, joka vahvistaa bakteerin vastustuskykyä antibiooteille. Ainakin yksi tutkijoiden havaitsema NDM-1-tartunta oli sellainen, ettei siihen purrut mikään tunnettu antibiootti. Tutkijoiden mukaan uudet bakteerikannat leviävät parhaillaan Intiassa, Bangladeshissa ja Pakistanissa.

Hyvin samantyylisiä bakteeritapauksia on ollut Suomessa muutamia kahden viime vuoden aikana. Infektioklinikan ylilääkärin Ville Valtosen mukaan tapauksia on tullut potilassiirtoina ulkomailta ja bakteerien laajempaa leviämistä on jo osattu pelätä.

Tutkijat varoittavat, että superbakteerista voi tulla merkittävä maailmanlaajuinen terveysongelma. Bakteerin leviämisen estämiseksi on tärkeää, että tartunta tunnistetaan ja potilas eristetään nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Forumin tarkoitus on keskustella asioista, ei vain jakaa linkkejä. Jonkinlainen alustus aiheeseen olisi hyvä olla.

Superbakteerit tulevat ja niihin kuolee ihmisiä eivätkä antibiootit tehoa. Vastustuskykyiset bakteerit lisääntyvät ja leviävät vähemmän kehittyneissä maissa. Esimerkiksi Intian matkalta saattaa saada niitä mukaansa. Tätä uusinta ei ole vielä löydetty suomalaisesta sairaalasta, mutta tapauksia on ollut ennen. Uskallatko vielä käydä sairaalassa? Tai matkoilla? Siellähän bakteereita todennäköisimmin väijyy.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Seurantaketju on yhdyssana.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Tällä hetkellä Suomen kannalta suuri uhka on lähellä - heti itärajan toisella puolella!

Kyse on monilääkeresistentistä Mycobacterium tuberculosiksesta. Tuberkuloosi on muuten jo saatu kitkettyä Suomesta, pääosin seulontojen ja antibioottihoitojen avulla. Nykyään ilmenee pari sataa tapausta vuosittain. Ja lääkkeille herkät tubibakteerit on tapettavissa puolen vuoden antibioottikuurilla.

Infektiotautilääkäreiden pahimpia painajaisia on varmasti monilääkeresistentin kannan leviäminen rajan tälle puolen. Tällöin tietysti paikallisia keuhkojen tubipesäkkeitä pystytään joten kuten hoitamaan infektoituneita keuhkolohkoja poistamalla. Levinneelle tuberkuloosille ei kuitenkaan voisi tehdä mitään!

Syynä pahalle resistenttitapaukselle on itäblokin maiden lääkäreiden holtiton antibiooteilla läträäminen. "Onko flunssa? - Tässä antibioottia!" Kaikki lääkärit eivät näköjään ymmärrä evoluution mekanismeja eivätkä osaa käytännössä varautua lääkeresistentin kannan valikoitumiseen ja strain replacement- ilmiöön.

Myös monet suomalaiset lääkärit määräävät antibioottia liian herkästi. Syynä usein potilaiden vaatimukset. He voivat kokea "jäävänsä heitteille, vailla hoitoa", jos lääkkeen sijasta määrätään lepoa ja oireenmukaista hoitoa. Potilaan vaatimuksista kieltäytyvä lääkäri saa helposti potilaan mielestä "välinpitämättömän" maineen. Silti mielestäni lääkäreiden tulisi pystyä sanomaan potilaille EI, kun on selvää, että antibioottihoitoa ei tarvita.

Esc
Syynä pahalle resistenttitapaukselle on itäblokin maiden lääkäreiden holtiton antibiooteilla läträäminen. "Onko flunssa? - Tässä antibioottia!" Kaikki lääkärit eivät näköjään ymmärrä evoluution mekanismeja eivätkä osaa käytännössä varautua lääkeresistentin kannan valikoitumiseen ja strain replacement- ilmiöön.Käsittääkseni tuo ei ole ongelma itärajan takana vaan se, että jengi jättää syömättä antibioottikuurit loppuun tyyliin "harashoo, johan tää droppi näytti auttavan".

Sitäpaitsi resistenttien kantojen synty ihmisten antibioottikuurien vuoksi on lievästi liioiteltu ilmiö.

Paljon suurempi ongelma on se, että antibiootteja suorastaan kylvetään ympäristöön. Tehomaatalous syöttää sitä karjalle suuria määriä, resistenttejä kantoja syntyy mm. tehokanaloissa. Maatalouden jätteiden joukossa antibioottijäämiä joutuu luontoon, jossa bakteerit oppivat resisntenteiksi väkisinkin. Maaperässä oleva agrobakteeri opettaa taidon sellaisillekin patogeeneille, jotka eivät sitä muuten osaa: mekanismi on muuten täysin sama kuin geenimanipulaatiota harrastavien tutkijoiden käyttämä tekniikka! (joten se siitä geenimanipulaatiosta ja sen vieroksumisesta, luonto itse harrastaa sitä!)

Euroopasta siirtyy Intiaan lääketehtaita halpojen kustannusten vuoksi. Intiassa saa paskantaa ympäristöä rauhassa ja työvoima on halpaa.

Tutkija Joakim Larsson (ks http://www.neurophys.gu.se/sektioner/fy ... m_larsson/) Jöötteporin yliopistosta on käynyt mm. Intiassa tutkimassa, mitä sinne siirretty Astrazenecan siproflokaksiinitehdas saa aikaiseksi: joka päivä läheiseen jokeen pääsee liki 45 kiloa tuota tuberkuloosin hoidossakin tarvittavaa antibioottia.. Larsson mittasi aivan älyttömiä pitoisuuksia kohdasta, josta Astran tehtailta tullut "puhdistettu" vesi laskee luontoon. Käytännössä antibioottikuurin olisi voinut ottaa särpimällä em. lätäköstä pari kahvikupillistä sen vettä! Arvaappa vain missä ne resistentit kannat syntyvät - kyseinen lätäkkö kun on Iska Vagu jokeen yhteydessä. Kyseisestä jokea paskoo yli 90 erilaista lääketehdasta jätteillään eikä siproflokaksiini ole "cocktailin" ainoa ainesosa vaan sieltä löytyy muita antibiootteja, hormooneja ym. muhimasta.

http://www.nature.com/news/2009/090204/full/457640a.html

Mielestäni meidän on aivan turha täällä Pohjolassa stressata jostain yksittäisistä antibioottikuuraista kun perälauta vuotaa noin pahasti Intiassa! Intiassahan tämä superbakteerikin syntyi, joka nyt leviää mm. Suomeen.

Ettei olis Hyderabadin kaupungin lähivesissä muhivan cocktailin tuloksia tämäkin superbakteeri?

Keksittiin nääs, että lääketehtaitten pitää yhtä-äkkiä tuottaa meille halpoja lääkkeitä. Nousi tilalle tää kopiolääkefirmat, jotka ei itse tutki mitään, rosvoavat vain halvalla toisten työn tulokset. Isot lääketehtaat joutivat kustannuspaineisiin. Ratkaisu: Tehtaat sinne, missä voi säästää fyrkkaa oikeaisemalla palkoissa ja ympäristökysymyksissä.

Heh heh, taitaa tulla aika kalliksi loppujen lopuksi nää "halvat geneeriset valmisteet" meille kun lapsi meni pesuveden mukana Iska Vaguun.

http://www.fof.se/tidning/2010/6/vara-billiga-mediciner-skapar-multiresi...

För säkerhets skull skickade han ett prov för dubbelkoll till sin vän Nicklas Paxéus, analytisk kemist på Ryaverket i Göteborg. Svaret kom i form av ett röstmeddelande på telefonsvararen: ”Det är ju ett helt apotek i den här soppan!

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Esc

Myös monet suomalaiset lääkärit määräävät antibioottia liian herkästi. Syynä usein potilaiden vaatimukset. He voivat kokea "jäävänsä heitteille, vailla hoitoa", jos lääkkeen sijasta määrätään lepoa ja oireenmukaista hoitoa. Potilaan vaatimuksista kieltäytyvä lääkäri saa helposti potilaan mielestä "välinpitämättömän" maineen. Silti mielestäni lääkäreiden tulisi pystyä sanomaan potilaille EI, kun on selvää, että antibioottihoitoa ei tarvita.

Yhtä omituista on, jos suomalaiselta lääkäriltä kysyy aikuinen ihminen, että "onko tämä antibiootti korvatulehduksen epäilyyn nyt ihan varmasti tarpeen". Sain kummallisen katseen ja selitin sitten, että olen jo 20 vuotta tullut toimeen ilman antibiootteja ja tykkään kovasti suolistobakteerikannastani sellaisena kuin se nyt on. Lääkäri sanoi että "jahas, no ei sitten. Tulet hakemaan reseptiä jos jatkuu oireet viikkoa kauemmin." Ei tarvinnut.

Olisihan sen reseptin voinut ottaa ja jättää vain hakematta, mutta jos sitä aanelossaastetta yrittää omaltakin osaltaan vähän vähentää. Antibiootin tiedettyyn vaivaan kun saa puhelinreseptilläkin.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Superbakteerit ovat pääsemässä niskan päälle, Intiasta käsin:

Juomavedestä löytyi superbakteereja Intiassa
Uutinen

Se on menoa sitten. Epidemia. Pandemia. Ihmiset sairastuvat ja kuolevat, lääkkeet eivät tehoa.

Vierailija
Esc
Tällöin tietysti paikallisia keuhkojen tubipesäkkeitä pystytään joten kuten hoitamaan infektoituneita keuhkolohkoja poistamalla. Levinneelle tuberkuloosille ei kuitenkaan voisi tehdä mitään!Eipä noin radikaalilla toimenpiteellä ole edes mitään konkreettista hyötyä, kun tubi ei rajoitu selvästi tulehduspesäkkeisiin, vaan on väistämättä koko kehossa.
Mistä olet moista lukenut? Tubi kun on määritelty tartuntatautilaissa ja ymmärtääkseni silloin kyseinen, turha operaatio olisi joissain tapauksissa jopa pakollinen.

Syynä pahalle resistenttitapaukselle on itäblokin maiden lääkäreiden holtiton antibiooteilla läträäminen. "Onko flunssa? - Tässä antibioottia!" Kaikki lääkärit eivät näköjään ymmärrä evoluution mekanismeja eivätkä osaa käytännössä varautua lääkeresistentin kannan valikoitumiseen ja strain replacement- ilmiöön.

Ja paskat. Ongelma on maailmanlaajuinen, mutta uskon vähintäänkin yhtä suuressa osassa olevan tubin kyky pysyä piilossa vuosikausia, jolloin erinäköiset lyhytaikaiset antibioottikuurit muihin sairauksiin - perustelluista syistäkin - väistämättä johtavat bakteerin mutatoitumiseen.
Eli superbakteerit syntyvät ennemmin tai myöhemmin toimistamme riippumatta.

Mikään ei vtuta enempää kun jossain hevonvtun Intiassa; ihmiset on tyrineet ja seurauksena täällä Suomessakin asti saadaan pelätä jotain superbaktreeja mitkä on usein ihmisten itse aikaansaamia.
Huhuhu vois kaikille lentokentille ja suurkaupunkeihin suusuojat pakollisiksi mutta ei..... mieluummin puoli maailmaa sairastaa taudin ja lääkefirmat kerää rahat

Noh äänestän Soinia niin Suomen rajat suljetaan niin ei taudit kiusaa

Tiettyjen streptokokkibakteerien aiheuttama infektio muuttuu tappavaksi, kun bakteerin pinnalla oleva proteiini laukaisee laajan tulehdusreaktion.

Tulehdusreaktion mekanismi on nyt ensi kerran selvitetty.

Bakteeriproteiini M1 yhdistyy superrakenteeksi fibrinogeenin kanssa, joka normaalisti saa aikaan veren hyytymisen.

Proteiinit muodostavat tiheitä superrakenteita, joissa M1-proteiinit toimivat liitoskappaleina ja yhdistävät pitkiä kuitumaisia fibrinogeenejä toisiinsa.

Immuunijärjestelmän etujoukoissa toimivat neutrofiilisolut erehtyvät pitämään näitä tiheitä verkostoja verihyytyminä ja ylireagoivat. Solut vapauttavat kemiallisen signaalin, joka voi venyttää verisuonia niin paljon, että ne alkavat vuotaa.

Kalifornian yliopistossa San Diegossa tehtyä tutkimusta johti kemian ja biokemian professori Partho Ghosh.

Proteiinirakenne on sitä vaarallisempi, mitä tiheämmäksi se muodostuu. Löysemmät rakenteet tai yksittäiset kuidut eivät laukaisseet tulehdusreaktiota.

Tutkimus näyttää ensimmäisen kerran, miten bakteerin myrkky vaikuttaa ihmissolussa olevaan maaliinsa atomitasolla.

Jos streptokokin aiheuttama tulehdus pääsee valloilleen, sitä on vaikea hoitaa. Vuotavat verisuonet ja sisäelinten pettäminen tappavat potilaista joka kolmannen. Ghosh kumppaneineen tekee pitkäjänteistä yhteistyötä löytääkseen vastalääkkeitä streptokokin proteiinin myrkyllisille vaikutuksille.
http://www.tekniikkatalous.fi/kemia/article605996.ece

Pikku Gen
Esc

Myös monet suomalaiset lääkärit määräävät antibioottia liian herkästi. Syynä usein potilaiden vaatimukset. He voivat kokea "jäävänsä heitteille, vailla hoitoa", jos lääkkeen sijasta määrätään lepoa ja oireenmukaista hoitoa. Potilaan vaatimuksista kieltäytyvä lääkäri saa helposti potilaan mielestä "välinpitämättömän" maineen. Silti mielestäni lääkäreiden tulisi pystyä sanomaan potilaille EI, kun on selvää, että antibioottihoitoa ei tarvita.

Yhtä omituista on, jos suomalaiselta lääkäriltä kysyy aikuinen ihminen, että "onko tämä antibiootti korvatulehduksen epäilyyn nyt ihan varmasti tarpeen". Sain kummallisen katseen ja selitin sitten, että olen jo 20 vuotta tullut toimeen ilman antibiootteja ja tykkään kovasti suolistobakteerikannastani sellaisena kuin se nyt on. Lääkäri sanoi että "jahas, no ei sitten. Tulet hakemaan reseptiä jos jatkuu oireet viikkoa kauemmin." Ei tarvinnut.

Olisihan sen reseptin voinut ottaa ja jättää vain hakematta, mutta jos sitä aanelossaastetta yrittää omaltakin osaltaan vähän vähentää. Antibiootin tiedettyyn vaivaan kun saa puhelinreseptilläkin.


Eipä tuosta voi lääkäreitä syyttää. Keskiverto tapaus alkaa manaamaan lääkärien kyvyttömyyttä jos ei saa omaa troppia joka vaivaan. Sitten kun niistäkään ei ole apua käännytään homeopaatin puoleen ja raivotaan lääketeollisuuden pahuutta kun tämä homeopatia muka paransi vaivan.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

Glaxolla lienee jo rokote kehitettynä tätä Glaxon labroissa valmistettua superbakteeria vastaan.. sairas on maailma, jossa elämme.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat