Seuraa 
Viestejä45973

En koskaan ole uskonut telepatiaan. Äsken googlailin netissä intuitioon liittyviä tekstejä ja löysin sattumalta jutun, jossa psykologi Tony Dunderfelt toteaa, että "nyt kun telepatiakin on jo todistettu laboratoriokokeissa, ...".

Mistä ihmeen tutkimuksesta on kyse? Onko telepatian olemassaolo nykyään laajasti tiedepiireissä hyväksytty tosio?

Sivut

Kommentit (77)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
tietää
Monet ihmiset ovat äärettömän paljon herkempiä asialle kuin stallari, vai mitä lauri. Neukkulan toimimattomuus todisti sen.Eipä tainnut Neuvostoliitto siihen sortua, että komukoiden telepatiataidot olivat heikot.

Elämä on paljolti muualla kuin laboratorioissa. Olen kokenut telepatiaa. Samaa ajatusta ja asianratkomista on minulla toisinaan ollut ystävien ja sisäisesti tuttujen kanssa, eivätkä kilometrit ole olleet esteenä. Kun on tavattu, on ääneen jatkettu sitä keskustelua mikä aloitettiin telepaattisesti.

ei ihan telepatiaa, mutta mielen voimaa ( tieteellisin keinoin, isot yliopistot ja tutkijat varmistamassa ).

http://www.theintentionexperiment.com/the_experiments

Aika ihmeellistä - mikä on se media jota pitkin tuollainenkin informaatio välittyy? Eiköhän hiukkasfysiikka aikanaan paljasta (http://www.youtube.com/watch?v=DfPeprQ7oGc - oisko tästä kyse jollain tapaa? - aika harva fyysikko edes yrittää selittää tätä tieteen keinoin - tai tuon kokeen vielä ihmeellisempiä variaatioita).

Lisää "hölynpölyä" the arizona experiments:
http://tech.groups.yahoo.com/group/surv ... message/31

Typerää olisi vaan kylmästi ohittaa tällaset ilmiöt. Noi taitaa olla uskottavimpia, mutta meneekö telepatia samaan kategoriaan, aika näyttää (eiks neukut ja USA oo aikalailla tehneet sotilaallisia kokeita).

Eiks telepatia oo vaan synkronoitua ajattelua kahden välillä? Tollasta kokee kyllä aika ajoin - puhumista silmillä.

Hapsujaara
Samaa ajatusta ja asianratkomista on minulla toisinaan ollut ystävien ja sisäisesti tuttujen kanssa, eivätkä kilometrit ole olleet esteenä. Kun on tavattu, on ääneen jatkettu sitä keskustelua mikä aloitettiin telepaattisesti.Minulla on sama juttu sillä erolla, etten kuvittele tietojen vaihtoa tapahtuvan samalla langattomasti.

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Hapsujaara
Samaa ajatusta ja asianratkomista on minulla toisinaan ollut ystävien ja sisäisesti tuttujen kanssa, eivätkä kilometrit ole olleet esteenä. Kun on tavattu, on ääneen jatkettu sitä keskustelua mikä aloitettiin telepaattisesti.
Et taida juuri kännykkää käyttää, kun kerran ilmaiseksikin onnistuu.

Miten kuvaviestien laita?

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Lynne Mctaggart

Living with intention

Kuuntelen parhaillaan kyseistä audiokirjaa...

Erittäin paljon kiinnostavia tutkimuksia ja tutkimustuloksia. Suosittelen lämpimästi, vaikka korvan taakse laitettavaksi. Tietää sitten mihin suuntaan nykytiede on menossa (tai tulee vielä menemään) ja kuinka vähän vielä tiedämme. Ja näkee sitten tulevaisuudess mikä osoittautui ihan hölynpölyksi (väärinkäsitykseksi) ja mikä ei. Kunhan hiukkasfyysikot / teoreetikot saavat hiukan lisää itseluottamusta ja todistavat jonkun nykyään selittämättömän ilmiön tieteen keinoin. Rajoilla ollaan mielestäni jo. Informaatiota tulee jo niin paljon, että pian se muuri kaatuu Uutta tiedettä on jo niin paljon ilmassa et jännäks menee.

Kyseinen audiobookki löytyy muuten myös torrenttina

Aika mehevä hinta suomalaisessa. Tosin "The Field" kirja (joka onkin jo tilauksessa) onkin sitten yllättävän halpa.

Elokuva "Men Who Stare At Goats" on enemmän dokumentti kuin olisi halunnutkaan.
On olemassa vuohia jotka pyörtyvät stressissä, ei niiden sydän pysähdy mutta kellahtavat kuitenkin.
Erilaisia kortintuijottajia on testattu kymmenet vuodet eikä kukaan ole koskaan saanut mitään sattumaa parempaa haaviinsa.

Paitsi testaajat joilla on ollut pirun hauskaa ja kohtuullinen turvattu toimeentulo.

Oli muuten hauska leffa, starat osaa näytellä...Bridges ja Clooney ennen kaikkea.

pohjanakka
Seuraa 
Viestejä94

[quote="Hapsujaara"]Elämä on paljolti muualla kuin laboratorioissa. Olen kokenut telepatiaa.

Minä myös. Se ei vain toimi kaikkien välillä. Eihän turhaan puhuta samasta aaltopituudesta.
Itselläni on kolme ihmistä,joiden kanssa toimii. Oma mies ja pari muuta.Joskus kyllä hymyillyttä,kun ajattelen pyytää miestäni tekemään tai hakemaan jotakin. Hän lähtee välittömästi ,vaikka en ole ääneen sanonut mitään. Kerran oli hauska tapaus,kun hän oli kaupassa ja tuli vastustamaton halu mennä lenkkimakkaraa ottamaan. Hän ihmetteli sitä, koska emme juuri lenkkiä syö. Hän otti kuitenkin makkarapaketin ja minä taas ihastelin kotona,että kuin sä osasit ostaa sitä lenkkiä,kun tässä harmittelin kun en muistanut panna listaan.
Meidän ei juuri tarvitsisi ääntä käyttää.
Sitten on eräs rouva,joka käy meillä pari kertaa vuodessa,hän ei ikinä pysty minua yllättämään.
Sanon jo aamulla miehelleni,että nyt M R tulee kylään.
Sitten on eräs asiakkaamme,jonka käynti myös tulee etiäisenä silmiini,näen hänen tulevan,ja jonkun ajan päästä oikeasti tuleekin.
Mitäs kummaa tässä on? Elämässä monta on ihmeellistä asiaa. Iloitaan siitä,että voimme kokea tämmöisiäkin asioita.

hih...mä katselin leikkausalin pöydällä Natispray-lääkerasiaa ja sanoin mimmeille että katotaas niin aamuyöstä leikataan potilas jonka nimi on Nativel.

Ja oli kans.

Nää joskus osuu niin että hiukan pelottaa.

Neutroni
tietää
Monet ihmiset ovat äärettömän paljon herkempiä asialle kuin stallari, vai mitä lauri. Neukkulan toimimattomuus todisti sen.Eipä tainnut Neuvostoliitto siihen sortua, että komukoiden telepatiataidot olivat heikot.
Mutta siihen kykenemättömyyteen yleensäkään ymmärtää edes perustarpeita tai sosiaalista dynamiikkaa. Nämä ovat sokeuttaan ensimmäisenä määrittelemässä normaalin ihmisessä. Nämä sokeat paskat osoittelevat missä valon pitäisi näkyä ja huonompi sille jos ei olekkaan siinä suunnassa.

Hyvä länkkäri vaihtoehtohan olisi selittää teletapitus lomittumisella.
Ja ihan tieteellinenkin, tosin ei klassinen, eikä siten erityisen helposti ymmärrettävä ilmiö.
Tietoisuuskin voisi kuitenkin olla perusolemukseltaan lomitteista, ja koko universumikin 1. lomittunut objekti.

Toki samainen käsite on jo ollut käytössä idän filosofioissa tuhanisa vuosia, mutta pitihän sille länsimaisen tieteen ja runouden vastinekin saada.

Francis Thompson

All things by immortal power,
Near and Far
Hiddenly
To each other linked are,
That thou canst not stir a flower
Without troubling of a star.

Toki telepatia voi olla vain yksi aistiharha muiden joukossa... tai aivan niinkuin tietoisuus, sitä on joko kaikkialla, tahi sitä ei ole olleenkaan. Herkkyys... radiossakaan kaikki kanavat energyn taajuudella kuulu. Radio on joko rikki tai sitten sitä vain ei osata käyttää?
Ehkäpä teletapitus on osittain ihan arkinenkin asia... synkronoituneet sydämmenlyönnit, ajatukset, menkat, tunne jne... ja vaikka ihan tavan jutustelu. Ollaan samaa mieltä, mutta nähdään eri valossa.
Kulttuurilla on varmastikin osansa siihen miksi ihmiset fantasioivat samankaltaisen maailman ympärilleen. Jotkut joukkohalluvat uhvoja, toiset jumalia, ja ne yhdet niitä sattumia.

Viimekädessä kuitenkin koko havaitsijan erillinen olemassaolo on kyseenalainen. Ehkäpä teletapituksenkin "kikka" on sulautuminen johonkin isompaan kokonaisuuteen, oman erillisyytensä kustannuksella. Lapset, aviopuolisot, koirat, mehiläiset... eikai näitä kykyjä sellaisten välillä ole, jotka eivät koe olevansa yhteydessä. Ja silloinkin, miksipä niitä "erillisille" tarvitsee todistaa... eihän sellaisia ole olemassakaan.

T:"spooky"

Kirjoitin vuonna 2006 palstalle seuraavaa:

post342039.html?hilit=telepatia#p342039

Ihmisaivot todellakin näyttävät välittävän signaaleja, niin kuin - > tuosta vaan ympäristöön.

Mekanismin taustalla millivoltteina mitattava signaali - joka saadaan siepattua esim. EEG-myssyllä pään pinnalta.

Uusimmassa Euroopan tiede ja teknologia -julkaisussa näkyi aika mukava kansantajuinen pikku teksti (page not found).

http://www.tekes.fi/eu/fin/julkaisut/et ... TT5_06.pdf

Mm. TKK meillä Suomessa onnistunut samassa missä monet yliopistot USA:ssa ovat vahvoja, kuten New York University ja koska kyseessä sen verran iäkäs tutkimuslinja, että syntynyt jo eri koulukuntiakin.

Lähteet esim:

http://scholar.google.com/scholar%3Fq%3 ... 3Dscholart

Näin ajatus toimii aivokäyttöliittymässä kursorin ohjaajana.

http://www.cs.ucl.ac.uk/staff/D.Friedma ... -final.pdf

Ja se mikä toimii piuhapohjalta, käytännössä ennemmin tai myöhemmin, teknologian kehityksen myötä, saadaan toiminaan myös langattomasti.

Alex
Seuraa 
Viestejä486
Nagarjuna
Kirjoitin vuonna 2006 palstalle seuraavaa:

post342039.html?hilit=telepatia#p342039

Ihmisaivot todellakin näyttävät välittävän signaaleja, niin kuin - > tuosta vaan ympäristöön.

Mekanismin taustalla millivoltteina mitattava signaali - joka saadaan siepattua esim. EEG-myssyllä pään pinnalta.
Tuolla ei ole pahemmin tekemistä telepatian kanssa (wikipedia: "Telepatia eli ajatuksensiirto on parapsykologinen ilmiö, jolla tarkoitetaan kykyä kommunikoida toisten kanssa ajatuksen välityksellä.")

Tietysti aivot tuottavat sähköisen kentän ympärilleen, ja ajatukset voidaan "mitata". niiden sisällön mittaaminen onkin sitten jo aivan eri asia.
Muutamaa kertaluokka ongelmallisempaa onkin sitten jonkun toisen aistia nämä "ajatukset" ja selvittää mitä toinen henkilö ajatteli.

Telepatia on pelkkää huuhaata, jolla otetaan typeryksiltä rahaa pois. Siis aivan oiketutettua toimintaa.

--
--

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat