Seuraa 
Viestejä8971

Onko aivopesu oikeasti mahdollista? Siis saada yksilö/kansa uskomaan johonkin uuteen asiaan, jota hän ei normaalioloissa ja täysissä sielun voimissa hyväksyisi?

Yksilötasollahan on maailman sivu kokeiltu aistisignaalien eristämistä, kun ihminen laitetaan esimerkiksi täysin äänieristettyyn pimeää tilaan,hän alkaa hallusinoida parissakymmenessä minuutissa, aivot eivät kestä täydellistä ärsykkeiden puutetta vaan simuloivat niitä. Toinen ilmiö on nk. Tukholma syndrooma kaappaustilanteissa, joissa uhri
alkaa samaistua sieppaajaansa ja pitää viranomaisia vihollisenaan.

Aiempina vuosisatoina käytettiin karkeaa väkivaltaa, jonka teho oli kyseenalainen ja uhri saattoi teeskennellä uskovansa pelastuakseen kidutukselta. Myöhemmin oltiin tieteellisempiä ja jo kuusikymmenluvulla osattiin saattaa aivopestävä suggestioalttiutta lisäävillä kemikaaleilla uneen ja herättyään tämä kellui painottomana sukeltajan puvussa ruumiinlämpöisessä nesteessä. Muutamassa tunnissa uhri luuli kuolleensa ja joutuneensa helvettiin ja rukoili sieltä poispääsyä. Sitten tapahtui täydellinen romahdus ja hysteerinen itkeminen. Kun uhrille sitten annettiin uutta informaatiota, hänen mielensä oli kuin puhdas paperi ja imi innolla uuden totuuden. Tästä tilasta ei ollut paluuta.

Toisen maailmansodan jälkeen kerrotaan KGB:n käynnistäneen mm. Suomessa uuden kunnianhimoisen projektin, kokonaisen kansan aivopesun. Sen tulokset yllättivät jopa KGB:n itsensäkin, vielä kaksi vuosikymmentä kokeilun loppumisesta yli puolet kansasta uskoo "hyvään Venäjään" ja "pahaan USA:aan". NATO:sta onnistuttiin tekemään kirosana.

Nyt ollaan siirrytty globaaliin aivopesuun, "ilmastonmuutos" niminen mantra iskostetaan jo alakoululapsiin ja "hiilipeikolla" pelotellaan. Transferenssi-nimisen psykologisen ilmiön välityksellä uususko leviää kulovalkean lailla yksilöihin, joilla omilla aivoilla ajattelu on gibbonin tasolla ja kuorolaulu mieliharrastuksensa. Tälle globaalille mielettömyydelle vetää vertoja vain vuosisata sitten vallinnut kvasitiede nimeltä eugeniikka. Siihen uskoi koko tiedemaailma ja johtavat poliitkot. Kansa ei edes epäillyt, että oli "alempia rotuja". Vasta Hitlerin kuolemanleirit ideologian manifestaationa herättivät kansakunnat painajaisunestaan.

Mitä meltä olette, aivopestäänkö meitä nyt?

Sivut

Kommentit (42)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6403

Eilen katsoin TV:stä dokumentin scientologiasta. Ainakin se uskontolahko osaa aivopestä ihmisiä ja muiluttaa ihmisiltä satoja tuhansia dollareita. Aika uskomatonta touhua kaikenkaikkiaan tuon dokumentin mukaan.

Kannattaa katsoa, dokumentti löytynee TV:n nettisivuilta.

Hannu Tanskanen
Onko aivopesu oikeasti mahdollista?
Mitä meltä olette, aivopestäänkö meitä nyt?Hyvinhän tuo on sinunkin kohdallasi toiminut, syntymäsi hetkestä sinua on aivopesty suomalaiseen kulttuuriin, ajatusmaailmaan, tapoihin, arvomaailmaan ym. Ilmeisen hyvin olet sisäistänyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokainen, mukaanlukien itseni, on enemmän tai vähemmän aivopesty.

Sinä Hannu olet USA-ihannointinesi erittäin aivopesty, mutta voit syyttää minua komukka-aivopestyksi.

Aivopesun tunnistaa yleensä siitä ettei halua vastaanottaa kritiikkiä suosimaansa asiaa kohtaan. Taustalla kytee eräänlainen pelko "kiinnijäämisestä", eli alitajuisesti tiedostaa uskovansa valheeseen, joka kuulostaa sen verran hyvältä että ei halua käsittää sitä valheeksi.

Uskonnothan ovat melko suurelta osin tätä, ja osana kansanvallan infrastruktuuria eräs suurimmista aivopesuinstansseista. Toinen on sitten sirkushuvipuoli, erityisesti urheilun muodossa. 99% ihmisistä on lapsesta asti aivopesty ihannoimaan voittamista ja kilpailua. Osalla sellainen voi olla geeneissä mutta ei valtaosalla vaan vähemmistöllä. Ne joilla on kilpailuvietti ja pakonomainen tarve voittaa, menestyvät paremmin, ovat ns. kunnianhimoisempia kuin tavikset. Tosiasiassa tavis ei jaksa vääntää yhtä kiihkolla asioiden suhteen, koska omaa paremman suhteellisuudentajun.

Tavis ei ymmärrä kuitenkaan että on enemmän oikeassa ja oikeutettu elämään omalla tavallaan, vaan menee kiihkoilijoiden väkisinpystyttämän aivopesukoneiston lumoissa läpi elämänsä.

Paras keino vastustaa aivopesua on yrittää ajatella itsenäisesti, eli kokea nykyhetki mahdollisimman objektiivisesti ilman menneisyyden tuottamia assosiaatioita ja takaumia.

USA:n propaganda ei tapahdu pelkästään uutismediassa, vaan Hollywoodin elokuvissa ja sarjoissa, joita tv:mme suoltaa ihmeellisiä määriä paikallisen ohjelmatarjonnan sijaan. Se on sellaista jatkuvaa lievää jurnuttavaa aivopesua, jossa ihmisten ajatusmaailmaan tuodaan aina sama kaava muodossa jos toisessa. Se kaava on usko siihen että kaikki päättyy lopulta hyvin, jota käytetään sitten ihmisen elämän läpi luomaan harhauskoa siihen että amerikkalaisen megayhtiön palveluksessa päätyy lopulta rikkaaksi sankariksi, vaikka tosiasiassa lempataan pihalle kun energiat on imetty ja jätetään ranka sitten kadulle ruikuttamaan kuuroille korville kokemastaan vääryydestä.

Eli kun heräät aivopesun vallasta, syystä tai toisesta, ovat edelleen aivopestyt sokeat illuusion vallassa, ja kun koetat heille vakuuttaa että he elävät harhassa, he leimaavat sinut hulluksi. Tämä on se paras jokaiseen sisäänrakennettu torjuntamekanismi hypnoosin purkuyrityksiä vastaan. Hare Krishnoissakin kaikki uskontoa kritisoivat tahot leimataan automaattisesti demonisen hyökkäyksen tekijöiksi, joilta voi suojautua hokemalla Hare Krishna-mantraa. Sitten sitä hokee eikä kuuntele mitä sanotaan niin on "suojassa". Eli hypnoosi säilyy.

Ihmiset voivat toki olla onnellisia tämän illuusion vallassa, mutta se ei tee sitä silti sen enempää todelliseksi kuin tietokonepelin tekisi todelliseksi se että pelihahmo väittää pelin olevan todellisuutta.

Markkinointi on aivopesua. Uskonnot instituutioina ovat aivopesua. Isänmaallisuus on aivopesua.

Aivopesua on kaikki sellainen viestintä jonka tarkoituksena on informatiivisen tiedonvälityksen sijaan hyötyä muodossa tai toisessa, yleensä rahallisesti, viestinnän kohteesta. Eli infomaation sijaan jaetaan nonformaatiota tai disinformaatiota, joka vaikuttaa ihmisen ajatteluun halutulla tavalla saaden ihmisen käyttäytymään halutulla tavalla, yleensä antamalla rahaa, vapaa-aikansa tai henkensä.

Kansalaiseksi pakottaminen heti syntymästä ja siten pakottaminen noudattamaan vallitsevaa lakia, sekä lapsesta asti aloitettu koulutus, jota seuraa uskonnollinen riitti ja sitten armeija on Suomen valtiovallan tapa muotittaa ihmiset "normaaleiksi kansalaisiksi", jotka tietämättään palvelevat pientä vähemmistöä ja tekevät työt tämän vähemmistön puolesta. Ovatpa jopa oppineet ihannoimaan näitä siivelläeläjiä ja pyrkivät itse samaan asemaan. Lahjakkain promillen murto-osa saavuttaakin tämän statusloikan ja näitä käytetään muille motivaattoreina vahvistamaan illuusiota siitä mahdollisuudesta että "jonain päivänä minun ei tarvitse käyttää koko elämääni sellaisiin asioihin joita teen taloudellisen pakon takia."

Se on amerikkalainen unelma pähkinänkuoressa, jota käytetään romuttamaan sosiaalinen tasa-arvo, ja kohdentamaan yhteiskunnan palvelut vähemmistölle, joka menestyy näillä pelisäännöillä parhaiten. Se on aivopesua parhaimmillaan.

Hollywood-elokuvissa on harvemmin ikävä loppu, kirkkoveron maksajat pääsevät taivaaseen, armeijan käskystä henkensä menettäneitä ylistetään sankareiksi, työssään raatajat ovat epäitsekkyyden perikuva ja niin pois päin.

Motivoinnin ymmärrän jotenkin, mutta en katteettomia lupauksia enkä uutisoinnin filtteröintiä, enkä tabujen luomista ja kritiikin vaientamista erilaisin "kortein" eli vivutuskeinoin, jolla kritiikin kohde siirretään pois polttopisteestä ja tilalle asetetaan yleensä henkilökohtaisia syytöksiä kritiikin kirjoittajaa kohtaan. Etenkin jos kritiikki kohdistuu nykyisen vallan touhuihin.

Oli kyseessä Venäjä tai EU tai USA. Eroa näiden välillä ei sinänsä ole.

Parempi olisi kysyä onko mahdollista olla altistumatta aivopesulle?

Hannu Tanskanen
Vasta Hitlerin kuolemanleirit ideologian manifestaationa herättivät kansakunnat painajaisunestaan.

Mitä meltä olette, aivopestäänkö meitä nyt?
Olitko näitä itse näkemässä vai uskotko vain sen mitä sinulle kerrotaan? Tämä kysymyshän on tabu ja tekee minusta natsin, vaikken sellainen olekaan.

Entäs Guantanamo Bay? Siellä on edelleen ihmisiä vankina ilman mitään syytettä. Ihmisiä joita on todistettavasti kidutettu hukutuskidutuksella.

Miten ihmeessä siitä ollaan niin hissun kissun kun eletään sentään vapaassa ja tasa-arvoisessa maailmassa? Milloin silmät avautuvat huomaamaan että toinen maailmansota oli kahden pahan välistä taistelua maailmanvallasta, ja että mitään eroa kansoille ei olisi ollut, vaikka lopputulos olisi ollut päinvastainen. Samat vuosisadan vanhat suunnitelmat jotka levisivät myös Hitlerin käsiin olisi toteutettu hänen toimesta. Ne jotka nyt jylläävät, eli rahasokeus, korruptio, seksismi, ihmisten degeneroiminen tasolle jossa ajattelu tapahtuu kaavamaisesti itsenäisyyden sijaan. Kaikesta siitä Hitler varoitti ja saikin esim. Suomalaiset puolelleen. Ei vaan tajuttu että Hitlerkin halusi tehdä samoin.

Eikä sitä tajuttu että myös liittouma halusi tehdä samoin, ja oli tämän doktriinin alkuperäinen toteuttaja. Maailmansotia ei olisi syttynyt jos asia olisi pysynyt salassa. Näitä väitteitähän en voi mitenkään todistaa muuten kuin lukemalla ne kirjasta ja vertaamalla nykyisyyteen, mutta koska kirja on natsikiihkoiluksi leimattu niin se ei voi pitää paikkaansa, vaikka se sisältäisikin kirjoituksia tulevasta jotka ovat tänäpänä totta. Sen sijaan että tehtäisiin vertailua niin kirja leimataan natsismiksi sen natsistisen sisällön takia, jota siellä myös on, mutta se tieto mikä ei ole natsismia jätetään kokonaan lukematta. Käy kuten tiede-uskovaiselle Raamattua lukiessa. Kaikki leimataan suoraan skeidaksi eikä huomata että joukossa on ihan kelvollisia ohjeita elää kunniallinen elämä.

Kaikki on niin perkeleen äärimmäistettyä ja mustavalkoistettua, että suhteellisuudentajua ei tunnu lainkaan olevan, eikä kykyä maltilliseen "tutkitaan ensin ja sitten vasta hutkitaan"-ajatteluun.

Toimijat tekevät niin kuin tekevät, esimerkiksi perustavat tehtaita. Toimijan on jotenkin perusteltava toimintaansa, positiivisessa valossa, jotta muut hyväksyvät kupletin juonen. Tässä yleensä pyritään win-win-tilanteisiin. Toimija saa tehtaansa, kansa työtä ja virkamiehet verotuloja. Kun nämä asiat on sovittu, niin muita esteitä ei olekaan. Ihmiset on "aivopesty" uskomaan, että tehdas on hyvä juttu. Ja niin se tavallaan onkin...

Luonnonsuojelija ei oikein sisälly win-win-yhtälöön, koska ihmiset eivät näe tai saa luonnonsuojelusta hyötyjä. Luonnonsuojelijaa ei ole aivopesty vaan hän yrittää toimia vastahankaan. Tehtaanomistajat selittävät kansalle, että jos luontoa suojellaan liikaa, niin menee työpaikat. Näin oikeisto saa ääniä. Mutta myös luonnonsuojelijat aivopesevät ihmisiä omalle kannalleen, että jos luonto saastuu, se on huono juttu. Säädetään ympäristöveroja, jolloin ihmiset saavat hyvän mielen ja virkamies verotuloja. Rahaa päätyy usein myös firmoille, esimerkiksi ympäristöteknologian tuottamiseen. Win-win löytyikin...

Eli kaiken keskipisteessä on toiminta. Kuka tahansa voi alkaa toimimaan jonkin asian eteen ja puhua eli "aivopestä" ihmisiä toimintansa kannalle. Lopputulos riippuu siitä, paljonko kyseinen toiminta haittaa / hyödyttää ketäkin ja muuttaako toiminta muiden toimintojen suuntia uusille urille vai ovatko ne liian vahvoja torjumaan muutoksen.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Kaikki ollaan aivopesun uhreja tavalla tai toisella.

Enpä ole sellaista uskoa "hyvään Venäjään" vielä tavannut vaan sotien jälkeen varsinkin on
tarkkaillut sillä silmällä että mitä pirua nyt se meinaa. Ei sotien jälkeen ja sen mitä se teki Suomelle paljoa sille ole herunut luottamusta. Ainakin jos arvioisi foorumikirjoittelijoita niin se aivopesu on kovin USA- voittoista.

CIA:lla on ollut mm tämä Mockingbird ohjelma jossa se vaikutti mediaan pakottaen sen amerikkasuosiollisemmaksi ja se sisälsi myös propagandaa ja omien vääryyksien salaamista.

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Mockingbird

Lisäksi aivopesussa käytetään elokuvia ja tv-sarjoja joita Pentagon rahoittaa ja vastavuoroisesti saa vaikuttaa leffojen näkemyksiin ja tietyllä tavalla patrioottimaisuuden syntyyn.

MK-Ultra taas on suoranaista aivopesua.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mk_ultra

Varsinkin aivopesu oli USA:ssa toisen maailmansodan jälkeen aika vahvaa kommunismin vastaista propagandaa. Mahdollisesti paljon vahvemmpaakin mitä Venäjällä oli USA:a kohtaan.

KGB:n vastaavasta projektista voisi myös keskustella mutta sen projekteja ei ole valitettavasti yhtä hyvin esillä enkä epäile etteikö sellaista olisi olemassa... USA on kieltämättä tässä suhteessa paljon edellä muuta maailmaa kun antaa keskustella myös näistä aiheista.

Mikäli kritisoi jostain vääryyksistä niin se ei tarkoita sitä että siitä voisi päätellä jotain kritisoijan itä-länsiakselista.

Hannu Tanskanen
Onko aivopesu oikeasti mahdollista?On se,

"Ruokarukouksia voidaan lukea kouluissa jatkossakin. Asiasta päätti Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI). Virasto antoi päätöksen asiassa, jossa oli perätty ruokarukousten laillisuutta Kokkolan, Kruunupyyn ja Pietarsaaren perusopetuksessa.

Kouluissa voidaan järjestää ruokarukouksia sekä uskonnollisia päivänavauksia, kunhan kukaan ei joudu osallistumaan niihin vastoin vakaumustaan.

Järjestelyt pitää tehdä hienovaraisesti, koska rukouksista pois jääminen saattaa vaikuttaa oppilaiden sosiaaliseen asemaan. Koulun on pidettävä vanhemmat ajan tasalla koulun uskonnollisesta toiminnasta, AVI muistuttaa.

Maaliskuussa virasto päätti, että päiväkotien ruokarukoukset voivat jatkua Seinäjoella. Vapaa-ajattelijain liitto oli kannellut asiasta.

Ruokarukoukset ovat AVI:n mukaan uskonnon harjoittamista eivätkä sen opettamista.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... ssa/188746

Mikähän vakaumus 7 vuotiaalla kersalla on, tai jos he eivät uskoisi mihinkään hölynpölyyn, pitäisi heidän silti osallistua hihhulointiin, vaikka se on vastoin heidän vakaumustaan. Lapsia saa siis aivopestä päiväkodeissa ja kouluissa ja pakottaa heidät harjoittamaan uskontoa, jos vanhemmat kuuluu kirkkoon.
Aika törkeää toimintaa.

Nykyinen informaatiotulvan valtava määrä on jo yksi varsinaisen tehokas aivopesukone. Ja vähän vaikea on varmaan monenkaan päätään sen ulottumattomiin saada...
...Tulee itsekin työnneltyä päätäni välillä ihan huvikseen kyseiseen "pesukoneeseen".

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Jos kouluista/päiväkodeista kielletään kristinuskon eleet, tilalle tulee islamistien pyllistely. Sitäkö feno haluat? Naurettavaa minunkin mielestäni,mutta olemme suuren uskonsodan kynnyksellä, jos me nyt hylkäämme omamme, me häviämme, koska ei ihmisiä ohjata tiedolla vaan uskolla, ikävä kyllä. Uusi ristiretki olisi paikallaan !

fenomenologi
Hannu Tanskanen
Onko aivopesu oikeasti mahdollista?On se,

"Ruokarukouksia voidaan lukea kouluissa jatkossakin. Asiasta päätti Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI). Virasto antoi päätöksen asiassa, jossa oli perätty ruokarukousten laillisuutta Kokkolan, Kruunupyyn ja Pietarsaaren perusopetuksessa.

Kouluissa voidaan järjestää ruokarukouksia sekä uskonnollisia päivänavauksia, kunhan kukaan ei joudu osallistumaan niihin vastoin vakaumustaan.

Järjestelyt pitää tehdä hienovaraisesti, koska rukouksista pois jääminen saattaa vaikuttaa oppilaiden sosiaaliseen asemaan. Koulun on pidettävä vanhemmat ajan tasalla koulun uskonnollisesta toiminnasta, AVI muistuttaa.

Maaliskuussa virasto päätti, että päiväkotien ruokarukoukset voivat jatkua Seinäjoella. Vapaa-ajattelijain liitto oli kannellut asiasta.

Ruokarukoukset ovat AVI:n mukaan uskonnon harjoittamista eivätkä sen opettamista.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... ssa/188746

Mikähän vakaumus 7 vuotiaalla kersalla on, tai jos he eivät uskoisi mihinkään hölynpölyyn, pitäisi heidän silti osallistua hihhulointiin, vaikka se on vastoin heidän vakaumustaan. Lapsia saa siis aivopestä päiväkodeissa ja kouluissa ja pakottaa heidät harjoittamaan uskontoa, jos vanhemmat kuuluu kirkkoon.
Aika törkeää toimintaa.


Meinaatko, että alle kouluikäiset ovat kypsiä itse päättämään tuosta vai antaisitko päiväkotien setien tai tätien päättäää lasten/vanhempien puolesta? Ei, kyllä vanhemmilla on sanansa sanottavana tuossakin.

Kun dissosiaatiohäiriöt ovat syntyneet jonkun toimien (uhkailut, pahoinpitelyt, insesti, valehtelu jne) johdosta jotakuta kohtaan, se vaikuttaa aivopesun tapaan ja uhri saattaa yli-ihannoida esim. väkivaltaista vanhempaansa.

Wikipedia sanoo näin:
Dissosiaatiolla tarkoitetaan prosessia, jossa osaa keskushermostoon saapuvasta tiedosta ohjataan erilleen muusta informaatiosta. Ajatuksia, tunteita, aistimuksia ja tekoja ei yhdistetä toisiinsa mielekkääksi kokonaisuudeksi, ja vain osa tästä informaatiosta pääsee henkilön tajuntaan. Dissosiaation sanotaan purkautuvan, kun erilleen ohjattu informaatio liitetään takaisin muuhun keskushermostossa olevaan tietoon, eli kun erillään olleet tunne- ja aistikokemukset yhdistetään toisiinsa, ja kokonaisuus viedään normaalin muistiaineksen joukkoon.

Dissosiaatio on tavallinen puolustusmekanismi ihmisen joutuessa uhkaavaan tilanteeseen. Jotta henkinen kuormitus ei kävisi ylivoimaiseksi, aivot ”pilkkovat” kokemuksen pienemmiksi osasiksi, jotka myöhemmin liitetään takaisin yhdeksi kokonaisuudeksi ja integroidaan taas tavalliseksi muistoksi.

Dissosiaatiohäiriöistä puhutaan, kun dissosiaation käyttö lisääntyy häiritseviin mittasuhteisiin ja aiheuttaa vaikeuksia potilaan jokapäiväisessä elämässä. Dissosiaatiohäiriön aiheuttaja on aina trauma, joka on erityisesti vaikeammissa häiriöissä toistuva ja alkanut lapsuudessa. Dissosiaatio-oireita sen sijaan voivat aiheuttaa useat eri syyt, kuten erilaiset fyysiset sairaudet, lääkkeet, päihteet tai muut psyykkiset sairaudet.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Dissosiaat ... 4iri%C3%B6

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Hannu Tanskanen
Jos kouluista/päiväkodeista kielletään kristinuskon eleet, tilalle tulee islamistien pyllistely. Sitäkö feno haluat? Naurettavaa minunkin mielestäni,mutta olemme suuren uskonsodan kynnyksellä, jos me nyt hylkäämme omamme, me häviämme, koska ei ihmisiä ohjata tiedolla vaan uskolla, ikävä kyllä. Uusi ristiretki olisi paikallaan !Miten niin?

Seurasin juuri taannoin jotain amerikkalaista hömppäsarjaa jonka yhdessä jaksossa erään yrityksen pomo toistuvasti käytti joulusta sanaa Christmas ja tähän yksi hänen alaisistaan puuttui joka kerta ja pomo korjasi kiltisti puheitaan. Jos amerikaanot osaavat välttää viittauksia jonkin tietyn uskonnon keskuudessa harjoitettuihin tapoihin silloin kun on kyse paikasta tai asiasta johon osallistuu usean eri uskontokunnan kannattajia, niin kai se meiltä suomalaisiltakin onnistuu. Eli kaikki uskonnot kouluista ja päiväkodeista pellolle ja ei mitään tilalle, tai korkeintaan jotain neutraalia ja yleispätevää. Tai sitten kattava katsaus kaikkiin uskontoihin, mutta alle 7-vuotiaan ei kai kannata vielä mieltänsä sellaisilla asioilla rasittaa. Elikä peruskoulussa voitaisiin sitten tutustua kaikkiin katsomuksiin tasapuolisesti. Päiväkodissa kai osataan rauhoittua syömään ilman uskonnollisia riittejäkin, tai ainakin pitäisi osata. Kiittää voi sitten vaikkapa kokkia.

Vakiintuneiden juhlapäivien nimien pakottaminen poliittisesti korrektiin muottiin on kyllä älyttömin sensuurin muoto. Miksi pitäisi vetää herne sieraimeen siitä, että toinen viettää joulua ja toinen hanukkaa?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
linkki
Vakiintuneiden juhlapäivien nimien pakottaminen poliittisesti korrektiin muottiin on kyllä älyttömin sensuurin muoto. Miksi pitäisi vetää herne sieraimeen siitä, että toinen viettää joulua ja toinen hanukkaa?Pointti onkin siinä että nimi Christmas sisältää Kristus-nimen, Christ. Toisinuskovalle voisi olla loukkaavaa että hänen pitäisi nimittää yleisesti juhlittua juhlapäivää toisen uskonnon harjoittajien nimikkeellä silloin kun se sisältää heidän jumaluutensa nimen. Jos halutaan operoida useiden eri ryhmien välillä ei voida kokoajan vaihdella nimityksiä tai menee turhan monimutkaiseksi, näppärintä olisi käyttää jotain neutraalia ilmaisua joka sopii kaikille.

Meillä suomalaisilla on helppoa kun meillä on "joulu". Itselleni tosin sekään ei oikein nappaa täsmälleen kun sitä vietetään 24.12. - minä viettäisin mieluummin talvipäivänseisausta. Mutta voin toki nimittää yleisluontoisesti jouluksi sitä mitä vietän. Pääasia on että joulu ei minulle voi olla mikään Kristusia, Muhammedia, Jahvenalia tai mitä nimikkeitä sitä voisikaan olla, eri jumaluuksista väännettynä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat