Seuraa 
Viestejä45973

Olen miettinyt jo pidemmän aikaa suolistokaasujen koostumusta. Eräällä ystävälläni on erittäin pahan hajuisia kaasuja jatkuvasti. Normaalistihan kaasujen "pitoisuudet" vaihtelee, mutta hänellä tuntuu olevan jatkuvasti ns. kananmunapieruja. Hänen kanssaan ollaan pohdittu, että mikä mahtaa olla ilmiön takana.

Wikipedian mukaan suolistokaasujen vaihtelut johtuvat enimmäkseen syödyistä ainesosista. Siellä myös kerrotaan Michael D Levittin tutkimusryhmän havainnoista, joissa havaittiin naisten kaasujen sisältävän tilastollisesti merkittävästi enemmän hajuintensiteettiä. Tämä ilmeisesti tutkimuksen mukaan johtuu suuremmista rikkivetypitoisuuksista, joka aiheuttaa kananmuna efektin.

Ystäväni hajuhaitat ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta erittäin voimakkaita, huolimatta siitä mitä on syönyt. Hän syö tavallista kotiruokaa ja harvoin mitään roskahiilhydraatteja. Kyllä sitä muistaa itselläkin joskus olleen kananmunalla esim. krapulapäivänä, mutta hän tosiaankin on jatkuvasti samalla tasolla.

Voisikohan kyse olla vain yksinkertaisesti hänen erilaisesta suoliston bakteerikannasta? Milläköhän perusteella bakteerikannat kenellekin muodostuvat tietynlaisiksi, jos näin on. Kenties hänellä muodostuu rikkivetyä tavallista paljon enemmän jostain syystä. Onko mitään tehtävissä kyseiselle ongelmalle?

Aihe on tehty tositarkoituksella.

linkki wikipediaan

linkki Levittin tutkimukseen

Kommentit (5)

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Huono suolistofloora. Odotettavissa muitakin suolisto-ongelmia kuten turvotusta, kramppeja ja ummetusta tai ripulia. Ruokavaliolle ja hyviä bakteereja suoleen!

Ainakin itselläni oli näin.
Viljat ja peruna pois, lisäaineet pois ja pierutkin pysyvät pois. Kokonaan.

Juppejänis
Seuraa 
Viestejä504

Itselläni ainakin kaasunmuodotus väheni radikaalisti, kun luovuin lähes kokonaan leivän syönnistä. Erityisesti, kun lopetin tuon rakastamani täysjyväruisleivän syömisen, niin kaasunmuodostus väheni kertaluokalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitäs arvelette mikä ruoka-aine on liiaksi, tulee sekä pahanhajuista kaasuja, että melko löysää tavaraa tuolta pakoputkesta kerran päivässä aina samaan kellonaikaan..

Ruokavaliona kokeilussa vähähiilihydraattinen, joskin väliin menny aika huonolla menestyksellä, herkkuja tullu syötyä.. Nyt viikko menny kuitenki ilman herkkuja suurempia, joskin omenoita ja porkkanoita senki edestä.

Päivittäinen syönti muodostuu aikalailla:

Aamupalaksi smuutie: 1dl siemeniä (auringonkukkaa, hamppua ja seessamia), 1-4dl marjaa (vaihtelee; mansikoita, mustikoita, herukoita, puolukkaa), vettä, ½ ruukkusalaatti/yrtti, kookosmaitoa, raaka kananmuna, + 10ml kalamaksaöljyä

Töissä lounastauolla menee: Tomaatti, porkkanaa, kuivaa lihaa, keitetty kananmuna, omena, nuotiola paistettua makkaraa (nitriititön vatajan tuote), cascew-pähkinöitä, sardiineja/makrillia

Töiden jälkeen päivälliseksi milloin mitäkin: Esim. hernekeittoa, kaalipataa, salaatteja, kanaa, jauhelihaa, muikkua..

Lisäksi juon teetä ~ 1,5l päivässä (rooibosta), saatan napostella cascewpähkinöitä, porkkanoita välipaloiksi.

Ruokavalio ollu aika samanlainen jo pitkään, joskin kesällä tuli paljon syötyä jäätelöitä, ongelma alkanu hiljattain, enkä mielestäni ole mitään lisännyt tai poistanu ruokavaliosta. Siemenien/marjojen määrä ruokavaliossa on ehkä kasvanu, siksi alko epäilyttäänki että voiko liika kuidun saanti tuottaa laksatiivisia vaivoja? Vai onko ruokailutottumukset liian yksipuolisia?

ps. Maitotuotteiden käytön lopetin viimeviikolla kokeilun vuoksi, muttei ainakaa vielä tunnu vaikuttavan.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Olettaisi että mikäli vaivat johtuvat maitotuotteiden käytöstä, niiden poisjättäminen aiheuttaa välittömän paranemisen. Siis mikäli kyseessä olisi ollut laktoosi-intoleranssi.

Tuo pierun voimakas haju turhan usein kvht-altistuksen seurausta, testaa onko homeantibiootti syyllinen probioottikatoon:
http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Oiretesti.html
---

probioottipulasta on kärsitty jo kauan aikaa!
http://personal.inet.fi/koti/haistahome ... ootti.html
---

*Probioottibakteerit ja laktoosi-intoleranssi:

Laktaasi-entsyymin puute:
Mikäli laktaasi-entsyymin tuotanto puuttuu potilaalta joka nauttii laktoosipitoista tuotetta, niin laktoosi jatkaa matkaa pilkkoutumatta ohutsuolesta-paksusuoleen, jossa alkaa runsas kaasun muodostus, joka aiheuttaa turvotusta ja kipua.

Huomioi tämä:
Laktoosittomien tuotteiden valmistus ja myynti on valtava busines meijereille-Valiolle varsinkin! Meijereitä ei kiinnosta asiakkaiden terveys-vaan heitä kiinnostaa ainostaan tehdä businesta!
Kun ostat kalliimpia laktoosittomia tuotteita, niin silloin hoidat ainoastaan oireita-et varsinaista sairautta jonka voit parantaa kolmella tärkeimmällä probiootti-bakteerilla: L-a, L-b ja Bif.
-
Laktoosi-intoleranssin aiheuttaja on ollut tiedossa elokuu-2006 lähtien!
Aiheuttaja on kahden tärkeimmän probiootti-bakteerin puute limakalvoilla, joiden paras saantilähde on lehmän maito, jota ei ole käsitelty pastöroimalla ja homogenoimalla:
1. (1.)Lactobacillus asidophilus ja
2. (3.)Bifidobacterium.
Joiden pitempiaikainen puute*) on aiheuttanut valtavalle limakalvoalueelle (=parin omakotitalon pohjapinta-ala) lievän tulehduksen, jonka parantamiseen tarvitaan kolmatta tärkeintä probiootti bakteeria: Laktobacillus bulgaricus, jolloin olet pitkällä turvallisella antibioottikuurilla! Jolloin muutamassa kuukaudessa laktoosia pilkkovan laktaasientsyymin tuotanto normalisoituu, jolloin sinun ei tarvitse enää välttää laktoosia!

Kun potilas nauttii laktoosipitoista tuotetta, niin laktoosi pilkkoutuu ja imeytyy verenkiertoon. Maitohappobakteerit korvaavat laktaasi-entsyymin monipuolisemmin ja halvemmalla kuin lääkinnällinen laktaasi-entsyymi.
Laktaasi-entsyymin tuotanto:
- Maitohappobakteerit(25%),
- Haima(25%) ja
- Sylkirauhaset(50%).

Laktoosi-intoleranssista paraneminen vaatii kolmen tärkeimmän probiootti-bakteerien päivittäistä syömistä keskimäärin noin 12-kuukauden ajan! Kolmen tärkeimmän probioottibakteerin saantisuositus=10-miljardia bakteeria/vrk!
Nopein paraneminen on tapahtunut 1-kuukaudessa ja hitain(vaikein) paraneminen tapahtui vasta 24-kuukaudessa! Paraneminen edellyttää, että mhb.n syömisessä ei ole tehty virheitä**)!

*) Lue: Kadonneiden mh-bakteereiden arvoitus.
**) Lue: Maitohappobakteerien käytössä tehdyt virheet.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat