Seuraa 
Viestejä467

Alkoholitutkimus Suomalaisten mieleen: http://www.iltalehti.fi/elintavat/20100 ... 6_el.shtml

Hemmetin kowa juttu. Nyt voi ryypätä hyvällä omatunnolla!
Toisaalta kyllä mietityttää. Parinkin päivän putken jälkeen kun voi olot olla varsin arveluttavat - niin henkisesti kuin fyysisesti. Voiko tämä myrkky sittenkin olla vähähaittaisempaa kuin on luultu?

Kommentit (15)

Hih. Nämä julkaisut tutkimuksista ovat nykyään niin viihdyttävän epämääräisiä.
Vähänväliä joku tutkimus osoitaa että jokin on terveellistä tai jokin epäterveellistä. Tästä mennään vähän eteenpäin niin tilanteet on taas mullintällin
Terveyteen vetoaminen on miljardiluokan bisnestä jota ei kannata purematta niellä.

Uskomatonta, valheellista ja vahingollista propagandaa. En toistaiseksi löytänyt alkuperäistä artikkelia, mutta mm. Daily Mailin samaa tutkimusta käsittelevästä uutisesta löytyy eräs pieni yksityiskohta:

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1307408/Make-large-Moderate-dr...

Daily Mail
They discovered that the heavy drinkers had a 42 per cent higher risk of dying in a 20 year follow up compared to moderate drinkers. Amazingly teetotalers had a 49 per cent higher mortality risk.

The scientists said this was because many of those who abstained from alcohol in the study sample were former problem drinkers. They were also more likely than moderate drinkers to have health problems due to lack of exercise and smoking.


Absolutistien suurempi kuolleisuus johtui siis siitä, että monet heistä olivat aikaisempia alkoholin ongelmakäyttäjiä. Kyseinen ryhmä myös tupakoi enemmän ja liikkui vähemmän.

Hirvittävää paskaa. Etanoli on stressiä lievittävistä ominaisuuksistaan huolimatta ihmiselimistölle yksiselitteisen haitallinen aine. Kuinka moni suomalainen vetää keskiviikkokännit tämän artikkelin rohkaisemana?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Kun iltapäivälehdessä kerrotaan tutkimuksesta, voi olla varma, että juttu on virheellistä ja epämääräistä höttöä. Tuossa viitataan kai tähän tutkimukseen, vaikka sitä ei tietenkään vaivauduta kertomaan.

We're all mad here.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Näissä jutuissa nyt kannattaa ottaa huomioon sekin, että mikä osapuoli minkälaisia tietoja yrittää rajoitetusti esiin tuoda. Eli kovin yksisilmäisesti en esimerkiksi menisi uskomaan erilaisten laittomien huumaavien aineiden laillistamista pyrkivien tahojen laillistettujen huumaavien aineiden ja niiden käyttäjien mustamaalausta ja heidän omiin tarkoituksiinsa sopivien linkkien linkitystäkään, sillä oman lehmän ojassa oleminen vaikuttaa aina siihen tuodaanko asia objektiivisesta näkökulmasta esille. Yhtä vähän uskottavuutta omaavat laillisista päihteistä riippuvaisten henkilöiden mielipiteet, sillä riippuvuus vaikuttaa heilläkin siihen, että pystyvätkö täysin rehellisesti ja puolueettomasti näissä päihdeasioissa sen mielipiteensä esiin tuomaan.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1388

Ei ko. tutkimusta minun mielestäni niin kovin virheellisesti ole raportoitu iltapäivälehdissä. Seuraava lainaus on suoraan tutkimuksen abstraktista:

Results:  Controlling only for age and gender, compared to moderate drinkers, abstainers had a more than 2 times increased mortality risk, heavy drinkers had 70% increased risk, and light drinkers had 23% increased risk. A model controlling for former problem drinking status, existing health problems, and key sociodemographic and social-behavioral factors, as well as for age and gender, substantially reduced the mortality effect for abstainers compared to moderate drinkers. However, even after adjusting for all covariates, abstainers and heavy drinkers continued to show increased mortality risks of 51 and 45%, respectively, compared to moderate drinkers.

Kuten ylläolevasta lainauksesta käy ilmi, nimimerkillä "Korpi" kirjoittavan kommentti ei pidä paikkaansa, sillä vaikka covariantit otettiin huomioon, oli rankasti juojien kuolleisuus pienempi kuin niiden, jotka eivät juoneet lainkaan.
Korpi
Absolutistien suurempi kuolleisuus johtui siis siitä, että monet heistä olivat aikaisempia alkoholin ongelmakäyttäjiä. Kyseinen ryhmä myös tupakoi enemmän ja liikkui vähemmän.
abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Oikeasti tutkittiin ikäihmisten juomatottumuksia ja kuolleisuutta. Lehti uutisoi vain juoppojen elävän raittiita pidempään. Se on tietenkin täyttä huttua.

We're all mad here.

No niin tuli taas iltalehden artikkelin synnyttämässä vitutuksessa kirjoiteltua hieman provosoivasti. Hyvä, että tuo alkuperäinen tutkimus löytyi; olisi tosin parempi nähdä se kokonaisuudessaan. Selailin itse samaa sivustoa, mutta tutkimus ei syystä tai toisesta sattunut silmään.

Alkoholin kohtuukäyttö tosiaan näyttäisi vähentävän sydän- ja verisuonitautien esiintyvyyttä ja niistä johtuvia seurannaissairauksia erityisesti vanhusten joukossa. Merkittävin syy tähän ei kuitenkaan välttämättä ole etanolin suora vaikutus elimistössä, vaan sosiaalisen elämän ja yleensäkin rentoutumisen ja hauskanpidon vahva kytkös alkoholijuomien nauttimiseen.

Stressi on yksi ihmiselimistöä eniten kuluttavista asioista, mutta yhteiskunta tarjoaa sen kemialliseen lievittämiseen käytännössä vain etanolia. Pidän täysin mahdollisena, että etanolin kohtuukäytön stressiä lievittävät vaikutukset ylittävät sen synnyttämät haittavaikutukset. Haluaisin kuitenkin joskus nähdä tutkimuksen, jossa vertaillaan etanolin ja esim. kannabiksen kohtuukäyttäjien eliniänodotteita. Näistä kahdesta stressinlievittäjästä etanoli on nimittäin kuitenkin se vahingollisempi (terveiset Stingerille).

Kohtuukäyttö voi korreloida myös yleiseen rentoon ja positiiviseen, nautiskelevaan elämäntyyliin.
Absolutismi taas fanaattisuuteen ja/tai epäsosiaalisuuteen.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
Korpi
Haluaisin kuitenkin joskus nähdä tutkimuksen, jossa vertaillaan etanolin ja esim. kannabiksen kohtuukäyttäjien eliniänodotteita. Näistä kahdesta stressinlievittäjästä etanoli on kuitenkin se vahingollisempi (terveiset Stingerille).Kiitokset terveisistä! Itseänikin kyllä kiinnostaisi sellaisten puoleettomien tahojen tutkimukset erilaisten päihteiden suhteen pitkäaikaisen käytön vaikutuksista ei pelkästään elinikään vaan terveyteenkin monelta suunnalta katsottuna. Mielellään sitten tietenkin vielä mahdollisimman monessa toisistaan riippumattomassa paikoissa tutkittuina ja näillä ei saisi olla minkäänlaisia yhteyksiä sitten noita laillisia tai laittomia päihteitä valmistaviin tai niitten myynnillä itsensä elättäviin tahoihin.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Mitä Pohjois-Afrikassa kattelin näitä alkoholia käyttämättömiä ruohonpolttajia, niin taitaisin sittenkin valita sen alkoholin. Tuntui ettei nää pilviveikot olleet tavoitettavissa oikein koskaan.

Guarani River Oil
Seuraa 
Viestejä467
Mimei
Mitä Pohjois-Afrikassa kattelin näitä alkoholia käyttämättömiä ruohonpolttajia, niin taitaisin sittenkin valita sen alkoholin. Tuntui ettei nää pilviveikot olleet tavoitettavissa oikein koskaan.Minulle pilvi ei sovi lainkaan sosiaalisiin tilanteisiin. Meen aivan jumiin aina. Mukavalla, tuntemallasi pienellä porukalla se sitten onkin mitä hienoin ajanvietto-''huume''.

Sitten saarnaa:
Eu:n selvitys kannabiksesta vuodelta 2008 sisälsi mm. seuraavaa:

http://www.emcdda.europa.eu/attachement ... h7-web.pdf

''But, in a broad public health perspective on psychoactive
substances and their potential for harm, it is clear that, on the one hand, tobacco and
alcohol are greatly underregulated in current international drug control and regulatory
systems, while on the other hand, the restrictions on cannabis are too harsh.''

http://www.emcdda.europa.eu/publication ... s/cannabis. Tässä kaikki osat.

Väittäisin että suht. viaton rikkaruoho on tämä.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

en jaksanut perehtyä mihinkään ketjussa mainittuun uutisointiin....oma mutu-tuntuma sanoisi,että sillein keskirankasti vetävät(jotka onnistuu roikkuun työelämässä ja pitämään alkoholin hauskana,erittäin erittäin tärkeänä,mutta ei välttämättömänä, juttuna)elävät terveimpinä,hoikimpina ja elämänmyönteisimpinä.
Rajan yli lipsumiset,suuntaan tai toiseen, sitten tietysti voivat tuoda omat ongelmansa...


The scientists said this was because many of those who abstained from alcohol in the study sample were former problem drinkers. They were also more likely than moderate drinkers to have health problems due to lack of exercise and smoking.

Absolutistien suurempi kuolleisuus johtui siis siitä, että monet heistä olivat aikaisempia alkoholin ongelmakäyttäjiä. Kyseinen ryhmä myös tupakoi enemmän ja liikkui vähemmän.

En kyllä usko, että raivoraittiit tupakoi enemmän tai liikkuu vähemmän. Itse tunnen muutaman raittiin ja kukaan ei polta ja varsin hyväkuntoisia ovat eivätkä mitään entisiä juoppojakaan ole.

Tupakanpoltto (ja huonokuntoisuuskin) on nimenomaan yhdistetty juopotteluun. Alkon sivuilta:
Lisäksi runsaaseen alkoholinkäyttöön liittyy tavanomaista useammin tupakointi,...
Link

parantunut

En kyllä usko, että raivoraittiit tupakoi enemmän tai liikkuu vähemmän. Itse tunnen muutaman raittiin ja kukaan ei polta ja varsin hyväkuntoisia ovat eivätkä mitään entisiä juoppojakaan ole.Paitsi ne, jotka ovat raivoraittiita jonkun sairautensa tai sen lääkityksen vuoksi. Raivoraittiita taitaa olla esimerkiksi erilaiset laitoshoitopaikat pullollaan, sillä niissä ei ole kovinkaan helppoa hankkia perjantaipulloa. Alkoholin sietokyky myös heikkenee iän myötä ja vähäisempikin määrä yhdistettynä muutenkin heikentyneeseen liikuntakykyyn ja tasapainoon saattaa muuttua aika epämiellyttäväksi.

Kaiken kaikkiaan alkoholin kohtuukäyttöön varsin hyväksyvästi suhtautuvassa kultuurissamme tiukka raivoraittius usein kertoo jollakin tavalla poikkeavasta elämäntavasta tai -tilanteesta. Toki myös joukossa on muuten täysin tavanomaisesti eläviäkin, mutta ehkä kuitenkin niiden jollakin tavalla poikkeuksellisten osuus täydellisesti alkoholista kieltäytyvien joukossa korostuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat